Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Marita Siebeneichner.

Mange i Øvre delen av Numedalen har i de siste to uker, sett en sprek, nett og snerten dame "fyke" forbi. Enten i stor gangfart, eller på sykkel. Jeg ble nysgjerrig og sporet henne opp for et intervju. Det skulle vise seg og være Marita Siebeneichner fra Bielefeld i Tyskland. Hun ble født 1944 i Stettin som i dag hører til Polen.

 

Hun og familien har feriert i Norge de siste 20 år, men denne gangen var hun alene. Barna er nå voksne, og siden mannen hadde en skade i benet hadde hun reist alene. Denne gangen falt valget på Uvdal. Hun hadde vært en uke først på Lia Fjellstue i Skurdalen, og utforsket hver en nut i distriktet. Det er første gang Marita er i Numedal, og som hun sier, ikke siste gang. Hun syntes det er utrolig flott natur, og spesielt Imingfjell med sine vidder, hadde gjort inntrykk. Hun følte en vidunderlig fred og ro når hun vandret innover fjellviddene våre. Hun leser norske aviser på Internett, og der hadde hun lest om Numedal i Laagendalsposten. Hun er spesielt glad i snaufjellet, et terreng hun ikke finner i Tyskland. Smådøl var også fin og sykle i. Noe som forundret Marita var at det var så få mennesker i fjellet, og hvor var bygdefolket? Det forundret henne at vi ikke bruker fjellet mer, når vi bor så nære.

De første årene på norgesferie gikk med til å se all mulig kultur. Nå blir feriene brukt til å oppleve naturen, og bare den !
Hun hadde drømmer om å flytte til Norge som ung, men så kom barna, og de ble i Tyskland. Nå er drømmene der igjen for henne og mannen, når de en dag går av med pensjon.

Marita syntes livet i Tyskland til tider kan bli veldig stressende, og når de ikke da finner den samme naturen å samle krefter i, faller valget på Norge. Hun har en jobb som krever mye av henne, da hun sitter som ansvarlig redaktør i avisen Neue Westfalische.

Hun liker godt høsten i Norge, og de flotte fargene som fjellet gir, men vinteren med store hvite vidder og ski på beina er også flott.

Marita foretrekker tog og buss fra Tyskland. Da slipper hun unna all turisttrafikken på båtene.

Jeg var imponert over den gode norsken hennes, og den hadde hun tilegnet seg ved og lese norske aviser. Hun hadde en gang for lang tid tilbake lært litt norsk av en norsk dame på et kurs i Tyskland, men hovedæren har hun nok selv. Nå håper jeg også at hun blir en flittig leser av Numedalswebben !

Marita syntes vi nordmenn tar godt vare på hverandre, og en egenskap til hun liker er at vi ikke lager så store problemer ut av ingenting. Hun ønsker også at ungdommen i utkantstrøkene får sjansen, og har lyst til å bosette seg der, og ikke alle nødvendigvis flytter inn til storbyene.

Under oppholdet i Uvdal spiser Marita havregrøt hver morgen før hun legger ut på lange fjellturer, og hun hadde også spist rømmegrøt og lapper. Dette falt i smak. Først ved seks tiden på kvelden er hun tilbake i hytta hun leier. Da har hun utforsket fjell og skog hele dagen.

I Feb / Mars kommer hun tilbake til Norge, da sammen med mannen. I mellomtiden vil hun markedsføre det flotte sykkelterrenget her oppe i Tyskland, og det tror jeg vil bli den beste reklamen vi noen gang har fått !

Tilslutt får jeg se i tursekken til Marita, og skjønner fort at dette ikke er en turist som forviller seg bort på Norske høyfjell og må letes etter. Der ligger det overlevningsduk, lommelykt, fløyte, stor matpakke og drikke.

Velkommen tilbake Marita !

Tekst og foto Ann Sidsel Grøtjorden.

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren