Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Nina Tveiten.

Nina er ei nydlig jente der hun sitter i sofaen, i sin flotte leilighet i Veggli. Smilet er aldri langt unna, og når Nina smiler, lyser det opp rundt henne.

 

 

 

Det er mange flotte sterke ungjenter i dalen, og en av dem bor i Veggli. Ei jente som gjør et uslettelig inntrykk selv om jeg bare møtte henne i noen timer over en tekopp. Noen ganger ser man med en gang at dette er en helt spesiell person. Som med Nina Tveiten fra Veggli.

Jeg hadde bare lest om Nina i avisen, den gangen for to år siden da hun tok en sølv medalje i storslalåm i Alaska. Hun var en av de norske deltakerne i Special Olympics World Winter Games i Anchorage.

Før turen til Alaska var Nina på to treningsleiere her i Norge. En på Idrettshøyskolen og en i Trysil. Nina er glad i ski. Både og være i slalåmbakken , eller en tur i lysløypa, eller på fjellet med familien. Det er ei aktiv jente jeg møter. Ikke mange kvelder er ledige. Foruten jobb på Numedal Produksjon er kveldene fylt opp av aktiviteter. To dager i uka er det trening på idrettskolen, og som "trommis" i Rollag og Veggli skolemusikk, blir fritiden fylt opp.

Nina er ei nydlig jente der hun sitter i sofaen, i sin flotte leilighet i Veggli. Smilet er aldri langt unna, og når Nina smiler, lyser det opp rundt henne.

Mange kjenner nok Nina fra Numedal Videregående. Der har hun gått to år på helse og sosial og tredje år på almenfag. Samtidig hadde hun praksis i kantina på skolen.

Nina har ikke alltid bodd i Veggli. De første fem årene bodde familien i Grimstad. Der bor mormor og besten, og når savnet etter de blir stort tar Nina toget til Grimstad på besøk. Det er mange jenter i familien og det jeg syntes var veldig flott er jenteturene de har. Da drar Nina, mamma, søstere, to bestemødre og tantejenter på jentetur! Jentene trives veldig godt sammen, og i fjor var de på Tenerife, og før det på Fuerteventura. Neste år har jentene jubileum og da blir det tur, hvor vet de ikke riktig enda.

Men reisene er ikke slutt med det ! Neste helg står Danmark for tur. Nina og to av hennes personlige assistenter skal på en helge tur. Så planlegges sommeren. Musikkkorpset skal til Skottland, holde konserter og overvære Tattoo. Tar jeg ikke helt feil får Nina maks ut av denne turen. Som om ikke dette er nok planlegges også en tur til Portugal. Der blir det " loffing "med tog, bare med en ryggsekk som bagasje.. Jeg spurte om Nina kunne sende oss reisebrev, så kanskje får vi dele noe av opplevelsene med henne etter hvert.

Nina bor altså i egen leilighet i Veggli. Hun har fire ansatte personlige assistenter. Hun legger selv opp sin hverdag, holder personalmøter sammen med mamma, men administrerer det meste selv. 29 timer i uka har hun en assisten sammen med seg. Dette kan moren fortelle er et kjempe flott og positivt opplegg. Nina har blitt selvstendig, fått masse selvtillit og alt er veldig bra. Som Nina selv fortalte hadde hun alltid vært sjenert, men nå er hun en selvstendig og målbevisst ung dame.

Det opplegget som er rundt Nina er organisert i UBLOBA. Ved og klikke HER kan du lese mer om organisasjonen.

Moren til Nina kan fortelle at assistentene trives i jobben, det er lite sykemeldinger og det igjen kan fortelle om trivsel for alle. Nina har egen bil til disposisjon, og at den blir flittig brukt er det ikke tvil om, med ei så aktiv jente.

Selv om Nina er aktiv får hun tid til og lese. Hun leser det meste og er flittig gjest på biblioteket. Musikk står også høyt. Akkurat nå er det Hipp pop og disko som spilles, og da danses det ofte til. Dansegleden er det ingenting å si på. Salsa og marenge er noe av det hun danser, da gjerne med en like danse glad mamma !

To av assistentene til Nina er fra Colombia. Da de startet i jobben hadde de vært i Norge kun en kort tid. Dette gjorde til at Nina måtte prate tydlig og sakte for at de skulle forstå henne, men for ei jente som Nina var ikke det problemer. Hun fikk selv et bedere språk på denne måten.

Familien er glad i friluftslivet, og Nina er ofte med, selv om hun nå bor for seg selv. Under OL på Lillehammer lå familien i telt i 25 minus, og mammas hår var frosset fast i telt veggen om morgenen !! Men litt av en opplevelse og kjempe gøy, syntes Nina. Den 9 mars skal hun være med i en buss med mennesker fra Rollag og Veggli idrettslag til Holmenkollen. Der skal de se på Sigurd og de andre hoppe. At dette kan bli en livlig tur, betviles ikke.

Jeg reiser fra Nina med en god følelse. God fordi jeg fikk bli litt kjent med denne flotte jenta.

Vi får sikkert høre mer fra Nina, og jeg ønsker henne lykke til med sine reiser og opplevelser.

Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden.
ann.sidsel@numedalsnett.no

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren