Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Kjell Einar Vestli.

Hvem hadde ikke ønsket og reise til Mexico i disse dager? Utforske en annen kultur og lære spennende mennesker å kjenne. Kjell Einar Vestli gjør akkurat dette. I morgen setter han seg på flyet og reiser til Mexico City.

 

 

Kjell Einar er fra Kløfta på Romerike, men kom til Nore og Uvdal som flyktningekonsulent for to år siden. Tilfeldigheter ( som han selv sier ) førte han i denne jobben. Han jobbet på et opplæringssenter for fremmedspråkelige i Lørenskog kommune. En dag lette han etter jobber for brukerne, og kom over den utlyste stillingen fra Nore og Uvdal. Dette syntes Kjell Einar var spennende, søkte og fikk jobben. Han trives godt i Nore og Uvdal, men samtidig er reiselysten stor, veldig stor !

I morgen reiser han til Mexico. Det blir 6 ukers intensivt spanskkurs, før han skal opp til opptaksprøver til videre studier. Dette blir utrolig spennende, da han ikke vet om han vil passere nåløyet. Fra jobben i Nore og Uvdal har han tatt permisjon, og kommer i så fall tilbake i jobben. Er han så heldig å komme inn på studiene, blir de neste to årene i Mexico.

Fra den typiske Mexicanske byen Guanajuato.

Kjell Einar er ikke ukjent med dette spennende landet. Etter 1 år på språkskole i Brighton i England og tre år ved universitetet of East Anglia i Norwich ( utviklingsstudier ) og en Bachleor grad i utviklingshjelp, gikk turen til Mexico i 1999. Igjen tilfeldigheter. Kjell Einar skulle egentlig til Guatemala, men stoppet i to uker hos ei venninne i Mexico, som tok i mot han med åpne armer. Familien hennes hadde tydligvis bestemt seg for at Kjell Einar ikke skulle til Guatemala, og for å gjøre en lang historie kort, han ble i Mexico ! Det ble en språkskole i Puerto Vallarta ved Stillehavskysten. Dette var et flott sted, men ikke det Mexico Kjell Einar ønsket å bli kjent med. Så han fant seg en språkskole i Guanajuato. Der ble han i en mnd. Turen gikk tilbake til Mexico City for så og reise litt rundt som turist, sammen med ei norsk jente han hadde truffet i Guanajuato.

Nyttåraften 2002 ble også veldig spesiell. Den ble feiret i Acapulco sammen med en canadisk og en tysk venn. Et minne for livet.

Her på salsa kurs i Guanajuato.

Kjell Einar er også utdannet kjemitekniker. Det har ikke blitt noe jobbing med dette feltet. Det så ut som Kjell Einar ikke tålte noen av kjemikalene han var i kontakt med. Interessen for internasjonale studier våknet, men det var nok en interesse som alltid hadde vært der.

Kjell Einar blir savnet av de de bosatte flyktningene i Nore og Uvdal. Han har gjort en fantastisk jobb med alle familien som har bosatt seg her. Fotballen vil også merke at han nå er borte. Han har spilt på A laget og vært hjelpetrener for guttelaget til Uvdal.

Før Kjell Einar reiste spurte vi han om han kunne sende oss noen reisebrev fra Mexico. Om ikke studier tar all hans tid håper vi å høre mer fra hans opplevelser i et spennende og gjestfritt land.

Tidligere artikler:

HER og HER

 

Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden.
ann.sidsel@numedalsnett.no

Foto : Kjell Einar Vestli.

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren