Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Heidi Dittmann.

Heidi Dittmann bodde i Uvdal fra hun var 7 til 12 år gammel, og syntes det er fint å komme tilbake på sommerene til gamle tomter. I dag kan du lese mer om Heidi, som dengang het Bruland til etternavn.

 

Heidi bor i dag i Berlin, med sin Heinz. I 7 år har hun bodd i Tyskland, og jobber idag som optiker i byen. Utdannelsen tok hun i Kongsberg, og bodde da sammen med sønnen Tomas i byen i tre år. Hun har også vært en periode på to år i Sandnessjøen.

Det hadde gått mange år fra Heidi flyttet fra Uvdal til hun var tilbake igjen, og da var alt plutselig så mye mindre. Hun syntes ikke mye var forandret og det var godt, men samtidig rart å komme tilbake etter så lang tid. Nå prøver hun og Heinz å komme en tur hver sommer, og denne gang kom de på hver sin motorsykkel som de også har gjort før. Det er lettest å komme seg fram på motorsykkel i Berlin, så dette er hennes fremkomstmiddel. Berlin er en by med ca 3,5 millioner mennesker, så det er ikke så rart at Heidi syntes det er stille og fredfullt når hun kommer til Uvdal.

Hun og Heinz har også et sommersted i Vaxjø i Småland, og reiser oftere dit enn til Norge. Dette har også litt med avstanden å gjøre. Heidi liker å reise, kjøre sykkel, ri og jogge. Hun har også dykket og prøvd seg på rafting. Når hun er i Uvdal får hun tatt lange fine ride turer innover fjellet, noe hun ikke får gjort i Tyskland. I sommer har hun vært en tur innover fra Solheimstulen, og dette er fine minner og ta med seg tilbake til Berlin.

De bor i en liten hytte på Kyllesdalhaugen gård og stortrives. Vannet i elva var litt for kaldt, men som den tøffingen Heidi er stoppet ikke det henne.

Tilbake i Berlin fortsetter planene om å starte garnbutikk, en drøm Heidi har hatt lenge. Der ønsker hun også å selge gode hjemmelagde filleryer. Det er ikke så lett å få dette lagd i Tyskland, så sitter det noen som ønsker å lage ryer tilsalg i Berlin blir Heidi glad for kontakt.

Heidi og Heinz er også interresssert i ethvert engasjement Tyskland / Norge, og er åpne for det meste. Uvdal og Numedal hadde vært et flott reisemål for tyskere, med natur og opplevelser som er eksotiske for tyske turister. Kanskje kunne dette utvikles videre ? Heidi legger igjen sin E post adresse: Heidittmann@t-online.de  så har du en ide om samarbeid Norge/ Tyskland er det bare og ta kontakt.

Numedalsnett tar farvel med Heidi idet hun setter seg på sin Triumph Tiger 900 kubikk med kurs for Gjøvik. Hun har faktisk større sykkel enn Heinz !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst og foto Ann Sidsel Grøtjorden

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren