Numedalsnett
Tirsdag 28. januar   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Ved_kjokkenbordet >
NN-ny_venstre
Hovedmeny
Lokalstoff
Ukas numedøl
Webkamera
Kommunalt
Ut i verden
Kunngjøringer
Avisen
Radio/TV
Hunden- menneskets beste venn
20. oktober 2007

For 3 år siden bestemte familien seg for å gå til innkjøp av en hund. Det ble lest artikler, hundebøker og alt man kunne komme over for å kunne avgjøre hvilken rase som passet best og hva slags utstyr man hadde behov for. Det var mye om oppdragelse, dressur, kosthold, renhold, familiehold, pelshold og hold av alle slag. Allikevel var det aldri noen av hundebøkene som fortalte noe om hvordan akkurat vår hund skulle bli.

 
Valget falt på australsk terrier. En rase som har rykte på seg for å være en familiehund med godt lynne og greit aktivitetsnivå. At den var røytefri var selvfølgelig en bonus for en husmor som syntes at pels er forholdsvis vanskelig å få ut av tepper og sengetøy.
 
Dette med rasehund var jo et nytt fenomen, men når vi endelig hadde fått tak i en kennel som avlet ønsket rase, tok vi en telefon før vi reiste av sted for å hente vidunderet. Mange flotte valper hoppet og danset, men en liten tass satte


Bade er vel ikke akkurat noen favorittaktivitet, men må man så må man.

seg rett ned ved føttene og krevde å bli klødd bak øret. Og denne lille utadvendte koseklumpen ble vårt valg. Papirer skulle fylles ut og da kom spørsmålet. "Hva skal hunden hete?" For det er en regel om at man har bokstaver tilhørende hvert kull som skal være forbokstaven i navnet på hunden. Bokstaven vår var T og med utmerket fantasi fikk den lille tassen navnet Tor. Og mange spøker har falt siden. Kokken Tor er jo ikke ukjent. Eller når hunden legger seg god og mett under bordet og letter på trykket med en liten rap. Det er få som har klart å dy seg fra å kalle han Raptor. Og kallenavnene er mange, men at det er en god hund - det er det.
 
Regler skulle man også ha. Ikke sove i sengene! Så det første halve året sov den lille tassen i hundeburet sitt om natta. Helt til sønnen på da 3 1/2 bestemte at hunden skulle sove i fotenden av sengen hans når han skulle legge seg. Og etter en stund fant hunden ut at den skulle sove under matmors dyne når den skulle legge seg. Og husfar syntes kanskje at en såpass liten hund tok i overkant mye plass i sengen når den skulle ligge i midten, og selvfølgelig på tvers i fullt utstrakt posisjon. Så nå, tre år senere, står hundeburet i kjelleren. Kvelden starter med at hunden varmer sønnens føtter en halvtimes tid. Så setter den seg i stuen for å sende matmor skyldbetyngede blikk for å oppnå en utmerket kosestund før matmor sovner. Så kravler hunden ned i fotenden og ligger der resten av natten. Så om noen trenger et hundebur så har skrivende matmor et flott hundebor som nesten ikke er brukt til slags for en billig penge.
 
To kattunger flyttet inn og Tor forbarmet seg over dem umiddelbart. De har blitt vasket og stelt. De har fått en god oppdragelse, men Tor har plutselig fått et akutt behov for å sitte i vinduskarmen for å følge med. Og hva det gjelder oppdragelse har matmor, matfar og sønn funnet ut at dyr tydeligvis syntes det er best å drive med dette om natten. Så nå er kattene i stua når kvelden senker seg, men Tor alltids finner sin plass i en seng.
 

En seng er alltid et godt tilholdssted.
Med egne barn, tantebarn, venners barn og barns venner blir det også slik at man som hund blir ganske hardfør. Tor takler dette som en skikkelig champion. Ingen oppgave er for liten og ingen er for stor. Det er turer i tide og utide. Jenter på 12 som har det som største hobby å leie andres hunder i timesvis. Gutter som elsker å se en hund fange baller og pinner. Og sin første Halloween feiret Tor i eget Batman-kostyme.
 
Tor er jo også med tiden blitt en lydig hund, men har sliter fortsatt litt med språket. Han sitter ikke pent og gir labb når det skal deles ut godis. Neida. Han har til mange stores glede en egen godis-dans som går ut på å kaste seg flest ganger opp i luften mens han snurrer rundt og rundt. Denne dansen pågår da selvfølgelig helt til godisen er overlevert, og med barn i det rette humøret kan det altså pågå i timesvis. Det er også ellers vanskelig å fatte dette med sitt. Det er da så mye enklere å legge seg pladask ned syntes Tor. Og om man ønsker det så kan jo nei også bety ja. Det eneste som har nådd inn er "Gå Tur" og dette fungerer godt som innkalling når han får ta seg en tur uten bånd.
 
Så man kan si så mangt om hunder. De har sjarm, men til tider er det heller ikke lett. Tor er hvertfall et prakteksemplar på en hund som har måtte finne seg i mange barneleker, mange risper på nesen etter lekne katteklør og utkledning i ulike former og farger. Og at han er blitt et fullverdig familiemedlem er det ingen tvil om. Så at Tor er vår families beste venn er det ingen tvil om.
 
 
 
 
 
 
Klar for Halloween med gutta !
 
Foto Marit Rusaanes
 
 
Tips en venn
Aktuelt
NN-ny_høyre

Søk i Numedalsnett
Søk www
Nyttig

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Nils Helge Tufto , Uvdal (63)
stein bergstøl, nore (37)
Emil Myhr Tollefsen, Rødberg (12)
Britt Bauer Godstad, Rollag (48)
Reidunn Kofstadmoen, Lampeland (71)
Gerd Bjørge, Rollag (88)
Torill Karlsrud, Uvdal (57)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Solveig Fremming, Kongsberg (52)
Andre eller uspesifisert bosted
Stig-olav Osen (38)
Lene Sundkvist (37)
TorEinar Evju, Lyngdal (68)
Ingeborg Dokken, Flesberg (25)
Ole Jørgen Hallingstad, Nesbyen (68)
Birgitte Deinboll Moldjord, Drammen (49)
veronica bjørndalen moen, notodden (25)
Karoline Riggenholt Jensen, Våle (23)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren