Numedalsnett
Tirsdag 28. januar   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Ved_kjokkenbordet >
NN-ny_venstre
Hovedmeny
Lokalstoff
Ukas numedøl
Webkamera
Kommunalt
Ut i verden
Kunngjøringer
Avisen
Radio/TV
Tanker ved kjøkkenbordet: En husmors drømmedag
10. mai 2008
Midt mellom oppvask, skurefiller og tusen andre baller som svever i luften står en husmor. Panneluggen er svett og tiden er knapp. Middagen skal på bordet. Gulv skal vaskes. Fotballtrening er på dagens plan. Sakte, men sikkert begynner en fantasi og forme seg inne i husmorens hode. Hva med en drømmedag? En husmors drømmedag?

Tenk en hel dag til rådighet. En hel dag hvor husmoren bare kan skjemme seg bort eller la det være opp til andre å skjemme henne bort. En dag hvor man samler opp nye krefter slik at hverdagen får et nytt løft.
 
Så starter planleggingen. Besteforeldre til barn kontaktes. Barnepass må jo inngå i planen. Telefonen løftes opp for å ringe til et spa for massasje, armoaterapi og alt som kroppen kan trenge. Det bestilles bord ved en fin restaurant og vennegjengen trommes sammen for litt prat over et bedre måltid. Her skal det bli en orden på sakene. Nå er det slutt på tiden hvor husmoren skal stå med grå poser under øyenen over vaskebøtta.
 
Planen er klar og dagen nærmer seg med stormskritt. Sommerfuglene i magen har formert seg til en liten gjeng og husmoren ser med stor glede frem til dagen. Den dagen hvor husmoren skal være alt annet enn husmor.
 
Så er dagen her. Barn sendes til besteforeldre. Husmoren tar en god dusj, en bedre frokost og gjør seg klar. Her skal det pleies og skjemmes bort over en lav sko.
 
Husmoren ankommer spaet. Det lukter gull og grønne enger og mens hun ligger der på massasjebenken sender hun en tanke hjem til mann og barn. Hvordan har de det nå? Har egentlig bestemor kontroll på favorittpålegg, yndlingssanger og de beste lekene? Husmoren bestemmer seg for å avblåse tanken og lar seg dulles med en liten stund til.
 
En time etterpå sitter husmoren ved et lite rundt bord. Velduftende oljer og lune musikktoner skaper flott stemning. En kopp med grønn te er servert. Husmoren tanker vandrer stille avgårde... til skittentøyskurver og strykebrett. Hvor er det blitt av alle de tankene hun skulle tenke på? De tankene som skulle skape ny energi og ny giv. Husmoren merker at tankene kansje ikke er så lett og bli kvitt allikvel.
 
Etter dagens behandling på spa må det tas en dusj og husmoren trapper opp i dusjen med sin Lano dusj. Lukten fra Lano'en setter tankene hennes tilbake til kveldsstell og familiehygge rundt kveldsstell. Hun lurer på om de sitter i badet nå, mens far står på kjøkkenet og dekker på til kveldsmat. Eller kanskje de allerede sitter ved kjøkkenbordet. Velduftende og rene.
 
Ved et restaurantbord sammen med gode venninner sitter en husmor og snakker om barneoppdragelse, skole, barnehage, bleieutslett og middagstips. Det snakkes om nyheter som tilbys i såpeavdelingen på Kiwi og den absolutt beste tøymykneren. Utvalget er stort og husmoren setter all sin ære i å velge det beste for seg og sine.
 
Kvelden er over og en husmor står i døråpningen inn til barnas soverom. Der ligger de og sover under sine varme dyner mens de smatter tilfreds.
 
Og det er da tanken slår husmoren. En husmors drøm er ikke vakre velpleide negler eller velduftende telys. Det er ikke massasje eller gode måltider.
 
Et smil brer seg utover husmoren lepper før hun snur seg og går for å finne sin seng. Og der hun ligger med hodet på puten slipper en liten latter over leppene hennes, men hun undrer seg over at hun ikke forstod at drømmen hennes var jo her hjemme hele tiden.
 
 
Alle foto er illustrasjonsfoto
 
Tips en venn
Aktuelt
NN-ny_høyre

Søk i Numedalsnett
Søk www
Nyttig

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Nils Helge Tufto , Uvdal (63)
stein bergstøl, nore (37)
Emil Myhr Tollefsen, Rødberg (12)
Britt Bauer Godstad, Rollag (48)
Reidunn Kofstadmoen, Lampeland (71)
Gerd Bjørge, Rollag (88)
Torill Karlsrud, Uvdal (57)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Solveig Fremming, Kongsberg (52)
Andre eller uspesifisert bosted
Stig-olav Osen (38)
Lene Sundkvist (37)
TorEinar Evju, Lyngdal (68)
Ingeborg Dokken, Flesberg (25)
Ole Jørgen Hallingstad, Nesbyen (68)
Birgitte Deinboll Moldjord, Drammen (49)
veronica bjørndalen moen, notodden (25)
Karoline Riggenholt Jensen, Våle (23)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren