Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Anna Troppen.

Numedalsnett sine lesere skal over to søndager få møte Anna og Per Troppen fra Nore. Vi starter i dag med Anna og følger opp med Per  30 november. Et  spennende ektepar som følger med i tiden , som er engasjerende og har mye livserfaring og dele med andre.

 

 

 

 

Anna vokste opp i Åsbøgrend i Nore. Moren  var fra grenda, nærmere bestemt  Medgård,  faren kom fra Hovin i Telemark.  I 59 var Anna på Lunde i Telemark, som lærer på Lin og kjolesøm. I fire år var Anna i Telemark. I denne tiden rakk hun også å gifte seg, og få sønnen  Lars Gunnulf ( bor nå med familien på Kongsberg ) det året hun satte nesen hjemover igjen. I 1960 giftet hun seg med  "nabo gutten", Per. Det var iallfall ikke så langt unna gården hjemme i Åsbøgrenda. Der veien tar av  til Åsbøgrenda ved Norefjord bodde en staut kar, Per Troppen. Anna og Per giftet seg, men det tok mange år som familien  var hver for seg i perioder. Utdanning og arbeide gjorde sitt til at både Anna og Per i perioder var borte.  Går vi tilbake til 56-57 og 58  er vi i Oslo hvor Anna utdanner seg til formingslærer noe som preger resten av hennes liv. Vi er vel nesten ingen damer i Nore og Uvdal som ikke har hatt Anna som formingslærer. Jeg husker selv den flotte slengbuksa jeg sydde i hennes timer ! Anna har også vært lærer på en skole i Sandsvær og helt oppe i Lierne i Trøndelag. Dette var før hun dro til Lunde i Telemark.

 

 

Anna er ei flott dame med et lurt blikk og smilet aldri langt unna.

Anna følte så at hun måtte få seg litt mer utdannelse og valget falt på Bergen og ped. Utdannelse der. Dette gikk på brevskole pluss to sommere på hver 5 uker på andre siden av fjellet. Da var det godt å ha familie som mer enn gjerne passet Lars Gunnulf hjemme i Nore og i Årdal.

Foruten og være lærer, mor og kone har Anna engasjert seg i lag og foreninger og holdt en mengde kurs, slik at andre også fikk nytte av hennes lærdom. Bandvev, prydsøm og nissekurs er noe av det Anna har lært bort. Hun har også vært medlem i Husflidslaget og kasserer på fylkesplan i 6 år. Buskerud Husflidslag kjenner også godt til Anna. Hjemme i Nore er det Nore Helselag som nyter godt av hennes engasjement og på sist basar laget holdt var den mest populære gevinsten nettopp en av Annas julenisser.

Når Numedalsnett er på besøk  serveres det nystekte vafler og hjemmelaget multesyltetøy, plukket av Anna selv. Som Per sa : Hun er en kløpper til å plukke multer . Anna liker å gå i fjellet. Mens Per ble fløyet inn på vidda valgte Anna  å gå !

I de siste årene har ekteparet reist mye. Fra 1990 har de vært på mange fine turer som til Malta, Italia, Ungarn, Spania, Island, Færøyene, Tunisia. Mange av turene har de tatt sammen med Sparebanken Nor. Noe de kan anbefale til andre pensjonister også. I 1988 reiste også hele familien til Amerika. Var med Numedal Fylkeslag, men reiste etterpå på egenhånd og besøkte familie av Anna i Nord Dakota, Minnesota og California.

I 1997 fikk Anna Kommunenes Sentralforbunds heders merke for lang og tro tjeneste. Vi håper fortsatt at Anna vil holde kurs og lære bort sine kunnskaper innen håndarbeide i mange år enda. Det er verdifulle kunnskaper hun sitter inne med spesielt til den yngre garde.

 

Søndag 30 november kan dere møte Annas mann, Per.

 

Tekst og foto : Ann Sidsel Grøtjorden.

ann.sidsel@numedal.net

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren