Numedalsnett
Tirsdag 28. januar   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Ved_kjokkenbordet >
NN-ny_venstre
Hovedmeny
Lokalstoff
Ukas numedøl
Webkamera
Kommunalt
Ut i verden
Kunngjøringer
Avisen
Radio/TV
Hollywood-kjærlighet til ettertanke
4. november 2007
Det er søndag kveld og jeg skal se på en god film. Jeg blar raskt igjennom kanalene for å sjekke ut utvalget. Valget faller på en komedie fra midten av 90-tallet. Action og spening må vike for et skikkelig kjærlighetdrama, og jeg tenker for meg selv at dette må da være utmerket søndagsunderholdning.
 
Så etter å ha funnet frem godteppet, laget meg en kaffe og satt meg godt til rette i sofaen er alt klart for å bli dratt med i dagens kjærlighetsdrama. Situasjonene er kjente og figurene som beveger seg over skjermen er upåklagelig velkledde og med et utseende som de fleste vil si seg enig i er vel over gjennomsnittet.
 
Så kommer hele handlingen for en dag. En dame. En mann. Et dilemma. Med forviklinger skal det hele ende opp i en storslått finale med kyss og klapp og klem. Og jeg sitter der og kjenner en tåre renner nedover kinnet. For de fleste kan vel gråte en skvett over en "happy ending".  Så tar jeg med meg kaffekoppen og setter den i oppvaskmaskinen. Teppet brettet jeg pent og legger over armlenet på sofaen. Og med en god stemning i kroppen pusser jeg tennene, mens jeg kikker meg i speilet. Ikke akkurat noen Jennifer Aniston som kikker tilbake, men Hollywood-kjærligheten er da for meg også?
 
Mandag morgen og jeg er oppe klokken 7. Det skal smøres matpakke og barn skal sendes til skolen. Så er det frem med laptoppen for å gjør unna noen timer med arbeid. Barnet kommer hjem og det er tid for leksehjelp. Etter leksehjelp er det middagstid. Skal man ta seg tid til en næringsrik potetmiddag med saus og kjøtt eller blir det en Grandiosa? Det ender på Grandiosaen og jeg trøster meg med at de fleste matsortene er representert. Det er grønt og korn og kjøtt i skjønn forening. Og det beste av alt er at det tar kun 15 minutter. Pizzaen finner veien ned til en sulten mage og 5 minutter etterpå er det ut av døren. Fotballtrening står på planen.
 
På fotballbanen er det duket for action. Det blir noen skrubbsår, litt snørr og noen tårer må tørkes underveis. Det blåser høstlig og håret mitt havner i øyne og munn. Det så da ikke slik ut på den filmen i går hvor håret til Jennifer Aniston blafret så sexy i vinden? Før jeg rekker å tenke tanken ferdig er fotballtreningen slutt og barn og voksne krabber opp i hvert sitt bilsete. Turen hjem går med på og analysere dagens trening, mens jeg kjenner at dagens energi begynner å nærme seg et minimum. Ut av bilen. Inn i dusjen. Kveldsmaten skal på bordet og tenner skal pusses. En nattahistorie skal fortelles og så er det kveld.
 
Jeg setter på en vaskemaskin som jeg nyaktig regner ut skal være ferdig til klokken 11. Det vil med andre ord si at jeg rekker og henge den opp før jeg skal legge meg. I mens kan jeg tømme oppvaskmaskinen, ta en runde med støvsugeren, gå en tur med hunden og vanne noen planter. Og innen jeg får satt meg ned så er det vel på tide med en kaffekopp? Nei. Dete r nok for sent til det nå. Så da blir det en tur innom dusjen og hvis jeg er heldig så rekker jeg og barbere leggene også. Opp med klesvask og tannpuss. Og der var senga ja.
 
Og der jeg ligger med hodet på puta tenker jeg tilbake på søndagsfilmen. Med sin hverdagsromantikk og små lystige glimt. Og hår som blafrer i vinden og kinn som har en lekker rødfarge. Ikke fullt værbitt som mine kinn med andre ord. Og jeg snur meg rundt i sengen og gir mannen min dagens første kyss. Det var vel den hverdagsromantikken man rakk før man sovnet før hodet traff puta.
 
Men fra tid til annen rekker man jo en litt lengre tankerekke også. Man tenker kanskje at man skal bli flinkere til og gi komplimenter. Kjøpe med seg den sjokoalden man vet at kjæresten liker aller best. Lage et bedre måltid og kose seg en stille kveld med et glass rødvin. Og jeg tar meg i selv i og tenke at jammen meg er dette kjærlighetslivet mitt en understimulert affære. Denne tanken i kombinasjon med Hollywood-kjærlighet og spalte på spalte med "Ta vare på forholdet ditt" i en hver landsdekkende avis gjør meg både trist og frustrert.
 
Så her en dag slo en tanke ned. En ganske så flott og kjærligtanke fylte med selvmedlidne tankemønster. For snakk om hverdagskjærlighet og små lysglimt. Der står jeg med snørr på jakkeermet og hår kleber seg til ansiktet mitt mens ansiktet mitt ser forholdsvis herjet ut etter kald vind. Eller med morratryne over 2 brødskiver med Banos en tidlig morgenstund sånn akkurat 5 på skoletid. Og når husmor-genet trår til og disker opp med Grandiosa mens jeg vasker og støvsuger på samme tid.
 
All ære til mannen som finner seg i fenomenet hvor jeg har sovnet før hodet treffer puta og med forståelse morgenen etter spør om jeg har sovet godt. For er ikke dette hverdagskjærlighet og tusen ganger mer enn en Hollywood-klisje så vet ikke jeg. Og noe rett gjør man vel siden man nå går inn i 4. året som ektepar, mens man ser at Hollywood-kjærligheten varer i maks 6 måneder.

Så i kveld skal jeg sende et godt smellkyss til han som sover i den høyre delen av sengen og være glad for at jeg ikke ønsker meg mer enn den kjærligheten som jeg allerede har.
 
Alle foto er illustrasjonsfoto.
 
 
 
Tips en venn
Aktuelt
NN-ny_høyre

Søk i Numedalsnett
Søk www
Nyttig

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Nils Helge Tufto , Uvdal (63)
stein bergstøl, nore (37)
Emil Myhr Tollefsen, Rødberg (12)
Britt Bauer Godstad, Rollag (48)
Reidunn Kofstadmoen, Lampeland (71)
Gerd Bjørge, Rollag (88)
Torill Karlsrud, Uvdal (57)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Solveig Fremming, Kongsberg (52)
Andre eller uspesifisert bosted
Stig-olav Osen (38)
Lene Sundkvist (37)
TorEinar Evju, Lyngdal (68)
Ingeborg Dokken, Flesberg (25)
Ole Jørgen Hallingstad, Nesbyen (68)
Birgitte Deinboll Moldjord, Drammen (49)
veronica bjørndalen moen, notodden (25)
Karoline Riggenholt Jensen, Våle (23)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren