Skitrimkarusellen Nore og Uvdal
 
Meny
Nyheter
Kort historikk om skitrimkarusellen
2. desember 2004

 

Skitrimkarusellen ble arrangert for første gang vinteren 1978. Det ble arrangert 3 renn og deltakerne var fra kommunene Rollag og Nore og Uvdal. 27 løpere fikk premie ( deltatt i 2 av 3 renn ). Formålet med karusellen var å få en oppsving i langrenninteressen i Øvre Numedal. De fleste som deltok gikk på tid.

Vinteren 1979 ble det en sterk økning i antall deltakere. 183 fikk premie. Utover i 1980 årene lå antall premierte på over 200. Karusellen ble utvidet til å gjelde hele Numedal og det blei arrangert renn i alle lysløypene, dvs Flesberg, Rollag, Veggli, Norefjord, Rødberg og Tunhovd.

For å unngå at deltakerne i skikarusellen måtte betale startlisens, ble reglene for karusellen i 1982 justert for å markere at dette var et trimarrangement og ikke et vanlig langrenn. Navnet ble nå Skitrimkarusellen. Det ble en nedgang i antall deltakere i 1990 årene, men de senere årene har deltakerantallet vært like bra som i toppårene tidlig i 1980 årene. De fleste deltakerne velger i dag å delta uten tidtaking.

Etter som årene gikk ble det færre og færre arrangørlag. I dag er det IL Noringen. Uvdal IL og Rødberg IF som har ansvaret for å arrangere rennene. Tunhovd IL og Veggli IL har arrangert lokale karuseller.

Det har vært arrangert Skitrimkarusell hvert år siden oppstarten vinteren 1978.

 

Lars Ståle

 
 
Leder karusellkomiteen Kathrine Hopstad Tlf:92441132 Mail:kathrine_hopstad@hotmail.com
 
 
 

 

PREMIEUTDELING SKIKARUSELLEN 2018

 

Skikarusellen 2018 avsluttes med premieutdeling i Norehallen 

onsdag 25. april kl 16.30


I anledning Skikarusellens 40-årsjubileum serveres det gryterett og drikke til alle.  

 

Velkommen!

 

Styret i Skikarusellen

Bård Halvorsen, Svein Knutsen,                 

Terje Sønstebø og Kathrine Hopstad