Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrettet
Tross mange vonde opplevelser er livet verdt å leve, spesielt når man har en  solstråle som lille Hermann i livet sitt. Les mer om Hermann og pappa Erik i  søndagensportrett.

Denne søndagens portrett er av Erik Rognli, 29 år. Han har tross sin unge alder  hatt en opplevelse han gjerne ville vært foruten, men som tross alt har gitt  ham en livserfaring som kanskje kan påvirke livet på en positiv måte.

Han og  sønnen Hermann på fem år, bor i dag på Kongsberg, hvor Erik jobber som brann inspektør i brann- og redningstjenesten, og Hermann går i Løvås barnehage. Jeg  lar nå Erik selv fortelle om sin utdannelse, sine interesser og sin hverdag sammen med Hermann.

 

 

 

 

                                              Hermann - en framtidig flyver?

- Jeg ble født i Troms i 1971, og begge mine foreldre er derfra. Min far var i  forsvaret, og vi flyttet så til Heistadmoen da jeg var 6 år, så jeg føler meg  som en ekte kongsberggutt. Jeg bodde i Lysmyra, nedenfor Hedenstad kirke, og i  oppveksten gikk jeg på Kongsgårdmoen barneskole. 

- Jeg traff Marianne da vi gikk på ungdomskolen, 14 år gamle. Etter fire år på Tinius Olsen reiste jeg i forsvaret, og gikk på Luftforsvarets  befalskole. Etter dette gikk jeg på Ingeniørhøyskolen i Haugesund, på ei linje  som kalles " brannteknikk ". Sønnen min Hermann ble født i Haugesund da jeg  hadde ett år igjen av studiene.
- Etter tre år i Haugesund begynte jeg igjen i Luftforsvaret, denne gang som  brannvernoffiser og instruktør på Luftforsvarets brannskole på Andøya. Etter ett år på Andøya kom jeg inn på luftkrigsskolen i Trondheim, og vi flyttet dit. Den 19 juli denne sommeren giftet Marianne og jeg oss i Kongsberg kirke. 

- Etter bare ett halvt år døde Marianne, min beste venn og livsledsager. Hun var  gravid da dette skjedde. Hermann og jeg ble alene. På dagen seks mnd. etter at  Marianne døde, ble Mariannes nevø, Hermanns fetter, overkjørt og drept av en  lastebil. Ett år etter døde Mariannes beste venninne og forlover, 28 år gammel.  Så det var en forferdelig tung tid for oss og vår familie.
-Jeg ville fullføre  krigsskolen, og ba om å få plikttjenesten så nært Kongsberg, familie og venner,  som mulig. Jeg ble beordret til Kjeller flystasjon og fullførte min plikttjeneste der som brannvernoffiser.

- Jeg ønsket meg hjem til Kongsberg så  fort som mulig og fikk jobb som branninspektør her. Jeg trives godt i jobben, og  regner med å bli her i mange år enda.

- Hovedgeskjeften i hverdagen er å gå  brannsyn og drive brannteknisk saksbehandling, så det er mye møter og  kontorarbeid også. Jeg tar også noen vakter når vaktlaget trenger vikarer. Jeg  syntes det er en jobb med interessante oppgaver og store utfordringer.
- Det kan være stritt og være alenefar, men med god hjelp av venner og familie går det bra. Til høsten begynner Hermann på skolen og det blir en stor  utfordring det også, for oss begge to. Jeg prøver også å få til å pleie noen hobbyer. Jeg har vært medlem av  Kongsberg skytterlag i mange år, og interessen for motorsykler tar også litt  tid. Kjører nå en 1986 modell Harley Davidson.

- Vi har startet opp en klubb som vi kaller Deepwoods MC, Kongsberg.  Det er en "eksklusiv" Harley-klubb for  travle familiefolk, som tviholder på ungdommen !! Vi har overhode ikke noe å gjøre med kriminelle miljøer, vi er bare en gjeng som er opptatt av å kjøre sykkel, og ha det fint sammen.
- Det er synd at mange tror at alle som kjører  motorsykkel er kriminelle, det ødelegger for alle som har denne interessen.  Hermann er klubbens maskot, og vi regner med å bli flere medlemmer etter hvert.  De som er interesserte kan klikke seg inn på denne adressen og bli kjent med  oss der: http://www.deepwoodsmc.com

- Jeg er glad i å jakte og fiske, og hver høst reiser jeg på elgjakt i indre Troms, nærmere bestemt Skibotndalen, og dette er årets høydepunkt. Har også  hoppet fallskjerm, dykket, har spilt i korps og faktisk spilt i heavyrock !?
- Jeg er glad i å trene og spiller litt fotball, går på ski og  løfter litt vekter. Det er viktig å holde seg i form, både med tanke på  velvære og på yrket jeg har. Det at jeg er glad i å trene, og det velvære det  gir både fysisk og psykisk, har hjulpet meg mye gjennom den tunge tiden jeg har  opplevd. Trening er også sosialt samvær, og dette har vært god terapi for meg. 

- Mitt livsmotto er: Tro ikke at morgendagen er selvsagt. Gi den du er glad i en  klem i dag, mens du har sjansen.

Jeg er overbevist om at Herman og Erik vil klare seg bra. Takk til Erik som har  delt litt av sitt liv og sin hverdag med oss.

Neste søndag vil du møte Bente Kirkevollen

Tekst: Ann Sidsel Grøtjorden
Foto: Rognli

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren