Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Arnold Johansen.

Vi møter en mann som ikke tar seg selv høytidelig, og som setter umåtelig stor pris på familien sin. Arnold Johansen (62 år) er hans navn. Spennende år på sjøen, men har nå funnet ro med familien på Solbakken.

 

Arnold vokste opp på Åsgarden mellom Rødberg og Øygardsgrend. Der bodde han med familien og fem søsken. Utsikten var det ingen ting å si på og han kunne se ned på Rødberg, og skolen han senere skulle begynne på. Etter barneskolen ble det et år på framhaldskolen, for så og begynne I det lokale bakeriet på Rødberg. Vi er kommet fram til 56, og Arnold ble her i tre år. Da meldte eventyrlysten seg og lukten av ramsalt sjø.

I 17 mnd seilte Arnold på Vest Afrika, som motormann ombord. Så fristet hvalfangsten. Han var av de siste nordmenn som overvinteret på Syd Georgia, i havna Little Harborg. Eventyret tok slutt og det bar ut i utenriks igjen, fortsatt i maskinen, men i forskjellige rederier. Han bosatte seg i Japan, hvor han bodde blant annet i Yokohama og Kawasaki, i flere år. Det ble en del avmønstring i forskjellige land, men Arnold kom seg alltid ut igjen på en eller annen båt. Under Gulf krigen og Vietnam krigen seilte han på Østen, og møtte ofte amerikanske soldater på perm når han var i land. Dette var en spesiell tid.

Sea Sun Salin var en båt Arnold seilte på. En ettermiddag møtte de båten Haakon den 7 ute i sjøen. Den hadde kvelden før hatt en eksplosjon, men seilte for egen maskin. Klokken fem neste morgen våknet Arnold og mannskapet av et voldsom smell og rystelse, båten hadde en eksplosjon i maskinrommet ! Heldigvis gikk det bra denne gangen også.

Sjølivet var en fin tid minnes Arnold, men det var godt å gå i land i 82. Sjølivet hadde vært slitsom og nå startet en ny tid, nok en gang i hjemkomunen.

Det ble jobb som baker igjen på det "gamle" bakeriet på Rødberg. Her ble Arnold i to år for så og starte på KA i Rollag.Etter noen år flyttet han til Fjellhammer på Gvammen før det ble to nye år på KA før han sluttet for godt i 2002.

Vi går litt tilbake, til 85. Da kjøpte han den gamle legeboligen " Solbakken" ved nordenden av Norefjorden.En stor staselig bolig, et eldorado for barn. Barn og kone ble det også da han traff Hilde Kristin. Barna Tor Arnold (15), Leif Arne (13), Nora Kristin (6) og Liv Åsne (4) har nå en hjemmeværende pappa som elsker og være med barna sine og syntes han har en flott liv med familien sin.

Arnold har vært aktiv i komunepolitikken men syntes nå det hele har kommet galt avsted. Politikerne gjør ikke mye for de "vanlige" menneskene i miljøet, og han mener det ikke skulle vært komunepolitikere, men en gruppe upolitiske valgte.

Arnold tar seg tid til litt hobbier og er aktiv i bridgeklubben i bygda. "Det er et interessant spill og veldig hygglig miljø i klubben", sier han..

Arnold er et menneske som sier klart fra når han mener noe går " over stokk og stein" og vi får sikkert høre mer til han. Om ikke annet som fotballtrener, ikke for et guttelag men for jentespillerne på sjukeheimen !!

Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden.
ann.sidsel@numedal.net

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren