Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Andreas Solberg

I dag møter vi en kreativ, dyktig og utrolig hyggelig Andreas Solberg i søndagsportrettet. Les om hans studier i Trondheim, og andre ting han jobber med ved siden av studiene.

 

 

 

Født i Tromsø, men kom til Rødberg som 1 ½ åring, sammen med foreldrene. Andreas Solberg, 22 år, for tiden student i Trondheim. Hjemme på Rødberg bor mor, far, broren Trond og fosterbror Kenneth. Broren Markus studerer for tiden i Kongsberg.

Andreas er student på NTNU ( Norges tekniske naturvitenskapelig universitet.) Studiet er på fem år, og Andreas er nå inne i det fjerde året. Linja heter kommunikasjonsteknologi med studieretning telematikk. Han spesialiserer seg innen trafikkteori.

Vi går tilbake til tiden på Numedal Videregående. Andreas tok almennfag og er den eneste eleven som har studert Latin på NV. Det var i valgfag han studerte Latin, og gikk opp som privatist. Han syntes Latin hørtes spennende ut, og ville gjøre noe med det. På denne tiden var han også med og starte spilleklubben Dracones. En klubb med brettspill og rollespill. En gjeng møttes en kveld i uka, i kantina på Numedal Videregående. De fikk støtte av kommunen til å kjøpe inn en del spill.

Ved siden av studiene i Trondheim, jobber Andreas deltid for UNINETT. ( offentlig firma som har med kjernedelen av internett i Norge å gjøre). Der jobber han med en del av en alarmsentral som skal sende ut alarm, om teknisk utstyr går i stykker. UNINETT er også et sted det kan være aktuelt og jobbe etter endt studie. De holder på med forskning og utvikling innenfor hans fagområde, som han syntes høres spennende ut.

For en stund tilbake vant Andreas, sammen med to kamerater, Erling og Skjalg, et norgesmesterskap i programmering. Erling og Skjalg studerer programmering, og er meget dyktige på akkurat dette, så Andreas syntes han var heldig som fikk være i gruppe med dem. Han var ikke så aktiv med på programmeringen, men var med å tenkte ut algoritmer (fremgangsmåter), for hvordan oppgavene skulle løses.

En del av premien var en tur til EM i Nederland. Andreas gledet seg til dette, men bare noen dager før avreise fikk han en lei halsbetennelse. Deltakelsen så ut til og ryke også for de to andre, da alle måtte delta, men bare to timer før flyet skulle gå, fikk de beskjed om at de kunne delta uten Andreas. Til stor lettelse for alle, spesielt Andreas.

Sommeren for to år siden fikk Andreas og Terje Landsgård muligheten til å jobbe sammen om et prosjekt i Nore og Uvdal. De skulle lage en presentasjon av Uvdal Bygdetun på CD. I den forbindelse skulle det være en Virtual Reality demo på CD. Dette er ikke en lett jobb, som er gjort i en fei, så det ble en tur til Singapore for guttene. Lars Ole Bjørnsrud jobbet i et firma som heter Viztek Maritime og de har kompetanse til å lage disse VR demoene, så de fikk komme å se hvordan de jobbet, og jobbet samtidig parallellt med sitt. I tre uker var de i Singapore og sier det var en flott mulighet for dem til å komme seg ut i verden. Da er ikke Singapore det verste stedet å være..En del mennesker fikk se det ferdige prosjektet, og sommeren etter ble det et samarbeid med Skagerak ( Statskraft). De var interessert i en presentasjon i hva de drev med. Andreas lagde det tekniske og Terje tok rapportskriving og det økonomiske, da han på den tiden var i USA. Om det blir flere tilsvarende prosjekter, får tiden vise.

Ut av disse prosjektene ble det opprettet et nytt firma som heter Imprez, som skal lage multimediaprodukter. Det er ikke Andreas sitt fagområde og jobbe med slike prosjekt, men han liker å prøve seg på mer kreative ting, og syntes det er spennende.

Så er det Trønder og Numedals Quizen... For 2-3 år siden begynte Andreas så smått og lage Trønderquizen. Ville øve seg på å lage "web" ting på egenhånd. Mye av fritida har gått til dette, og resultatet ble også etter hvert Numedalsquizen, som mange av våre lesere kjenner til.

Andreas har alltid vært interessert i tekniske ting, deriblandt datamaskiner og telematikk.
Faren, Ole Jørn, tok utdannelse i informatikk i Volda, og da var Andreas med og fulgte undervisningen. Dette syntes 11 åringen var gøy !
Han fikk også hjelp av Hallgeir Rennehvammen til å programmere. Han drev med dette og ga gjerne fra seg litt lærdom.

Andreas har nå flyttet sammen med sin kjære Hanne I en leilighet I Trondheim sentrum. Om han noen gang kommer til å flytte tilbake til hjem kommunen vet ingen, men han skal vite at både han og Hanne er velkommen hjem !

 

Andreas og Terje i Singapore.
Tilbake fra Singapore.
NTNU : www.item.ntnu.no
UNINETT: www.uninett.no
Andreas`s hjemmeside.
En D dag for CD rom fra Uvdal.

Tekst og foto: Ann Sidsel Grøtjorden.
ann.sidsel@numedalsnett.no

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren