Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Eli Kittilsen.

Eli KittelsenNår motgangen kommer, er det viktig å snu det til det positive. Det  har Eli Kittilsen klart. Vi møter ei engasjert jente i dette søndagens portrett.

 

 

 

Eli Kittilsen, ( 33) med jentenavnet Andersen. Født og oppvokst i Uvdal, med mor, far og søstrene. Eli og tvillingsøsteren Aud kom sist i rekken av jenter. Britt Sissel og Lise  er storesøstrene. Eli vokste opp i Uvdal, borte i grenda ved Bjerkeflåta. At det var liv i huset med fire jenter som etter hvert kom i tenårene er nok en kjensgjerning. Etter ungdomskolen på Rødberg tok Eli et år på husstellskolen på Norefjord, før hun  reiste  til Bærum, som praktikant hos Anne og Ove Torsheim. Her passet hun to gutter, Christoffer og Andreas. Etter dette jobbet hun på SAS kantina på Fornebu. Vi kommer så fram til 1990 hvor hun treffer mannen Vidar, som da flyttet nedover til Drammen, hvor de bosatte seg. Sønnen Fredrik kom til i 91. Familien bodde i Drammen i seks år. Bygget seg hus på Konnerud, og i 93 kom Anders til verden. Lengselen hjem fristet, ungene skulle starte på skolen, så Eli og Vidar ønsket at de skulle komme hjem hvor familien og venner var.

Eli KittilsenHer kjøpte hun og mannen Vidar hus oppe på Langodden på Norefjord. Med to gutter i huset blir det en del aktiviteter som Eli og Vidar blir engasjert i. I to år jobbet Eli på Trollstua i Uvdal, hvor hun jobbet på kjøkkenet. Da stedet gikk konkurs begynte Eli på Samvirkelaget, nå Coop, på Rødberg. Her var hun i borti to år, til den dagen som forandret mye for Eli og familien. Brått kollapset Eli om på jobben. Det bar i  full fart til sykehuset hvor de kunne konstantere virus på balansenerven. Dette førte med seg mange harde stunder, bl.a angst som hun sliter med enda. Det at også Vidar er mye syk, kan gjøre at hverdagen kan til tider være ganske tøff. Da er det viktig å få tankene over på andre ting, som å engasjere seg med ungene. Hun føler selv at hun er på vei mot et normalt liv igjen. I denne prosessen har det hjulpet mye å engasjere seg i de aktivitetene som guttene er med på. Hun er voksen leder i Nordlys 4 H, leder i klubben Pop Corn på Norefjord, følger med på alle guttenes fotballkamper. 4H leier også svømmehallen på Rødberg, og da må det også være med voksne, Eli stiller opp ! Nede ved fjorden på Øktodden i Nore har Nordlys 4H satt opp en leirplass, med lavo, gapahuk og det som hører til på en leirplass. Her har Eli og Vidar lagt ned mye arbeid. Familien tok det store skrittet i sommer, solgte huset på Langodden og flyttet til Vidars barndomshjem på Øktodden. Med svigerfar i 1 etg, er de nå en storfamilie på tre generasjoner. Det er store byggeprosjekt på gang i 2 etg, taket heises og det blir en stor , lys og trivelig leilighet for familien. Neste torsdag  er første kvelden for kvinnegruppa som starter på Norefjord. Eli er en av fem norske kvinner som skal være sammen med de afrikanske  kvinnene i Nore og Uvdal.  De skal møtes annenhver torsdag for felles hygge. For to mnd siden tok hun sammen med undertegnede, og to andre, kurs i Reiki. Hun hadde selv fått Reiki behandling med godt resultat i flere mnd, og fikk lyst til å lære det selv. Eli er ei jente som snur det vanskelige til det positive, og som tar ansvar for eget liv. Ei jente vi kommer til og se mer til framover.

 

Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden.

ann.sidsel@numedal.net

 

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren