Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett: Bjørn Halgeir Nedreberg.

I dag er vi på besøk i Grevsgarddokken, den siste eiendommen i Nore og Uvdal kommune på vegen fra Tunhovd til Skurdalen og Geilo. Her bor tømreren, sauebonden og campingplasseier Bjørn Halgeir Nedreberg. I noen år bodde han aleine sammen med hesten og sauene sine i den vesle grenda. De tre andre eiendommene var fraflyttet. Men i 1997 kom en familie flyttende til Grevsgard, og sist sommer kom det et par til Skogstad. Så nå er det blitt reint folksomt der oppe.

Bjørn Hallgeir er født og oppvokst på Nesbyen for snart 37 år siden. Men han var som trekkfuglen. Så snart sommeren kom dro han til fjells - til besteforeldrene sine, Halvor og Ragnhild i Grevsgarddokken. Her var han med i slåtten, og ellers hjalp han til i det daglige arbeidet på garden Dette trivdes Bjørn Halgeir så godt med at da han var ferdig med ungdomsskolen, flyttet han opp til besteforeldrene for godt.
Bestefar, Halvor, var en dyktig håndverker og en god læremester, og Bjørn Halgeir var lærenem og interessert, spesielt var det tømring som interesserte han. Så bare etter få år startet han eget bedrift med god hjelp av bestefaren. De første åra gikk det mest i stabbur. Men etter hvert er det blitt mer og mer av hytter. Han starter arbeidet i skogen med å hogge tømmeret som skal brukes, skjærer det på saga og stabler det opp til tørk.
I 1987 satte han opp laftehall, og noen få år seinere utvidet han den, slik at nå har han 400 kvadratmeter å boltre seg på. Bjørn Halgeir forteller til Numedalnett at det er stor etterspørsel, og mye å gjøre. Akkurat nå driver han med ei hytte på 200 kvadratmeter.

Først på 90 tallet overtok han eiendommen etter besteforeldrene sine. Onkelen, Arne Dokken, hadde først kjøpt den, men han flyttet snart etter til Geilo og solgte da garden videre til nevøen sin. Til eiendommen hører også en liten campingplass. Dermed er Bjørn Halgeir blitt både bonde og campingplassvert i tillegg til tømrer.
I dag bor Bjørn Halgeir aleine i Grevsgarddokken og skal føre arven etter besteforeldrene sine videre. Han har nok å gjøre. Ved siden av laftingen er det 70 - 80 vinterfora sauer og en hest i fjøset som skal ha sitt daglige stell.
Drømmen hans nå er å bygge om campingplassen til et tun i Numedalstil. Forholdene skulle ligge godt til rette i den vakre naturen og med fiskerett i Rørtjernene. Men det koster penger, og det tar tid. Likevel - kjenner vi Bjørn Halgeir rett vil han nok denne gangen også få gjennomført planene sine.

Bjørn Halgeir ønsker å bygge om campingplassen til et Numedalstun

Vard

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren