Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden > Sport >
Hadde sagt ja til sponsor hjelp, om det skulle dukke opp
28. september 2006
Dagalijenta Ragnhild Aasberg (16) gjør det for tiden veldig bra i westerridning. ”Hadde det ikke vært for mamma og pappa hadde ikke det gått”, sier Ragnhild.
 
 
 
Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden
 
 
 

Sponsorpengene strømmer ikke akkurat inn, men med pappa som betaler alt med hesten , og mamma som betaler husleie, klarer jeg meg så vidt, forteller Ragnhild.

Ragnhild driver idrett på høyeste plan. Hun går nå tre år på idrettslinja på Øvrebyen videregående på Kongsvinger. Grunnet til dette skolevalget er at der er miljøet i westerridning, og kort vei til Sverige, hvor det også er en stort miljø.

Ragnhild er vokst opp på gården Nedre Aasberg, i Dagali. Her har hun sammen med tre søsken alltid hatt hester.  Men det var for 5 år siden westerridningen tok form. Hun var en del hos Reidun Lassegård og Johnny Aronsen i Uvdal. De driver begge med westerridning, og Ragnhild ble bitt av basillen hun også. Ragnhild har hesten Loke, som hun har hatt fra han ble født for 10 år siden. På den begynte hun treningen, med instruksjon av Reidun og Johnny. Første konkurransen var i 2003, sammen med Reidun og Johnny, i Evje. Etter dette har det gått slag i slag med treningsleiere, trening i Sverige hver 14 dag og konkurranser.

 

I et år lånte hun en Lippisaner/araber hoppe, fra Skjeberg. Sammen deltok de i Norway Open, hvor hun også tok med Loke. Etter dette et stevne i Egge. Resultatene var tålig bra.

 

I fjor kjøpte hun en Quarterhest, Okie Fejon på 5 år. Det er en vallak fra Tyskland. Sammen med den og Loke tilbringer Ragnhild det meste av tiden, utenom skolen. Loke er for tiden på Uvdal Aktivitetsgård, i Uvdal, og hun savner han mye.

 

I ett år har Okie stått hos Peter Ljungberg i Sverige. Ragnhild reiste dit og trente to ganger i mnd, men nå har hun fått han til Kongsvinger, noe begge er fornøyd med. I vår deltok de på stevne i Sverige. Det ble mye reising i denne tiden.

 

I sommer var Ragnhild med som reserve på det norske landslaget i westerridning, til Amarillo i Texas. Her deltok de i Youth World Cup. Det ble foruten stevne også mye trening. Flere besøk på rancher ble det også, hvor de fikk ri. En flott ridetur i Palo Duro Canyon gjorde inntrykk. Ragnhild reiste hjem med masse erfaring og gode minner for livet.

 

I 2008 er planen og delta i Youth World Cup i London Ontario i Canada, da som hovedrytter. Så nå trenes det mot dette.  Tre treningssamlinger hver mnd i hele vinter der hvor hun har hesten på stall. Stensbøle stall i Kongsvinger.

 

For tre uker siden deltok Ragnhild og Okie på Norges Cup på Hønefoss. Der reiste de hjem med fire 1pl i raining, og toppet High Score lista i reining i Norge, enda en gang. Første gang var i Norway Cup på Hamar.

Neste uke reiser hun på Harvest festival i Skjøvde i Sverige. Der deltar hun og Okie i fem raining konkurranser. Der satser de også på gode resultater. 

Så er planen EM i Kreuth i Tyskland i 2007.

Det er dyrt og satse slik Ragnhild gjør, men med så bra resultater, og en slik flott representant for sporten, burde det nå strømme på med sponsor penger!!

Numedalsnett ønsker Ragnhild lykke til videre, og vil skal følge med og komme tilbake med mer stoff etterhvert.

RAGNHILD AASBERG
 
Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren