Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrett, Linda Hagen

Linda HagenDet snakkes om dårlige arbeidsforhold og dårlig lønn innen helseetaten, men ikke alle lar seg skremme. Linda Hagen fra Veggli er en av de som satser friskt og utdanner seg til hjelpepleier.

 

 

 

 

 

 

Linda (18) er født og oppvokst i Veggli. Det har aldri vært noen drøm å utdanne seg innen helse og omsorg, men etter grunnkurs i helse og sosial på Numedal videregående, falt valget på hjelpepleierlinja på Dyrmyr i Kongsberg. Linda ble tipset av andre som hadde gått der til å søke nettopp på den skolen. Det var bra miljø og dyktige lærere fikk hun høre. Linda går nå VK2, og det som er spesielt i år er at det faktisk er to klasser. Det viser bare at flere tør satse på nettopp denne utdannelsen.

Linda hadde praksis på Skinnarberget bo og rehabiliteringssenter på Kongsberg. Der likte hun seg så godt at det har blitt mange ekstravakter der i sommer. Hver 3dje helg er hun personlig assistent i Veggli for en dame. Linda tror kanskje hun tar et påbyggingsår på almenlinje til neste høst. Da har hun mulighet til å søke på sykepleierskolen senere om det viser seg at hun vil satse på den veien hun nå har startet på. Linda er ei jente som vil gjøre ferdig det hun begynner på, så akkurat nå er det å bli ferdig med hjelpepleierutdannelsen. Snart er det ut i praksis igjen, denne gangen i hjemmebasert omsorg på Kongsberg. Etter nyttår er det en ny praksisrunde, og til slutt en periode på sykehus. Dette er greie avbrekk fra skolen, og man ser bedre hva yrket innebærer. Linda er ikke skremt - så langt !

Linda HagenHun vil gjerne jobbe med psykisk utviklingshemmede, og tror det er noe hun vil trives med.

Trening blir det ikke så mye av lenger. Hun holder seg i form med trening noen kvelder, men fotballen og turn, som hun før var aktiv i, har hun lagt på hylla, foreløpig. Skolen tar mye tid, og oppe på Norefjord venter samboeren Geir og kattene på at hun skal komme hjem. Det blir pendling, men det er ikke noe problem, og noe man må finne seg i når man bor langt oppe i dalen.

Når man velger jobb i helsevesenet ser man fort hvor man skulle ønsket forandringer. Men det er ikke lett å gjøre noe med, så da blir det å gjøre så godt man kan i den jobben man er i, sier Linda. Linda skulle ønsket hun hadde mer tid til den enkelte bruker. Likevel føler Linda at hun er på rett vei når det gjelder yrke, men er også sikker på at det blir mer utdanning. Da blir mulighetene for flere spennende jobber også større. Det meste av sommeren tok Linda vakter på Skinnarberget. Det er et sted som er godt å være både for ansatte og brukere, mener hun bestemt.

Linda er ei omsorgsfull jente med bein i nesa og full forståelse for at hun har valgt en yrkesvei som vil kreve mye av henne som menneske, men med en rolig og lun måte og være på, som hun har, er hun så absolutt på rett vei.

Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren