Numedalsnett
Mandag 24. juni   |     Du er her: Forsiden > Annet >
PrintSmå tiltak ga positive ringvirkninger
17. februar 2011
Lampeland Hotell endret livsstil:

Gudveig Førle

Del |

Til tross for en travel hverdag i hotellbransjen ønsket ledelsen ved Lampeland Hotell å gjøre noe for å bedre helsen og trivselen til sine 60 ansatte. Gjennom bedriftshelsetjenesten Hjelp24 startet de opp et lavterskeltilbud med stavgang og pilates som har gitt svært gode resultater – ikke bare for de ansatte, men også for lokalsamfunnet.

Ansatte ved Lampeland Hotell trimmer med stavgang. Tone Jacobsen er i front med blå jakke og lue med grønt. Marianne G. Lie er 2. rekke med burgunder jakke.

Lampeland Hotell var på ingen måte plaget med høyt sykefravær.
Likevel fryktet de at de kunne få det på sikt i en bransje med skiftarbeid og mange tunge løft. Dette motiverte dem til å sette igang en egen livsstilskampanje for sine ansatte.


– Vi bestemte oss for å få til dette og satte av en egen prosjektansvarlig. For å skape engasjement, lagde vi flyers til intern markedsføring og hadde en egen dato for kick off. Vi lagde  t-skjorter og en konkurranse der folk kunne registrere den fysiske aktiviteten de utførte i løpet av uken. Resultatene har ikke latt vente på seg,
sier økonomiansvarlig Astrid Tveiten ved Lampeland Hotell.


Ringvirkninger for ansatte og lokalmiljø
Hotellet startet med pilates-trening og stavgang, i tillegg til utdeling av frukt. Etter hvert innførte de også afrikansk dans. I løpet av noen måneder kunne de merke en stor endring i bedriftskulturen.

– Vi merket oss at de ansatte begynte å bli mer aktive på eget initiativ. De lot bilen stå og syklet til jobben, og ble mer aktive på fritida sammen med barna sine. De fleste fant sin form for trening. Det var kjempegøy å se at treningsopplegget vårt ga ringvirkninger for både arbeidsmiljø og fritid. I tillegg har vi fått så mange
forespørsler fra lokalmiljøet på Lampeland at vi har inkludert disse i treningsopplegget, forteller Tveiten.

Det enkle er det beste
Marianne Gimse Lie er spesialrådgiver innenfor livsstil og helse i Hjelp24 HMS.  Hun mener arbeidsgivere har mye igjen for å fronte livsstil og fysisk aktivitet på arbeidsplassen.

– Gjennom sitt prosjekt ”Kom i gang” har Lampeland Hotell vist hvor lite som skal til for å skape livsstilsendringer som påvirker de ansattes helse og trivsel. Bedriftshelsetjenesten har vært pådriver til opplegget, som ikke koster mye, og som dermed er enkelt å få til for små og mellomstore bedrifter. Livsstilstiltak behøver verken å være dyrt eller tidkrevende, og selv mindre tiltak vil gi gode resultater, opplyser Lie.

Ved å tilpasse konsepter som passer den enkelte arbeidsplass, kan man forankre og ta eierskap til livsstilsendringen. Dette vil også i stor grad engasjere de ansatte. Gjennom å starte lavterskeltilbud kan arbeidsgivere lettere klare å engasjere de som ikke er aktive på fritiden. Det er disse det er viktigst å nå.

– Unngå å ha hovedfokus på slanking, da dette vil virke ekskluderende på mange som har tungt for å komme i gang i et samfunn med stadig større slankepress. Ha heller som mål å få mer overskudd, trivsel og bedre helse, oppfordrer Lie.


Motiverer hverandre
Tone Jacobsen jobber både i resepsjonen, spisesalen og baren på hotellet. Hun ble veldig glad da ”Kom i form”-tiltaket ble presentert. Nå deltar ansatte i alderen 20 til 60 år på treningsøktene.

– Med alderen kjenner man et større behov for trening slik at man holder seg smidig og sterk. Jeg har fått god effekt av treningen, og merker det særlig gjennom at jeg får et større overskudd. I tillegg er jeg veldig bevisst på å løfte riktig. Særlig er jeg
fornøyd med at vi har valgt aktiviteter som alle kan være med på, uansett alder og form. Dette styrker samholdet på arbeidsplassen og gir oss alltid noe hyggelig å snakke om, sier Jacobsen.

Les også:
Medarbeidere viser samfunnsansvar

 
 
 
 
 
 
 
Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marit Angeltvedt, Uvdal (73)
Jorun Berit Bekkeseth, 3632 UVDAL (69)
Johan Nørstebø, Veggli (21)
elin snarheim, uvdal (34)
rita rudi, uvdal (53)
Peter Nørstebø Halstensgård (23)
Silje Marie Lian Skreperud, Rødberg (26)
Leiv Ljøterud, Uvdal (71)
Borghild Grøtjorden, Uvdal (79)
Peter N. Halstensgård, Uvdal (23)
Rita Rudi, Uvdal (53)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Andre eller uspesifisert bosted
johnny Liverød (68)
Siw Skaar Bjørndalen (29)
Tor Inge Lie, Porsgrunn (61)
Tomas Lande, Kongsberg (26)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren