Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Ellen Skarsten.

Ellen Skarsten. Skogbrukssjefen i Rollag, som hadde flyttet kontoret opp i trærne, om hun hadde kunnet. Jeg skal ikke påstå at dama er apekatt, men hun klatrer opp i ei stor furu med samme selvfølgelighet.

 

 

Født og oppvokst på Kongsberg hvor hun også bor i dag med sine tre barn, på et lite småbruk på Labro. For 20 år siden var hun elev på skogbruksskolen i Saggrenda. Høgskoleutdanning i Steinkjer, og skogbruk ved Landbrukshøyskolen på Ås. Hun trives i jobben og trives i skogen. Hun er nok vokst opp med såkalte "gutteting" og at hun er Buskeruds første kvinnelige skogbrukssjef, forundrer nok ikke de som kjenner henne. Hun har vært med i sekretariatet i Forum for Natur og Friluftsliv i Buskerud. Her fikk hun erfaring både med verning og drift av skogen.

Da hun skulle bygge hus var det en selvfølgelighet at hun selv sto for høgging av råmaterialet, for så og skjære og høvle alt selv. Faren tok seg av det meste av byggingen, men han fikk sikkert en hjelpende hånd ! Dette ble til et påbygg på en gammel tømmerstue.

Nå finner man ikke Ellen ute i skogen hele tiden. Hun har en annen lideskap også, fiolinen. Spiller i Kongsberg Symfoniorkester og synger med i sangkoret Acta Musica. At hun får til alt som alenemor, og fullt arbeidende i en krevende jobb, er enestående. Da er nok musikken en god avkobling. Hun har " vært innom" revyscenen også, så det skulle ikke forundre meg om vi ser henne i neste Numedalsrevy.

Hun liker å bruke kroppen slik at hun kjenner det er liv i den. Rundt på eiendomen er det stadig behov for rydding av småskog og kratt.

Ellen føler seg godt mottatt i Rollag komune. Enkelt har også foreslått at hun og barna flytter opp dit fra Kongsberg. Hun er kanskje ikke helt fremmed for tanken, det virker som det er godt å bo i Rollag, tror hun. Nå er ikke veien mellom hjem og arbeidsplass spesielt lang, og bil køer finnes ikke, så turen hjem etter endt arbeidsdag går fort.

Ellen er ei jente med bein i nesa, som ikke er redd for å gå nye og egne veier, sporty og åpen og hyggelig på alle måter.

Nå tror sikkert alle at Ellen er en ivrig jeger siden hun trives så godt ute i naturen. Men nei, jakt har aldri vært av interesse, det er på andre måter hun får utløp for friluftsinteressene sine. Familien har hytte oppe i Veggli, nærmere bestemt ved Sundtjønn. Så helt ukjent oppe i dalen er hun ikke. Terrenget har vært flittig brukt og nå er det viktig å gi ungene samme fine opplevelsene.

Rollag har fått en ny skogbrukssjef og en ressurs det er verdt å ta godt vare på. Jeg ønsker Ellen lykke til i jobben, og jeg håper også hun fortsetter å klatre i trær, utforske naturen og ta godt vare på den gjennom sin jobb.

Les også om Ellen i en tidligere artikkel HER.

Tekst og foto:Ann Sidsel Grøtjorden.
Foto ingress:Tom Steinar Lynås.
ann.sidsel@numedalsnett.no

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren