Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Per Troppen.

For to uker siden møtte vi Anna Troppen som søndagens portrett. I dag skal vi bli kjent med mannen, Per Troppen. En engasjert og godt likt mann som setter spor etter seg hvor han ferdes.

 

 

 

 

 

Per vokste opp på gården hjemme i Nore, med utsikt over det lille tettstedet Norefjord. Det var broren Halvor som skulle overta gården, så i 47 reiste Per hjemmenfra. Militærtjenesten ventet, og det ble en spesiell tjeneste. Han var først 3 mnd på Heistadmoen, så videre til Tyskland, hvor han var i 6 mnd. Han var med i vaktstyrken Brigade 472 , en vaktstyrke hvor han fungerte som sjåfør. Denne tiden har satt spor og minner som Per aldri glemmer.  Per kom hjem igjen, og tok seg et skoleår, på jern og metall på Kongsberg. I 57 begynte han å jobbe i E- verket. 35 år jobbet han der, og fikk i 92 medalje for lang og tro tjeneste. Fram til 61 var det jobbing i mastene for Per, men da reiste han til Oslo og gikk på elementær teknisk skole. Begynte etterhvert som installatør og endte opp de siste årene i jobben som installatørinspektør. I 1960 giftet Per seg med Anna som også er fra Nore, og de fikk sønnen Lars Gunnulf. Han har gitt dem to barnebarn, som bor på Kongsberg.  Per og Anna overtok gården etter Pers bror i 1980, men da hadde de allerede bodd i eget bygd hus på gården i 15 år.  Per er en engasjert mann som er lett og be når noe skal gjøres. Idrettslaget har nytt godt av hans engasjement i mange år, også som formann. På midten av 70 tallet gikk han sammen med noen sambygdinger og bygget opp lysløypa. Det ble hogget og ryddet skog, og Per har holdt løypene istand hver vinter. Skisport har vært Pers store interesse. I 15 år har han reist rundt i Buskerud som hoppdommer. Eivind Kurverud og han tok dommerbrev i 80, og det var spennende å være lengdemåler i Vikersund og Holmenkollen, kan Per minnes. Men det ble  mange kalde timer ute om vinteren. I 80 reiste også Per en tur over fjellet til Hallingdal og tok fagbrev som inspektørinstallatør.

Per var også med i et blandakor i mange år, med dirigenten Per Lynås. Han husker godt da de sang  på fredsfesten på Vonheim i 47.

Per og Anna er naboer til Numedal Videregående, men har aldri hatt noe problemer med det. Men han skulle ønsket det hadde vært bedre belysning rundt skolen. Vi kommer inn på hybelhus, og Per tror det kunne vært positivt med et slikt hus. Det burde være tomter nok og bygge på.

Han har også vært eksamensvakt i flere år på videregående, sittet mange år i herredstyret og i bankstyret, til den gang Nore Sparebank. En allsidig mann med andre ord.

Det er også en stor friluftsmann i Per. I 55 år har han vært på elgjakt, men syntes nå han har frosset nok, sittende på kalde utsiktsposter, så kanskje er den tiden nå forbi. Vi får se til høsten igjen, om disse ordene er glemt ! Han koser seg også når han kan reise inn på fjellet, til Lufssjøen, sette garn og trekke opp store flotte fisk, for så å trylle fram deilige rakafisk. Nå liker han helst å ta fly innover, men Anna småjogger etter !

Det har også blitt en del reising i de siste årene.  De reiser sammen med Sparebanken Nor til mange eksotiske og spennende steder. Hvor og når neste tur blir er ikke planlagt enda, men så lenge vi liker å reise, blir det nok flere turer, sier Per.

 

 

Ann Sidsel Grøtjorden

ann.sidsel@numedal.net

 

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren