Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Sondagsportretter >
Ambisjoner og innsatsvilje
30. oktober 2005
Kjetil Nørstebø satser for fullt denne sesongen og er en av seksten som skal kjøre for FIS-gruppa i Halling1.
 

FIS-gruppa er satsingslaget til Halling1, og har deltagere fra både Drammen, Svarstad og Kongsberg i tillegg til Hallingdal. Laget består av tre jenter og tretten gutter, alle 89-90 modeller. Deltagerne får bare kjøre 25 FIS-renn i løpet av sesongen, men kan i stor grad velge selv hvilke renn de ønsker å stille på. Det vanligste er likevel å følge klubben, forteller Kjetil Nørstebø som kan se frem til en vinter med mye kjøring både på veien og i løypa.
For det blir mye kjøring og lange avstander for å henge med på dette nivået. Oppladningen til denne sesongen har Halling1 hatt på Juvassbreen med hele 40 dager. 

Kjetil Nørstebø er den eneste aktive alpinisten i hele Numedal, og har derfor vært nødt til å finne treningsmiljø utenfor hjemkommunen. Valget falt på Geilo, hvor han har vært med i klubben i fem sesonger. Han startet karrieren sammen med en håndfull andre på et kurs som Uvdal Skisport arrangerte. Men de andre falt fra, den ene etter den andre, og det gikk ikke lang tid før han var alene igjen. Michael Madsen og Bente Roer har hele tiden støttet Kjetil i sin satsing, men innså fort at det ble for lite utfordrende å trene alene. De anbefalte ham derfor å prøve klubblaget på Geilo, og der har han vært siden.

Men satsingen koster. Både fritid og penger.
- Og det krever foreldre som er villige til å kjøre langt og brette ut lommeboka, flirer Kjetil som tydelig setter pris på den støtten han får hjemme.
Tidligere trente Kjetil en til to kvelder i uka på Geilo, nå blir det tre til fire kvelder i tillegg til renn både her i landet og internasjonalt. De fleste renn kjøres i Norge, men en tur til Sverige og Island kan det også bli. Første rennet går allerede 18. november på Geilo. Sist sesong ble det to hele helger Kjetil og familien hadde helt fri, og det er lite som tyder på at det blir mer hjemmekos i år! Men det synes alle fire går helt greit. Lillebror Simen henger ofte med på lasset og kjører samme sonerenn gjennom sitt medlemskap i Uvdal Alpin. Og her er det også flere unge kjørere som stiller på renn og som hevder seg godt. Kanskje er Kjetil med og baner veien for neste generasjon utøvere? Interessen har i alle fall økt. Da Kjetil startet for seks år siden var de til sammen en håndfull utøvere. Nå teller Uvdal Alpin hele 57 medlemmer, hvor mange er med og kjører renn og stiller på treningssamlinger også utenfor de ordinære treningene i vintersesongen.

Kjetil kjører alle grener, noe som også er nødvendig på dette nivået. Spesialisering kommer først senere. Slalåm og storslalåm er favorittgrenene, og lenge trodde han at han var sterkest i storslalåm. Men det var før Erik Skaslien, tidligere landslagtrener for kvinnelandslaget og Europacupen, så ham kjøre slalåm. Skaslien blir ofte leid inn av klubber til treningssamlinger, og Kjetil og de andre i Halling1 kunne i sommer nyte godt av hans tunge ekspertise og gode råd.

Alpint er en dyr idrett, og det kreves godt og riktig utstyr for å kunne hevde seg i toppen. – Michael og Bente har vært utrolig snille og hjelpsomme, sier en tydelig fornøyd Kjetil. De har hele tiden stilt opp og preparert ski og utstyr, og har også hjulpet ham med å skaffe kontakt med utstyrsleverandør. Peter Holm Agenturer holder Kjetil med ski og annet utstyr, og Blizzard skiene er Kjetil velig godt fornøyd med.

I fjor stilte Kjetil opp som hjelpetrener da Uvdal Alpin trente i Uvdal Alpinsenter. Det er uvisst hvor mye tid Kjetil får i år, men han stiller opp så sant han har tid og mulighet. Noe som betyr mye for rekrutteringen samtidig som det gir inspirasjon til de yngre alpinistene.

Kjetil går nå i 10. klasse på Rødberg ungdomsskole, og det skal bli spennende å se hvor han havner når han neste år må velge hvilken skole han skal gå på. Hvis han velger å satse videre aktivt innen alpint vil valg av skoler være ganske begrenset da det ikke er så mange som aksepterer så hyppige studieavbrekk i forbindelse med trening og renn.
- Resultater jeg oppnår den kommende sesongen vil nok avgjøre hvor vidt jeg satser videre på dette nivået, avslutter Kjetil. – Men jeg kjører så lenge jeg har det moro og så lenge det lar seg kombinere med det jeg ellers ønsker å gjøre.

 

Tekst og foto: Aud Åshild Bjørnsrud

Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren