Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett er av Kate Hovdegård.

I dag møter vi Kate Hovdegård i søndagens portrett. Mange kjenner henne som sosialsjef i Nore og Uvdal, men flere kjenner henne for den flotte sangstemmen

 

 

 

Kate og hennes to søstere, Liss og Laila, er oppvokst i Drammen, men har i oppveksten oppholdt seg mye hos bestemor og bestefar i Uvdal. Hennes far er fra Uvdal, og moren kommer fra Veggli. Kate var mye hos besteforeldrene, ja så ofte hun kunne. Båndene til besteforeldrene ble sterke, og det var for å komme nærmere bestemoren, som nå er enke, hun valgte og flytte til bygda i 1995. Som barn drømte hun om å flytte til Uvdal, og når hun endelig så kraftverket på vei oppover, kilte det i magen fordi hun visste at hun snart var framme hos besteforeldrene. De som har hørt Kate synge, vet at hun har en flott stemme. Hun har sunget på diverse CD`er, i forskjellige band, Street Machine og Limits for og nevne noen. På båten over til Newcastle sang hun nylig sammen med Reidar Myhre, broren til den ikke ukjente Wenche, og Tomas Muskat. Det er ikke ofte hun tar slike oppdrag lenger.

Kate liker nok best å synge jazz, men hun har en stemme som kan synge det meste. Det blir ikke så mye sang på Kate for tiden, mest i begravelser, noe hun synes er en ære og bli spurt om. Det handler om å formidle en spesiell stemning for de som har mistet noen de bryr seg om. Kate var i tillegg til musikeryrket også innom hotell- og restaurantyrket før hun tok sin utdannelse på sosialhøyskolen i 92. Etter tre-årig utdannelse startet hun i Nore og Uvdal kommune som sosialkonsulent, men etter kort tid ble hun ansatt som sosialsjef. Hun hadde i utgangspunktet tenkt og være i kommunen i to år, men ting skjer på veien, og nå har det blitt seks år her oppe. Hun har i løpet av disse årene videreutdannet seg innen ledelse.

 

Kate ønsker seg et sted på Rødberg hvor folk kan samles, hvor det kan skapes et miljø for sang og musikkaktiviteter og være et samlingspunkt for alle. Et sted og oppleve noe sammen med andre. Nå foregår det ting spredt rundt i kommunen, og det sosiale blir der etter. Hun mener at kommunen ikke er større enn at det burde vært et hovedsamlingspunkt. Kate liker å danse, særlig latinamerikansk dans. I 1994 var hun i Rio de Janeiro, og falt pladask. En eller annen gang må hun dit igjen. Hun var der samtidig med at Brasil slo Italia i VM finalen i 1994, så folkelivet tok helt av. Det var en spesiell flott opplevelse. Hun liker og reise til syden og slappe av og nyte livet når hun har fri. Men akkurat nå er det store oppussings-prosjekter i gang i huset hun og samboeren Jon bor i. For tiden jobber hun sammen med Britt Inger Kolset, med planer vi nok kommer til og se mer av etterhvert. Spennende ting. Kate ble kjent med Britt Inger under videreutdanningen. De to skrev en prosjektoppgave sammen, og det er idéen fra prosjektoppgaven de ønsker å realisere. Numedalsnett kan røpe såpass at det dreier seg om en tjeneste på Internett. Numedalsnett håper drømmen til Kate, og mange andre, om et flerbrukshus / kulturhus i kommunen går i oppfyllelse. Et sted fylt med sang og andre utfoldelser!

Tekst Ann Sidsel Grøtjorden

Foto Jon Brun

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren