Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrett.

På gården Dagsvind, øverst i Numedal, møter vi i dag søndagens portrett. Her bor tre generasjoner, og vi har tatt en prat med eldste og yngste generasjon Dagsvind.

 

 

 

Bestefar Gullik er i sitt 73 år, barnebarnet Geir-Ove fyller 16 til sommeren. Vennskapet dem i mellom er stort og nært, selv om bestefar innimellom har prøvd seg med litt irettesettelse når han har ment det var på sin plass.

Geir-Ove går i 10 klasse på Rødberg, og i år har de vært på skoletur til Polen og Tyskland.
Når andre prøver det de kan, for at ikke foreldre skal være med på en slik tur, ba Geir-Ove bestefar være med. Gullik var litt skeptisk i begynnelsen, men etter og ha tenkt seg om, syntes han ikke han kunne si nei til et slikt "tilbud" fra barnebarnet.
Turen gikk greit og det var flott ungdom som var med, kan Gullik fortelle. Besøkene i konsentrasjonsleierne gjorde inntrykk selv om begge mente de var så godt forbredt, at det gjorde til at opplevelsen ikke kom som noe sjokk. Elevene hadde jobbet mye med forberedelser på forhånd, og Gullik har sett mange dokumentarer og filmer. De visste mye om det som hadde skjedd på forhånd. Gullik mener at de som ikke tror på det som har skjedd i disse leirene, burde vært tvangssendt nedover for og se.
På spørsmål om det ikke var skummelt og reise på en så lang tur med mange ungdommer, svarer Gullik at det var han aldri redd for. Alle var veldig hyggelige.
Hvorfor Geir-Ove ville ha med seg bestefar, var fordi han liker og ha han med seg på saker og ting. De andre elevene ga også inntrykk av at det var greit at han var med.

Geir-Ove og Gullik jobber sammen så langt det er mulig, selv om de ikke alltid er enige i hvordan ting skal gjøres. Det er helt normalt med en aldersforskjell på 57 år.
Geir-Ove tenker på at han skal overta gården og har tro på at det skal bli bedere tider for bonden, noe han og bestefar diskuterer og har like meninger om.

Innimellom sitter de og hører på radio sammen og ser på tv, da gjerne debattprogrammer. Det er ikke alltid det går knirkefritt for seg. Geir-Ove liker og kommentere underveis, mens Gullik helst vil følge med og ta kommentarene etterpå !
Geir-Ove kan fortelle at han syntes det er trivelig og bo tre generasjoner sammen og at han har lært mye av bestefar, noe Gullik er enig i.
Bestemor er på Sykehjemmet og begge syntes det var trist da hun ikke kunne bo hjemme lenger, men de er ofte på besøk.

Gullik sier han skulle ønsket han hadde fått hjulpet Geir-Ove mer med ting da han var mindere, men gutten var utolmodig og ville ha tingene gjort med en gang. Det var ikke alltid det lot seg gjøre. Gullik syntes det han kjenner til dagens ungdom er bra, og hadde ikke hatt betenkligheter med og være med på en ny tur, om enn ikke så langt som den forrige.

Etter besøket på Dagsvind sitter jeg igjen med tanken om at her var det to som var veldig knyttet til hverandre tross stor aldersforskjell, og er sikker på at disse to vil ha mye glede av hverandre i mange år framover.

Takk for praten og besøket, begge to.

Tekst og foto : Ann Sidsel Grøtjorden.

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren