Numedalsnett
Onsdag 13. november   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Ved_kjokkenbordet >
NN-ny_venstre
Hovedmeny
Lokalstoff
Ukas numedøl
Webkamera
Kommunalt
Ut i verden
Kunngjøringer
Avisen
Radio/TV
Ved kjøkkenbordet: Vårglede
20. april 2008
Det er vår. Igjen er den her. Med sin friske skudd og sin vakre fuglesang. Knoppene begynner å komme på trær og busker. Hele verden våkner til liv etter vinterdvalen.


At våren er en herlig årstid er det ingen tvil om. Med sin nye giv, stemningsfylte lyder og friske duft kommer den tilbake gang på gang. ”Våren er så vakker at selv den strengeste vinteren smelter for den” er et sitat fra Margot Sandsmark og jammen tror jeg hun har helt rett.

Men allikevel… Så mye å gjøre. Det skal rakes under busker og trær. Var det nok mosefjerner eller skulle jeg ha tatt en liten porsjon til? Hvilke blomster skal det stå i årets bed og potter? Kanskje stauder er løsningen så slipper jeg å ta denne beslutningen til neste år også? Men hva om jeg ikke vil ha de samme blomstene neste år da?

På med arbeidsklær og arbeidshansker. Ned på kne for en hver liten blomst. Sørge for de beste vekstvilkår. Det gjødsles. Jorden vendes. Frukttrær trimmes. Løker snus. Utemøbler vaskes, oljes og beises etter alle kunstens regler. Det skal høytrykkspyles, skures, males, vaskes og alt skal frem fra vinterdvalen.

Og når dagens arbeid er over sitter en sliten husmor eller husfar med en kaffekopp i hånden og lurer på hvor dagen ble av mens man kjemper en evig kamp mot tunge øyelokk. Og gleden over en velstelt våridyllisk hage druknes i paranoide tanker om ugress som lurer i molden og utallige små skadedyr som kunne tenke seg en bit av premierosene.

Marerittet vokser stille frem fra et slitent sinn og legeme. Hobbygartneren vrir seg mellom sine svette laken en sen vårkveld, men det anes råd for spalte etter spalte bugner av gode råd om stell av de fleste vekster og bekjempelse av de fleste uvekster. Slagplaner legges og før hobbygartneren synker inn i en dyp søvn er morgendagens strategi lagt.

Selv sitter jeg i en hage hvor mose og gress vokser side om side. Jeg har en hekk som burde trimmes og et plommetre som burde beskjæres for å sikre bugnende kvister med søte godsaker. I et bed i solveggen vokser en staude jeg ikke aner hva heter eller hvordan skal stelles. En maur kryper over et verandagulv som strengt tatt har hatt behov for en ansiktsløftning noen år nå. En skjære hopper over takmønet på jakt etter årets utkårede. Og til tross for en viss uryddighet. Kun en manglende iver etter utallige besøk på dusinvis av hagesentre. Her sitter jeg.

Kanskje i morgen? Kanskje dagen etter der? Hvem vet? Akkurat nå vil jeg nyte varme solstråler, fuglesang, dufter og spirende knopper helt uten dårlig samvittighet. Til mitt forsvar kan jeg bare si at jeg leste i en spalte at naturtomt er moderne igjen… Hvertfall frem til den deilige vårgleden gir seg og igjen erstattes med arbeidslyst.
 
 
 
Alle foto er illustrasjonsfoto.
 
Tips en venn
Aktuelt
NN-ny_høyre

Søk i Numedalsnett
Søk www
Nyttig

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Gudveig Marit Førle, Lampeland (68)
Prompel Karaffew, Veggli (60)
eero saal, uvdal (50)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Vivian Brekke Pedersen, Kongsberg (56)
Andre eller uspesifisert bosted
Vebjørn Ruud (74)
andrew andresen (55)
Felix Skjerden-Jensen, Rasta (15)
Eirik Dramdal Borge, Svene (28)
Kjell Bjørnsen, Nesbyen (63)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren