Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Sondagsportretter >
Søndagens portrett, Kristin Huseby.
20. mars 2005
Kristin, Uvdalsjenta som taler bygdefolkets sak i hovedstaden. Som lengter hjem innimellom og som ikke ser det som umulig at hun en dag flytter tilbake til barndomsrøttene.
 


Jenta som ikke har glemt sine røtter og bygda hun kommer fra, Kristin Huseby. I 1980 forlot hun heimen i Kirkebygda i Uvdal, øverst i Numedal. Kristin hadde avsluttet ungdomskolen dette året, og turen gikk til Oslo hvor hun begynte på Fagerborg Gymnas. Kristin kan fortelle at hun ikke fant skolen første dagen, men andre dagen gikk det greit !Hvem har sagt det er lett å komme som bygde jente inn til hovedstaden ? Men Kristin fant råd for det også. Hvem ville sette seg opp mot ei jente med traktorlappen  i baklomma ! Så Kristin har en oppfordring til alle jenter som er på vei ut i verden : Skaff dere traktorlappen.

Så ble det en periode hvor Kristin bodde i Gol. Hun trengtes litt hjemme på gården i Uvdal og det var kortere vei fra Gol enn Oslo. Artium ble fullført på Gol. Så gikk turen tilbake til Oslo hvor hun siden har vært. I dag jobber hun i NRK, hvor hun faktisk har vært i 20 år, med et avbrudd som lærer , klasseforstander for en 6 klasse. Det kom et nytt tilbud fra NRK og Midt i Smørøyet. De fristet med færre barn og bedre lønn. Men Kristin savner lærerjobben innimellom, og som hun selv sier: ”Egentlig er jeg lærer, og når jeg blir stor skal jeg tilbake til skolen, men det tar litt tid, jeg vokser tydeligvis seint ”.

Kristin startet i dagsrevyen for 20 år siden, hvor hun var i 7 år. Så var hun i barne og ungdomsavdelingen. I dag jobber hun som rådgiver i ledergruppa i barne og ungdomsavdelingen. Kristin er glad i jobben sin, syntes den er spennende og meningsfylt. Men å være en del av barns vekst og utviklig er noe av det beste hun kan teke seg, derfor lengter hun noen ganger tilbake til skolen.

Kristin er bygde Norges talskvinne i byen. Bønder kaller hun VIP personer og benytter hver anledning til og fortelle byfolket hvor viktig bondeyrket er.

Alt er ikke bare jobb for jenta fra Uvdal.  Musikk er en stor del av hennes liv. Hun reiser også ofte hjem til familien i Kirkebygda., ellers er det kinobesøk og andre kulturopplevelser i byen. Symaskin blir titt og ofte tatt fram , bøker leses og hun har tenkt å begynne med litt maling. En av sangene Kristin ofte synger er Numedalssangen. Da går tankene oppover dalen til fjellbygda hun er så glad i. Kanskje flytter hun hjem en dag , når hun blir stor. Hun vokser seint , men gjør det trygt og sikkert.
 
 
Ann Sidsel Grøtjorden.
 
Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren