Numedalsnett
Tirsdag 28. januar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrettet

Denne søndagen har vi tatt oss en tur til Svalbard og besøkt Aud Andersen fra Uvdal. Les om dette skjønne stedet, langt mot nord, et sted vi forbinder med snø og kulde, men som også er så mye, mye mer. Et sted Aud har blitt så glad i.

Aud på fjelltur i naturskjønne omgivelser.

Aud er ei jente med "reisefeber" i blodet. Etter ungdomskolen gikk hun på språklinja på Numedal Videregående. Aud er født og oppvokst i Uvdal, sammen med søsterene Brit Sissel. Lise og tvillingsøsteren Eli. Etter videregående bar det ut i verden, og det ble tre år i Stavanger, på Norsk Hotelhøyskole. To år med reiselivsadmistrasjon og et år med Servise Management. Etter det gikk turen til University of Surrey like utenfor London, hvor hun ble i et år. Der dro hun videre med en Master of Science, innen reiselivsplanlegging og utvikling. Så gikk turen hjem til Nore og Uvdal hvor hun begynte som daglig leder i Numedal Turist og Næringsservice. Men Aud ville videre og neste stopp ble Bergen, hvor hun begynte som rådgiver i selskapet Reiseutvikling A/S. Dette var en interessant tid, og etter to år i Bergen reiste Aud til Svalbard. Dette var 7 April 1999. Der ventet en jobb i Svalbard Polar Travel, og Aud reiste med forskjellige tanker og følelser. En av dem var : Hva er det jeg gjør ? Reise sååå langt nord !

Her er Aud på kajakktur.

Men etter flere år der oppe har Aud aldri angret på at hun satte seg på flyet og reiste. Hun kommer til å sitte igjen med utrolige mange minner, og enormt med erfaringer hun kan ta med seg videre i livet. Hun har lært seg å skyte, omgå alle slags mennesker, i mørketid så vel som i solskinn. Det er ikke syke eller eldre mennesker der oppe, ingen får føde barn, og det er kun 45 km vei, resten er ødemark. Dette må prege de menneskene som bor der til en viss grad. Aud trives, men lengter nok hjem litt, særlig når savnet av tanteungene blir for stort.

Aud får stadig spørsmål om hun har sett bamsen. Det har hun selv om det tok over et år før dette møtet. Forrige påske fikk hun bamsen på hytte døren, men det var en kontrollert situasjon, og hun var aldri i fare. Hun får utrolige mange flotte naturopplevelser på et sted som dette. Vil du lese mer om Svalbard Polar Travel og Auds arbeidsplass kan du finne det ved å klikke deg inn på denne adressen : www.svalbard-polar.com

I mørketiden blir det mye innendørs aktiviteter og Aud svømmer, stepper, spiller squash og driver med ulike ballspill. De har en flott idrettshall, og der kan de også drive med pistolskyting.

Da Aud reiste nordover var det en annen Uvdøling der også, Reidar Foss. Han er ikke der lenger, men det er to andre Numedølinger og flere fra Hallingdal. Det er også mange barnefamilier på Svalbard og skoler fram til og med videregående. Det er også mange nasjonaliteter, så mange vennskapsbånd blir knyttet.

Spennende grottetur.

Aud er ei jente med reisefeber i blodet og tar jeg ikke feil vil ferden gå videre en eller annen gang. Men akkurat nå er det Svalbard som står Aud nært, og mange ting er nok ugjort der oppe. Mange spennende opplevelser venter, og Aud vil ta imot og nyte livet., som den glade og positive jenta hun er.

Tekst Ann Sidsel Grøtjorden
Foto Aud Andersen

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Nils Helge Tufto , Uvdal (63)
stein bergstøl, nore (37)
Emil Myhr Tollefsen, Rødberg (12)
Britt Bauer Godstad, Rollag (48)
Reidunn Kofstadmoen, Lampeland (71)
Gerd Bjørge, Rollag (88)
Torill Karlsrud, Uvdal (57)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Solveig Fremming, Kongsberg (52)
Andre eller uspesifisert bosted
Stig-olav Osen (38)
Lene Sundkvist (37)
TorEinar Evju, Lyngdal (68)
Ingeborg Dokken, Flesberg (25)
Ole Jørgen Hallingstad, Nesbyen (68)
Birgitte Deinboll Moldjord, Drammen (49)
veronica bjørndalen moen, notodden (25)
Karoline Riggenholt Jensen, Våle (23)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren