Meny
VIKTIG !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KONFIRMANTER 2017 
 
Søndag 4.juni - 1.pinsedag
Rollag kirke kl.11.00
 
Herman Darjes
Karianne Fulsås
Nikolas Liam Schmidt Seime
 
Mandag 5.juni - 2.pinsedag
Veggli fjellkirke kl.11.00 
 
Amalie Wartiainen Svensplass
Marius Mykstu Toverud
 
Søndag 11.juni
Veggli kirke kl.11.00 
 
Kristian Bergan
Ola Kongsjorden
Ellen Kristine Mykstu
Karen Marie Mykstu
Niri Landerud Svingen
Mads Rydgren Toeneiet 
 
DUGNAD PÅ KIRKEGÅRDENE
 
Lørdag 13.mai
 
Det blir dugnad både på kirkegården i Rollag og i Veggli denne lørdagen.
Dugnadene starter kl.9.00 
 
Husk at i kompostbingene ved kirkegårdene
skal det bare kastes kompostavfall.
Alt av plast skal kastes i restavfallsøplet eller
 evt. taes med hjem.
Dette er viktig,
det er en forferdelig jobb å rydde opp i etterpå
Minimusikal 2.april 2017
24. april 2017

 

som ble en MAXIMUSIKAL

For tredje år på rad arrangerte vi musikalhelg på Dalhøgd for Nume TweenSing/Nume Supersingers, med invitasjon til alle 4.- og 5.-klassinger. Når jeg sitter og skriver dette har det gått bare noen timer siden forestillingen, så jeg er fortsatt ganske euforisk. Selvsagt er det av og til slitsomt mens det står på, men du verden så morsomt. Dagene på Dalhøgd preges av øving, øving og atter øving. Mye stoff skal på plass i løpet av kort tid. Men det blir også tid til slike ting som boksen går, taco og gelé, «nødt eller sannhet», kortspill og yatzy, bønn og lystenning. Det er en herlig følelse å se at flere dagers intenst arbeid kommer sammen til en helhet som er både rørende, morsom, inspirerende og fortalt med overskudd og sangglede fra kjempeflinke unger.

Det er like pussig å se hvert år, hvordan ingen ting ved generalprøven kan forberede en på hvor fint det går når det først gjelder. Når kirkerommet fylles opp og lysene dempes er selv de mest kreative sprellemenn maksimalt skjerpet og klare til å gi alt. Ekstra imponerende at en av hovedrolleinnehaverne ble syk i løpet av helga, men trosset sykdom og sto på scenen på søndag som «superstjerne.» Nume Tweensing og Nume Supersingers imponerte virkelig dem som fant veien til Veggli kirke denne ettermiddagen.

En av dem som hadde tatt turen til Veggli kirke var Turid Werrum, kretssekretær i Buskerud KFUK-KFUM. Nume Tweensing er en del av denne organisasjonen, som bl.a. driver mye med korvirksomhet for barn og unge. Turid tok ordet etter at applausen omsider hadde lagt seg, og benyttet anledningen til å rose de unge sangerne opp i skyene:
«Hvorfor kaller dere dette for minimusikal?» spurte hun, «dette er jo maximusikal!»
Menighetsbladet bad henne utdype litt hvordan hun syntes det hadde vært da vi snakket med henne etter forestillingen. «Jeg synes det var fantastisk fint. Det var også veldig gledelig å se at det var såpass mange voksne ledere med. Jeg har drevet med barnegospel i mange år, så jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak. Nå kommer jeg til å sitte og synge i bilen på vei hjemover.»

Turid har selvsagt rett i at et slikt resultat krever mye arbeid på forhånd. Vi er vanvittig heldige som har Monica, Ruben og Eli med på laget. De er selvsagt flinke på det rent musikalske, men de har også alle – på hver sin måte – evnen til å se hvert enkelt barn og gi dem den støtten de trenger. Det å stå foran fullsatt kirke og synge solo er ikke bare bare, hverken for en åtteåring eller en fjortenåring (eller for dem midt i mellom). Det å skape de rammene hvor barn og unge finner tryggheten til å gjøre noe sånt, krever kontinuerlig arbeid over tid. Lederne våre har rett og slett gjort en kjempejobb på dette området. I tillegg har vi Åse som holder i alle tråder og dyktige foreldre som bidrar med alt fra hjelp til regi og replikkterping til matlaging, vasking, kjøring osv. Som prest består nå mitt arbeid i musikalhelga stort sett i å tusle rundt og høste fruktene av andres arbeid. Men likevel: Jeg blir skikkelig stolt over å være med på å muliggjøre en slik arena, hvor barn og unge kan utfolde seg på denne måten.

Det er grunn til spesielt å fremheve jobben som organist Eli har lagt ned med å skrive manus i år. Minimusikalene har jo alltid tatt utgangspunkt i repertoaret til Nume Tweensing, og så har man flettet dem sammen til en fortelling og lagt inn bibeldramatiseringer som utdyper og illustrerer den øvrige handlingen. Dette er ikke så lett som det høres ut (i tilfelle noen synes det høres lett ut.) De som møtte opp i Veggli kirke fikk oppleve en nydelig fortelling med mye humor og en klar rød tråd gjennom det hele. Her var vi innom alt fra «Marcus og Martinus»-inspirert kjendishysteri, til stressede prester, utestenging, gruppepress, integritet og det at ikke alt er som det ser ut ved første øyekast, heller ikke mennesker. Store og viktige temaer, men fortalt med glimt i øyet og tilpasset målgruppen.

Fortellingene om den bortkomne sauen og den bortkomne sønnen ble dramatisert av 2.- og 3.-klassingene. Selv om vi kan «rote oss bort» til tider, så har vi en god hyrde som er villig til å legge ut på leting etter oss, og som venter med åpne armer når vi kommer hjem. 

 
DET SKJER !
Det skjer:.
Tirsdag 19.des
Veggli kirke kl.18.00 
Julekonsert
Nore og Uvdal kirkekor
Rollag og Veggli musikkorps 
 
Julaften
Veggli kirke kl.14.00
Julekveldsgudstjeneste
Solister: Hans Vidar Bråten
og Eva Langeland Gjerde
Rollag kirke kl.16.00
Julekveldgudstjeneste
Solister: Knut Halvor Traaen
og Sigrid Elise Fossan 
 
1.juledag
Rollag stavkirke kl.13.00
Folkemusikkmesse 
Medlemmer fra Numedal spel- og danserllag deltar. 
 
2. juledag
Bygdeheimen kl.11.00 
 
3.juledag
Veggli fjellkirke kl.11.00
Jul i fjellet. Hans Vidar Bråten spiller 
 
4.juledag
Rollag kirkestue kl.14.00
God, gammeldags juletrefest
Gange rundt juletreet, kaffe, saft og kaker.
Utlodning
Arrangeres av friviligsentralen og menighetsråd. 
 
1.nyttårsdag
Veggli kirke kl.18.00
Vi møter det funklende nye 2018 med enkel kveldsmesse preget av lys og musikk, bønn og takknemlighet, stillhet og ettertanke.
 
 
 


 

Det skjer:.
  

Søndag 12.nov..
Veggli kirke kl.18:00

Keltisk messe. Dåp 

Søndag 19.nov.
Rollag kirke kl.11:00
Festgudstjeneste med
Innvielse av ny HC-inngang
Riksantikvar Jørn Holme, prost
Roar Tønnessen m.fl.
Festkirkekaffe i Kirkestua etter
messen med flere gjester og innslag
 
Søndag 26.nov.
Vegglitunet kl.11:00
Grautmesse
Rollag og Veggli musikkorps spiller
 
Onsdag 29.nov
Kirkestua kl.19.00
Allsangkveld
 
Søndag 3.des. 1.s.i advent
Veggli kirke ca.kl.17.30
Lysmesse. 
Fakkeltog fra Veggli sentrum
 
Søndag 10.des
Veggli kirke kl.11:00
Sprell levende lysvåkenmesse
Rollag og Veggli musikkorps deltar
 
Onsdag 13.des. Luciadagen
Veggli kirke kl.19.00
Julekonsert med
Nume Tween Sing
 
 
Søndag 3.des
Onsdag 29.nov.