Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrett i dag, Fred Rasmussen.

I dag møter vi Fred Rasmussen, daglig leder på Rødberg Hotell, siden 1 mars i år. Han har lang fartstid innen hotelldrift, og blir helt sikkert en stor ressurs for hotellet. Bor nå på hotellet med samboer Marie-Louise og datteren Ellen-Sophie, pluss en hund, to katter og et lite marsvin.

Fred er født og oppvokst i Oslo, og kom til disse trakter i 71, da til Geilo. Det ble 10 år på Geilo, mesteparten som kjøkkensjef på Highland. Så var det et avbrekk i Østfold hvor han drev restauranter og hotell. Før dette ble det også tid til stuert og kokkeskole, før ferden gikk ut i verden. Han var sjømann i 5 år, og disse årene til sjøs var fulle av opplevelser og livets lærdom. Det er tøft og reise ut i verden som 15 åring, spesielt til et slikt miljø. Fred syntes det er trist at det gamle sjømannslivet nå er en saga blott. Han var en av de yngste 1 kokkene til sjøs på den tiden, bare 19 år gammel.

Etter denne perioden i livet jobbet han på Bellevue i Bergen, en flott restaurant,  et sted hvor Fred fikk sansen for 1 klasses kjøkken drift.

Tiden på Geilo har vært god, men den har også kanskje vært den tøffeste i Freds og familiens liv. Sønnen hans og noen kamerater kjørte galt i Gol, to omkom med en gang, men Freds sønn ble liggende lam og helt hjelpesløs i fem år, før han døde. Det er ikke vanskelig og skjønne at dette har vært  en del av livet som har vært vanskelig og takle. Når vi snakker  om dette som skjedde, så ber Fred meg skrive en innstendig bønn til alle dere unge som ikke alltid husker på at dere er på veien, glemmer farten og kanskje også kjører beruset. Tenk dere om før dere klemmer gassen i bånn ! Ulykken skjer så fort, det skal så utrolig lite til. Når man selv har opplevd en slik tragedie så nært, kan det være vanskelig og være vitne til noe av den villmannskjøringen som til tider forekommer.

Fred fikk et tips om at Rødberg hotell trengte dyktige folk, tok en tur over fjellet, og så med en gang mulighetene som lå i hotellet. Planene er mange, og noen er allerede satt i gang. Hver fredag er det fredags Jam, og karaokeanlegget er på plass. Ønsket er og også få barn til og bruke anlegget, og allerede på Rødberg dagene er muklighetene der. Da blir det en slags "Barnas Stjerner i Sikte". De som ønsker og være med på dette kan komme på hotellet og øve på karaoke anlegget på forhånd, det er bare og stikke innom. Fred har også vært i kontakt med Brage teateret i Drammen, de var positive til og besøke Rødberg, da kanskje med en Evert Taube aften.
Det vil bli aktiviteter hver helg framover, så det er bare og følge med, å møte opp. Mye gøy i vente!
Menyen i kafeen blir også forandret, og selv om kjøttkakene fortsatt er og få, lover Fred mange nye spennende retter. Interiøret vil også få et annet utseende etter hvert.

Fritidssysler utenom hotellet blir det lite av, men familien har et hus med hage på Geilo, som trenger stell etter hvert som snøen går, så litt annet  en hotelldrift blir det.
Det er gøy og treffe folk som Fred, så full av energi og så positiv til at dette skal gå bra. Han er også en dyktig mann som kan sitt yrke, og med en like positiv samboer ved sin side, skal det bli spennende og se hva de får til. Her er Fred i hotellets resepsjon sammen med sin samboer, og søte datter Ellen-Sophie, som begynner på Rødberg skole til høsten, og gleder seg til det.

http://www.rodberg.com/

Tekst/Foto : Ann Sidsel Grøtjorden.

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren