Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Sondagsportretter >
Ungdom som vil heimatt
22. januar 2006
Terje og VeronikaVeronika Bergerud Landsgård og Terje Landsgård vil ”heimatt”. Men de vet ennå ikke når det vil skje. Jobbmuligheter, sosialt nettverk og fritidsaktiviteter samt en tydelig kommunepolitikk med klare visjoner for fremtiden vil veie tungt når vektskålen skal balanseres.
 

Veronika Bergerud Landsgård og Terje Landsgård har i dag spennende og utfordrende jobber, men har likevel tatt en beslutning om at de en dag ønsker å flytte tilbake til Nore og Uvdal. Veronika trådte sine barnesko i Øygardsgrend, og flyttet fra kommunen etter tre år på Numedal videregående skole. Terje på sin side arvet farsgården i 96, og har siden hatt Uvdal som sitt hjem.

Veronika og Terje er på mange måter typiske representanter for dagens ungdom. De har høy utdanning, de har allsidig jobberfaring og de er aktive på fritida med politikk, idrett eller andre interesseorganisasjoner. De har et stort nettverk, og de er brukere av storbyens mange tilbud. De har begge jobber som krever samfunnsengasjement og at de følger med i det som skjer nasjonalt og internasjonalt. Både innen finans og på den politiske arena.

Terje og VeronikaParet møttes første gang sommeren 96. Begge tok den tidligste bussen en sensommerdag fra Rødberg, og selv om ikke et ord ble utvekslet på hele den lange veien mot Kongsberg, ble interessen tent. Og da de fant hverandre igjen på toget videre mot Drammen, fant de også tonen umiddelbart. Veronika var egentlig på vei til jobbintervju angående et au pair opphold i USA, mens Terje var på vei til Trondheim og studier ved NTNU. Det ble ingen utenlandstur på Veronika, som i stedet valgte å flytte med Terje til Trondheim. De har holdt sammen siden, og giftet seg sommeren 2005. Men de har ikke alltid bodd på samme sted, ei heller nå. Terje har jobb på Campus Kjeller AS, mens Veronika jobber for Nordea i Luxembourg. – Tidligere var det likevel enklere da vi hele tiden visste at det var tidsbegrenset, sier de to som ofte er å finne i luftrommet mellom Luxembourg og Norge.

- Det er spennende å se hvordan de jobber i Luxembourg, og jeg lærer mye om noe jeg i utgangspunktet ikke har utdanning for. Jobben består i å assistere aksjemeglere med gjennomføring av transaksjoner, kjøp og salg av aksjer, ”kundepleie”, samt følge med på markedene, både på den norske børsen og i andre land, forklarer Veronika.

Men livet i Luxembourg er mer enn jobb. Veronika tar språkkurs et par kvelder i uka, og er i tillegg hjelpelærer på kveldstid i matematikk for noen svenske og norske elever på videregående skole. Hun benytter også anledningen til å reise og oppleve så mye som mulig, både alene og sammen familie og venner som kommer på besøk.

Terje har også et utenlandsopphold bak seg da han avsluttet sitt studie i Trondheim med et halvt års opphold i Boston, USA. Her jobbet han for Norges Eksportråd samtidig som han skrev diplomoppgaven som omhandlet suksesskriterier for fremvekst av nye teknologibaserte foretak. En del av jobben gikk ut på å samle inn data og foreta intervjuer hos nye teknologibaserte foretak i Boston.

Fra USA gikk turen til Uvdal hvor han jobbet i Nore og Uvdal kommune og deltok i etablering av to bedrifter i Nore og Uvdal Næringspark. 2002-04 ble travle år med mange forskjellige utfordringer for Terje. Sommeren 04 fikk han jobb som rådgiver i Campus Kjeller AS, hvor han jobber med selskapsetableringer, forretningsutvikling, investeringsvurderinger, innovasjon og selskapsutvikling.

Både Veronika og Terje er sivilingeniører fra NTNU, og kan allerede vise til en variert arbeidserfaring. De stortrives begge med arbeidet, livet og hverandre, og det kommer nok til å gå noen år før vi ser dem i Numedal. Først er det flere drømmer som skal realiseres og utfordringer som skal møtes.
Tekst: Aud Åshild Bjørnsrud
Foto: Knut Morten Bjørnsrud 

 

 

 

Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren