Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagensportrett, Kari Strømmen.

Kari Strømmen, Norejenta med reisefeber i blodet. I dag møter du henne i søndagsportrettet. Få et lite innblikk i noen av reisene hennes. Flere reisebrev kommer utover i august

Kari er født og oppvokst på Kravik ved Norefjord, sammen med foreldre og søsteren , men bor nå i et koselig lite tømmerhus på Flåta, i Vikangrend, sammen med Tinka og piper`n!

Kari er klassestyrer for 10 klasse på Rødberg, og trives godt i jobben. Hun jobbet en periode på Steinerskolen i Hurum, og prøver og "lure" noe av de erfaringene inn i sitt daglige virke på Rødberg skole.

Innimellom jobbing tar Kari seg pauser og reiser rundt i verden. Hun har hatt to lange turer til Asia og Sør Amerika og sitter igjen med minner for livet, på godt og vondt. Etter lærerskolen reiste hun 6 mnd i Asia. Tok en tripp over til Amerika og besøkte venner, til Canada og gikk på tomter hennes bestefar hadde bodd. I 3 uker var hun og reisefølget i India, et land som ga jentene kultursjokk. Hun husker enda hver dag hun oppholdt seg i landet, så sterkt inntrykk gjorde det. Fattigdommen var stor, noe som ikke glemmes så fort.

I 1996 sto Sør Amerika for tur. Kari ville lære spansk. Det hun fort fikk erfare var at dette måtte hun lære fort ! Ingen ville snakke engelsk, og en spansklærer måtte finnes. Her fikk hun oppleve land som Ecuador, Bolivia, Peru og Colombia. På fjelltur i Peru hadde hun en opplevelse som ingen ønsker oppleve, men som Kari må leve videre med. Reisefølget skulle på fottur i fjellene og hadde fått følge av to Israelske gutter. Maskerte menn på hester dukket opp, og det viste seg at dette var landveisrøvere av værste slag. Uten og gå i detaljer endte det opp med at den ene av guttene ble skutt, rett ved siden av Kari. Det var vanskelig og få tak i hjelp, men etter flere døgn var de kommet i trygghet. Den Israelske gutten var båret ned, og inntrykkene kunne bearbeides. Kari og hennes venner valgte og reise videre etter noen dager, men selvsagt preget dette resten av turen.

De var også innom Galapagos, med et yrende liv av skilpadder og iguaner. Det var en stor kontrast til det de hadde opplevd tidligere på turen.

Nepal er et land som har satt sine spor hos Kari. Et land hun gjerne vil tilbake til. Særlig fjellene fasinerer henne.

I julen var hun også i et fasinerende land, Vietnam. Hun besøkte en venninne, Marianne Skage, som bor og jobber der nede. Vi forteller ikke så mye om opplevelsene der nede, da Numedalsnett vil legge ut flere reisebrev fra denne turen utover i August. Da kan du blant annet lese om tunnelene geriljaen Vietcong laget som er på 250 km, og i dag fungerer som museer.

Men Kari gjør annet enn og reise. Hun er en lidenskapelig teaterelsker, og er å finne der teatergruppa Nepenoringene opptrer. Glad i fotturer i fjellet, ski, da spesielt telemarkkjøring, padling og for ikke og glemme trening av hunden Tinka. Men hun kan også sette seg godt sammenkrøllet med en god krimroman, og bare slappe av.

 


 

Når Numedalsnett er på besøk, har Kari også besøk av amerikanske Cathrine, gift med Torstein Solheim, med røtter i Nore og Uvdal. De er bosatt i Oslo, men reiser gjerne opp til Vikangrend på besøk. Cathrine er fra Minnesota og har røtter fra Hallingdal og Sigdal.

Kari har nå nettopp kommet hjem fra et opphold i Arendal. Der har hun vært avlaster på en sommerleier for psysiskutviklingshemmede fra Oslo. Som hun sier, to lærerike og flotte uker.

I August vil vi altså høre mer til Kari på Numedalsnett, og vi gleder oss til dette.

Tekst og foto Ann Sidsel Grøtjorden

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren