Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Kristine Ramberg.

Kristine Ramberg fra Dagali, er ei jente med eventyrlyst, bein i nesa og en dragning ut mot verden. Hun ikke bare drømmer om dette, men pakker sekken og drar. Numedalsnett ønsket at Kristine fortalte litt om det hun nå gjør, og i dag kan du lese Kristines egen beretning.

 

 

 

 

Navn: Kristine Ramberg
Alder: 22 snart 23 år
Status: Ugift singel student
Familie på 6 m/ 3 yngre brødre, Tov, Åsmund og Rolf Arne, pluss to hunder og kaninen Ludvig.
Jobb erfaring: Hotell; servitør og stuepike, kafe', museum, flyplass, matbutikk, kiosk, barnehage, vikarbyrå.
Hobbier: Sang, gitar, judo, salsa og annen gøyal dans og ellers alt annet som er gøy.

Jeg kommer fra den lille men standhaftige fjellbygda Dagali. Her har jeg tilbrakt alle mine trygge og gode barneår, fra barnehage til grunnekole, fram til jeg skulle begynne i åttende klasse på Geilo Ungdomskole. To år på Geilo gikk fort og så måtte jeg bestemme meg for hva jeg skulle gjøre videre. Siden jeg alltid har interessert meg for musikk og teater, valgte jeg en litt utradisjonell videregående utdannelse og gikk grunnkurs musikk /dans /drama, på Nesbyen vgs og to år drama på Gol vgs. Dette var ei spennende tid spesielt fordi jeg flytta på hybel og hjemmefra for første gang. Noe som betydde masse frihet, men så klart også mye nytt ansvar. Som det å betale husleie og handle inn maten selv. Det var vel først da jeg forsto hvor dyrt det er å leve.
Etter videregående visste jeg ikke helt hva jeg skulle finne på derfor valgte jeg et år på folkehøgskule i Ørsta, Møre og Romsdal. Jeg så muligheten til å synge et helt år, og spille inn to c`der sammen med vokal klassen min der, noe som var genialt og veldig lærerikt. Dessuten dro vi til Kina og Beijing, der vi besøkte blant annet den kinesiske mur. Så bestemte jeg meg for Bergen og universitetet der, først et semester med forberedende Examen Phil og Fac, før jeg valgte å gjøre engelsk grunnkurs som en slags bonus for videre studier. Hele den tiden jeg bodde i Bergen var jeg med i universitetets studine kor. Dette var et kor med kjempe bra miljø og vi hadde masse krevende og spennende prosjekter, blant annet arrangerte vi en kor og orkester festival, der kor og orkester fra Italia, Tyskland og Finland var invitert. Ellers drev jeg også med Judo på fritida, så det var alltid mye å gjøre.
Jeg har alltid hatt lyst til å reise i tillegg er jeg veldig glad i språk og da spesielt engelsk. Drømmen har vel vært å kunne reise mye, pluss det å kunne snakke engelsk flytende. Jeg ble tipset om noe som kalles International Education Centre av en venninne, og jeg fikk vite at disse hjelper folk med utdanning i utlandet . Det var slik jeg kom inn på tanken at jeg ville studere i Australia. Det er flere grunner til at jeg valgte Australia. En viktig årsak er den økonomiske, siden det er svært gunstig å være norsk student i Australia. Statens Lånekasse for utdanning bidrar med formidabel støtte (selv om en del av dette er lån, men låne penger må man selv om man studerer i Norge, eller spesielt ved studier i Norge... ), og dessuten er det billigere både å bo og leve. Ellers lokket jo varmen og det faktum at jeg ikke hadde særlig kjennskap til Down Under på alle måter, og at jeg gjerne ville forandre på det. Denne bakgrunnen bringer meg frem til i dag. For tida studerer jeg altså i Melbourne, og har akkurat avsluttet mitt første år av en tre årig grad. Studiet kalles Bachelor of Development studies og kan oversettes med U-lands studium på norsk. Dette studiet består av historie, politikk, sosial antropologi og sosiologi. Til nå trives jeg veldig bra med hva gjør, og venter spent på resultatene fra mine siste eksamner, men jeg er positiv og tror det kommer til å gå bra. Når det gjelder fremtiden og hva jeg kan bruke disse studiene til er jeg svært åpen enda. Jeg liker ikke tanken på å bestemme meg for noe håndfast enda, og vil holde mulighetene åpne så lenge som mulig. Men for øyeblikket leker jeg med tanken om å jobbe noen år i Latin Amerika med å bedre situasjonen for gatebarn der. Samtidig betyr det at jeg bør kunne snakke spansk, noe jeg ikke har lært meg enda, men det er aldri forseint. Ellers tar jeg ting litt som det kommer. Jeg vet jo at bygda mi sliter med å få hjula til å gå rundt, og derfor føler jeg jo et ansvar for å hjelpe bydga mi, samtidig vet jeg ikke om jeg med min utdannelse kan jobbe i eller i nærheten av Dagali. Derfor føler jeg det usikkert om jeg kommer til å flytte tilbake seinere en gang, men hvis det skulle la seg gjøre, er muligheten absolutt der.
Australia og studiene mine der opptar det meste av mitt liv for tida. Foreløpig har jeg ikke hatt muligheten til å reise så mye enda, men gleder meg til en tur til Tasmania i Februar 2003. Natur og dyrelivet skal være fantastisk, men man må ikke klappe the tasmanien devil, om man ønsker å beholde fingrene hele. Jeg gleder meg til reise mer! Men foreløpig kan jeg altså ikke skryte av å ha sett så mye av dette kontinentet, men Melbourne har mye fint og by på, så livet er ikke kjedelig her nede; med et bra uteliv, mengder av ålreite spisesteder og australske gutter som forguder skandinaviske jenter!
Ellers er jeg glad i livet, god mat, godt drikke som gjerne må nytes med gode venner. Og sånn helt til slutt skulle jeg gjerne sett at alle kunne lære tegn språk i skolen i tillegg til engelsk og andre språk.
Vennlig hilsen Kristine

Foto : Ann Sidsel Grøtjorden.
ann.sidsel@numedalsnett.no


 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren