Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrettet Jôrg Appelshâuser

Søndagsportrettet i dag er en reiseglad mann. Ved juletider pakket flyttelasset sitt i Tyskland og kom til Nore og Uvdal, hvor han nå jobber som distrikslege.

 

 

Jörg Appelshäuser kommer fra Hofheim i Tyskland, en etter tyske forhold liten by med ca 5000 innbyggere, mellom Frankfurt og Heidelberg.

Etter videregående ventet militærtjenesten, og Jörg tjenestegjorde så de obligatoriske 15 mnd, for så og forlenge tjenesten i 9 mnd til i sambandet. Det var da lettere å komme inn på medisinstudiene, som han så startet på. Det ble 2 år med teori i Heidelberg, 3 år praksis i Mannheim, 1 år praksis i Tyskland og Sveits.

Under studiene pakket Jörg ryggsekken og dro på reise i Polynesia og området rundt. Dette ga mersmak og etter endt studietid, og ferdig utdannet lege pakket han sekken på nytt, og reiste ut i den store verden.

I 7 mnd "loffet" han rundt , til land som: India, Thailand, Hong Kong, New Zealand, Indonesia, Singapore og Australia. I India bodde han hos en indisk venn og familie, og der fikk han kommet skikkelig i kontakt med befolkningen. Dette var en reise, med minner for livet. De fineste minnene er ikke de han har skaffet seg som suvernier, de er i hjertet !

Jörg er foruten almennpraktiker, utdannet i indremedisin/kirurgi, har jobbet som bedriftslege og er dykkerlege.

Når vi kommer inn på dykking kommer mange flotte minner om dykking i Australia fram. Det var her han lærte og dykke og vi som ikke har gjort dette selv, har iallfall sett hvilket praktfull liv det er i havet på de breddegrader. Om ikke annet, så på tv. Så jeg skjønner godt at dette er opplevelser som man lever lenge på. Reiselysten har satt seg i blodet på Appelshäuser, og så fort han har anledning kommer nok ryggsekken fram igjen. Kanskje møter vi han gående på Hardangervidda i sommer ?

Strendene ved Cook Islands i Polynesia har også gjort slikt inntrykk, at dit må han reise igjen.

Han har også klatret litt i Østerrike, så nå gjenstår det og prøve de norske fjellveggene.

Jörg syntes han har blitt veldig godt mottatt i Numedal. Han hadde ikke på forhånd dannet seg noe bilde av hvordan det ville bli, og han ble gledelig overrrasket.

Det var ved en tilfeldighet han valgte å reise til Norge. Det skulle være et informasjonsmøte om at det trengtes leger i Norge. Jörg møtte opp, og det hørtes spennende ut. Snakket også med andre tyske leger som hadde erfaring fra Norge, og disse kunne fortelle om hvor bra det var her.

Nå har han vært på kurs i Tromsø, og det har gjort inntrykk at de kunne sitte ut og nyte god mat klokken elleve om kvelden, i midnattssola.

I sin jobb i Tyskland var Jörg vant med å kjøre ut til pasienten. Det som er vanskeligere med dette her oppe i fjellbygdene er mangel på gatenavn og nummer, og ofte verre og finne fram. Men han har god hjelp av ambulansepersonellet, om han skulle trenge hjelp til å finne fram. De som ringer og "bestiller " han er også flinke til og forklare hvordan han finner fram, eller det kan være noen som møter opp i veien.Han kan også fortelle at vi har et meget dyktig ambulansepersonell her oppe. ( Dette var noe vi allerede visste ! )

Det har ikke blitt så mye fritid enda. Tiden har gått til arbeide, kurs og komme iorden i leiligheten på Rødberg. Når han har litt tid for seg selv, lytter han gjerne til musikk. Alt fra klassisk, Indonesisk, Anne Grete Prøys, eller den ny innkjøpte CDèn til Sissel Kyrkjebø.

Til slutt vil Numedalsnett utfordre Jôrg til og ta seg sin første ridetur - på hest ! Han har ridd på kameler gjennom Sahara og elefanter i Thailand, så nå gjenstår det en tur på en ekte Dølahest, her i Norge !

Takk for praten, og velkommen til Nore og Uvdal.

Tekst / Foto Ann Sidsel Grøtjorden.

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren