Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrettet, Gunn Thorsrud

Denne søndagens portrett er Gunn Thorsrud, født og oppvokst på Uvdal Vandrerhjem. Dette har satt preg på Gunn, og vil du lese mer om dette kan du gjøre det i dag

 

 

Gunn bor i dag på Lund, med mannen Lars Erik. Jentene Gunhild og Gunvor har flyttet hjemmenfra, men er hjemme så fort det byr seg en anledning. Jentene studerer til Vernepleier og Barnevernspedagog. Vesle barnebarnet Ari er også ofte på besøk hos besteforeldrene, noe alle trives med.

Vandrerhjemmet kom til Lund i 1958, etter at det først hadde vært på Dagsvind og Løvlund.

 

 

Så hele barndommen til Gunn ble "farget" av mange mennesker fra alle land som til en hver tid var på gården, og inne i huset. Gunn kan huske at de flere ganger la seg ute på stabburet, slik at gjester fikk soverommene inne. I dag har de også gjester inne i huset. Den ene delen er spiserom og soverom. Familien er veldig beviste på og ha sin del av huset privat. Det er også bygget et nytt vandrerhjem på gården, men mange ønsker å ligge inne i "gamlehuset" og kjenne den spesielle atsmofæren. Det er helt spesielle rom, og på det ene soverommet dukket det opp gammel tapet under flere lag maling. Denne tapeten er over 100 år gammel. Det er mange koselig detaljer rundt om i huset så det blir et spesielt opphold, da kanskje spesielt for utlendinger.

Det blir korte hektiske perioder på Lund. Rally helga er nok den travleste tiden, selv om det så og si er gjester på gården gjennom hele året. I jule og nyttårshelga er det også gjester, og en gang var det et nygift par der på bryllupsreise i en uke.

Gunn har "arvet" bekjentskaper etter sin mor. Hun skriver julekort med en fra Canada som en gang var på Lund, men som Gunn aldri har truffet.

En del kommer også igjen, og noen husker de var på Lund som barn. Da er det spesielt og se at de gamle rommene fortsatt er i bruk.

Gunn får også tid til andre ting enn og ta seg av gjester. Hun liker seg bak symaskinen, liker og lese, og lager fine minnebøker av fotoalbumer. Hun er også med i Fentun, og sier hun har stort utbytte av og være med i dette fellesskapet. Hun har også fått tid til kurs i møbelstopping, bunadkurs, datakurs og tysk. Så fritidsproblemer har hun ikke hatt.

Datteren Gunhild er hjemme da Numedalsnett er på besøk, og hun kan fortelle at hun minnes at dusjen stadig var opptatt da hun selv var inne i en periode da det var mye dusjing !!

Det kunne også være trasigt innimellom og måtte være vertinne, når man kanskje heller ville gjort noe helt annet. Dette forstår Gunn veldig godt. Hun hadde nok følt det samme selv, da hun var yngre. Men begge er enige i at det er en trivelig livsstil, og det gir masse glede.

Gunn er glad i og lage mat, og gir gjestene frokost. De fleste ordner middag på andre måter, men noen ønsker også dette. Da disker Gunn opp med hjemmelaget mat.

Hun ber meg poengtere at hun har fått veldig god hjelp av jentene i årenes løp. Enda stiller de opp når de er hjemme.

Mannen Lars Erik, kan fortelle at han hadde store problemer med å forholde seg til folk i huset hele tiden da han flyttet til Lund. Men nå er det blitt en del av hverdagen hans også.

Man skulle tro at det ikke fantes fritid på paret, men de passer på at de kommer seg ut på ferieturer. Det er da spennende og besøke andre vandrerhjem for å se hvordan de blir drevet.

Gunn i spisestuen.Der er et rom fullt av flotte detaljer. Her må det være godt og starte dagen med frokost. Det henger gamle åklær på veggene og fargen er varm rød, og den originale malingen.

 

 

 

 

Tiden går fort i hyggelig selskap, og det er på tide og reise hjem. Jeg skjønner godt at gjester trives på Lund, med hyggelig vertskap og et hus fylt av sjel og spennende rom. Så synd at jeg bor så nærme, ellers hadde jeg overnattet. Hadde vært spennende å ligget på rom nr 1, som i sin tid var arrest da gården var lensmannsgård. Eller kanskje på nr 3, som har vært bank lokale. Mulighetene er mange.Her ser dere "banklokalet" med 100 år gammel tapet.

 

Tekst og foto Ann Sidsel Grøtjorden.

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren