Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
Print" Ingen påske uten hytteferie"

Det er deilig og komme til fjells. Hver påske siden hun var lita jente har hun vært her oppe. De første årene sammen med foreldrene og besteforeldrene, nå selv som mor og mormor. Det og komme til fjells, til den reine lufta og stillheten betyr så mye at hun tror ikke hun kunne eksistert uten denne muligheten. Vi har tatt en påske prat med Berit Teige.

 

 

 

Berit sin første påske på familiehytta var allerede som 3 åring. Faren hadde kommet hjem fra sjøen for godt og ønsket et sted hvor familien kunne reise bort, fra mas og jag i byen. Siden har hytta vært et fristed for 5 generasjoner. Denne påsken er det Berit, mannen og 4 barnebarn i alderen 6 - 12 år, som nyter fjellet og påskens flotte vær.

Når man har en jobb som tar all ens energi hele uken, hver uke året rundt trenger man et pusterom til slutt. Berit sier hun ikke har vært mange timene på hytta før all energi kommer tilbake, det er utrolig hva den friske fjelllufta gjør, og ikke minst stillheten.

I barneårene var det ikke snakk om bilvei fram til hytteveggen eller innlagt strøm og vann, og det ble det heller ikke så lenge foreldrene levde. Faren var bestemt på at en hytte var ikke en hytte om man hadde det slik som hjemme. Nei da kunne man like godt være hjemme mente han. Berit er enig i det, men etter hvert som barn og barnebarn kom til meldte trangen til vann og strøm seg også. (unnskylder Berit seg.) Men akkurat som hjemme i Oslo er det likevel ikke. Selv om vannet er i både springen og dusjen er det fortsatt utedo. Det er klar beskjed fra barnebarna - utedoen skal bestå ! Strøm er det også blitt, men det går pakkevis av sterianlys og sekkevis med ved på peisen, så hyttestemningen er der likevel.

Vi vinker til Berit og familien da de drar ut på årets siste skitur.

Berit føler en viss tilknytning til Numedal og fjellet etter så mange år der oppe, men hun syntes ikke de har noen spesiell nær kontakt med de fastboende. Det er ikke fordi det er noe galt med de fastboende, men heller det at de ikke selv har tatt noe særlig kontakt. Det blir kun og være på hytta, ta lange skiturer og kose seg sammen med familien. Når de da er her oppe kun på vinteren blir det ikke mye tid til nye bekjentskaper. Men til den årlige konserten i fjellhallen i Uvdal og på bygdedagene hver høst, reiser Berit, mannen og et vennepar hvert år. Det har blitt en tradisjon som vil vare.

Tilslutt får vi Berit til og fortelle om den påsken moren, faren, broren og hun skulle til en etterlengtet påske på fjellet. Alt var pakket og de kjørte avgårde. De var kommet sent avgårde denne påsken grunnet sykdom i familien, men nå var de endelig framme. Det var sent, de var sultne og hytta var kald. Men det er sjarmen med hytteferie, sa faren.
Mor ba far hente inn maten slik at hun kunne starte med kveldsmat til oss. Berit husker godt fjeset til faren da han kom inn døren. Hele esken med mat sto igjen i Oslo, butikkene var stengt og i skapet var det kun noen suppeposer. Aldri har vel suppe smakt så godt, og mor og far vært så tause ved et måltid !

Påskaften er det midnattsgudstjeneste med mann og barnebarn og på søndag kommer foreldrene til barna for å hente de hjem. Etter en lang og god felles middag setter alle nesen hjemover etter nok en deilig påske på fjellet.

Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden.
ann.sidsel@numdal.net

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren