Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrettet, Lars Helge Bergan

Denne søndagen skal vi møte en som har flyttet hjem til bygda etter flere år borte. Det er fokusert på at ungdommen må komme tilbake, og her er en av dem.

 

Lars Helge Bergan er 25 år, født og oppvokst i Uvdal. Han er samboer med Siri Therese Snarheim, og forrige lørdag fikk de ei lita tulle, Thea Mathilde.

Lars Helge har utdannet seg til lærer, og var ferdig med studiene nå i vår. Han var heldig og fikk jobb på Uvdal skole fra høsten, og skal ha 5. klasse. Han har jobbet på Rødberg skole, og fant da ut at dette var noe han ville satse på. Men det blir litt av en utfordring nå å skulle være lærer, ikke elev, og et stort ansvar han tar veldig alvorlig.

Han har fått læreryrket inn med morsmelka. Han har en storesøster, Jorunn, som i alle år lekte skole med han. Så det er rart det ikke er Jorunn som ble lærer, og ikke sykepleier, som hun er!  Men hun må ha inspirert Lars Helge på en positiv måte.

Siri utdanner seg som faglærer i forming, så det kan godt hende at familien må reise bort fra bygda etter hvert, så Siri får tatt ferdig sin utdannelse, men de er sikre på at de alltid vil komme tilbake. Her har de sin familie og sine venner. Håpet er at flere av dem også vil komme hjem etter hvert. Men da må de ha jobber, mange av dem tar høyre utdannelse, og slike jobber vokser ikke akkurat på trær her oppe. Det er også en ide at det kommer et kulturhus. Et samlingspunkt med aktiviteter og  diverse tilbud. Jobb alene er ikke nok. Lars Helge håper at prosjektet" Ungdom Heimatt" vil gi resultater på dette området.

Jorunn, som akkurat er på besøk, med sin lille Jonas, og en som venter spent på å komme ut, i magen, kan fortelle at Lars Helge er en tålmodig bror, som kommer til og bli en flink lærer. Her ser vi Jonas som beundrer lille Thea Mathilde.

Han sier selv at det vil bli en så stor utfordring som han aldri har hatt før. Det vil det bli, som nybakte rolle, som pappa også. Det var det største han noen gang ville få oppleve, det å få ta imot sin egen datter var for begge utrolig flott.

 

Det blir mye stort og nytt å forholde seg til i sommer. Nytt hjem, pappa og ny jobb. Jeg er ikke i tvil om at det går bra når jeg ser Siri og Lars Helge sitter avslappet i sofaen med lille tulla på fanget.

Lars Helge er kaptein på A laget i fotball og prøver og få trent to ganger i uka. Det er også en kamp i uka nå i sommersesongen. Det skulle ikke forundre meg  at til neste år ser vi far og datter " stabbe" på nede på Bakkeøya, med en fotball mellom seg !

 

Han er også ansvarlig for fotballsidene på numedalsnett.

www.numedal.net/num­_fotball    Disse sidene holder oss orientert om hva som rører seg i løpet av fotballsesongen.

 Lars Helge syntes det er trygt og godt å vokse opp i Uvdal, og er glad han har den muligheten for lille Thea Mathilde også. Som han sier, det er et utrolig stort ansvar de nå har fått og da har trygge omgivelser alt å si. Så nå er det bare å vente på at flere av vennene kommer tilbake og stifter familie.

 Numedalsnett ønsker Siri og Lars Helge velkommen hjem, og vesle "nurket " velkommen til verden.

 

Tekst og foto Ann Sidsel Grøtjorden

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren