Numedalsnett
Lørdag 23. mars   |     Du er her: Forsiden >
PrintEn nestor trer tilbake

Lidvard HyttaSøndag 2.september ble det avholdt avskjedsselskap for Lidvard Hytta i Tunhovd Samfunnshus. Her er noen hovedpunkter fra tiden i skolen, og bilder fra avskjedsfesten.


 

 

Mer enn 100 tidligere elever hadde funnet veien til Tunhovd Samfunnshus for å hedre Lidvard Hytta når han nå har sluttet ved Tunhovd Oppvekstsenter. Det kom gjester helt fra Venabu for å være med på festen.

Fra salen


Her ser vi noen av de tidligere og nåværende elevene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lidvard Hytta

 

Lidvard i kjent positur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lidvard begynte på lærerskolen på Eik ved Tønsberg i 1962, etter å ha jobbet som lærer et år i Aurland i Sogn. Lærerskolen den gang var 4-årig, og i siste halvdel av avslutningsåret ble han kontaktet av daværende skoleinspektør Gunnar Henriksen for å få ham til å begynne som lærer i Tunhovd. Selv hadde Lidvard egentlig planer om å begynne som lærer i folkehøgskolen, men ble overtalt til å begynne i hjembygda Tunhovd. Her tok han over etter sin gamle lærer Svein Sollien som flyttet til Uvdal.

Den gang var det 1 ½ lærerstilling ved Tunhovd skole, og den siste halvdelen ble dekket av hans nåværende kone Tove, så valget om å reise tilbake til Tunhovd fikk livsvarige konsekvenser....

I perioden som lærer har han opplevd store forandringer, og undervist etter 4 forskjellige læreplaner. Og som i samfunnet ellers kommer endringene raskere og raskere. Og som han sier "når samfunnet forandrer seg må skolen også forandre seg". Men han er også av den oppfatning at det ikke er alle endringer som har vært av det gode. Faglig har han videreutdannet seg i flere perioder med engelsk, nordisk grunnfag og spesialpedagogikk.

Lidvard har jobbet ved Tunhovd hele tiden siden han begynte i 1966, i den første tiden som administrasjonslærer. Men fra midten av 80-tallet ble han rektor fordi elevtallet ved skolen økte så mye at kravet tilsier at det skal være en rektor. Elevtallet svinger naturlig nok, men det har i gjennomsnitt vært ca 20 elever på skolen.

Det siste han har vært med innen skolesektoren på før han trakk seg tilbake var å etablere Tunhovd Oppvekstsenter. Tunhovd Oppvekstsenter har erstattet skolen og dekker alderen fra 3 år til barna begynner på ungdomsskolen på Rødberg.

Som lærer i et lite lokalsamfunn, og skolen også er samfunnshus og forsamlingslokale, er det naturlig at han også har blitt benyttet som ressursperson utenfor selve skolen. Skolen og skolebygningene er jo også et kultursenter i bygda.

Med fjellgård og mange bygninger å vedlikeholde regner  ikke Lidvard med å bli arbeidsledig. I tillegg er han involvert i skrivearbeid og bokprosjekter som begynner å ta form. Vi håper at skrivelysten vil resultere i artikler vi kan formidle til leserne på Numedalsweb'en.

Yngste barnebarn


Det blir nok også litt kosing med barnebarna slik som her.

 

 

 

 

 

Tekst: Tom S. Lynås
Foto: Heidi Hytta Wåla

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Stian Bekkeseth, Uvdal (45)
estephan halvorsen, veggli (30)
Asbjørn Magne Blakstad, Veggli (61)
jonny smeplass, veggli (54)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Suzanne Endrerud, Svartåsveien 13 (48)
Ingunn Rokstad, Kongsberg (58)
Ingrid Stranna Tvetene, Kongsberg (30)
Andre eller uspesifisert bosted
Tov Tobiesen, Rødberg (30)
Ole Jørn Uverud, Vesfossen (46)
Tom Wiggo Sørlikåseth, Kongsberg (44)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren