Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett, Tone Marit og Knut Helge Døvre.

Det nytter ikke å bare gi opp, sier Tone Marit og Knut Helge, og bygger ny driftsbygning på gården Solheimsjordet.

 

 

 

Knut Helge Døvre kommer opprinnelig fra Valdres, nærmere bestemt Skrautvål, men så møtte han Tone Marit Solheim fra Vikangrend, i Valdres, og hans "skjebne" førte paret til hennes hjemplass Vikangrend. Først hadde de tenkt å bosette seg i Valdres hvor Knut Helge hadde drevet med sauer i 8 år, men valget falt til slutt på Nore og Uvdal. Det tok tid å slå røtter i den lille bygda, men nå mener Knut Helge han har slått seg til ro i Vikangrend. En stor avgjørelse måtte tas. Driftsbygningen måtte bygges om eller de måtte slutte med sauer. Valget ble å bygge nytt. Knut Helge er snekker, og har gått på jobben med stort mot. Nå er det store spørsmålet om det blir mildt nok til å få støpt ferdig kjelleren på den nye bygningen på 212 kvadrat, med plass til 86 vinterforet sau på strekkmetall og ytterligere 30 gående på talje om ønskelig. Begge vil satse på sauer og har tro på at det vil gå bra.

I 1995 flyttet familien inn i eget hus som de selv har bygget, like nedenfor gården, men fra nyttår overtar Tone Marit gården og de vurderer å flytte opp på selve gården. Da flytter hennes foreldre ned i eneboligen nede ved Smådølveien. Tone Marit er født og oppvokst i Solheimsjordet så for henne blir det og flytte tilbake til barndomshjemmet. Jentene Kristin (14) og Malin (9) har arvet foreldrenes kjærlighet til dyr, og i fanget til Malin ligger katten Mons. Han la seg i barnesetet i bilen nede på Rødberg for fire år siden og nektet å gå ut. Ingen på Rødberg kjente til han, så han flyttet like godt inn hos familien, hvor han nå er sjefen! Ute har jentene to kaniner som lever et fritt og fint liv. Knut Helge bruker all sin tid på driftsbygningen nå, og målet er å få det ferdig før lammesesongen setter inn. Tone Marit jobber som pleier på sjukeheimen og renholder på Rødberg samfunnshus.

Det var egentlig John Bergerud som inspirerte Knut Helge til bygging. Han jobbet hos John som også har satt opp ny driftsbygning, og med pågangsmotet til John og Synnøve var det lettere og sette i gang. Steinar Bergerud har tegnet bygningen og Knut Helge og Tone Marit er fornøyde med resultatet. De er forberedt på at landbruket blir dårligere, men de vil satse likevel. Foruten egne jorder leier og slår de på fem andre gårder.

Man skulle tro det ikke ble tid til annet enn arbeid, men Tone Marit rosemaler litt på hobby basis, og tar på seg mindre maler oppdrag for andre. Knut Helge er stor supporter av Manchester Unitet, noe han har vært i 26 år. Han har vært på kamper i England og reiser nok dit igjen. Han er friluftsinteressert og datteren Malin har arvet fiskeinteressen fra pappa. Malin driver også med drama. Kristin liker å være med venner, og hun er også fotball interessert som faren. Nå er det planer om å starte med ride undervisning på Uvdal Aktivitetsgård, og kanskje blir det egen hest i framtida.

Numedalsnett har møtt en familie full av pågangsmot for framtida, så dette bare må gå bra ! Vi ønsker dem lykke til med byggingen, og håper snøen og kulda kan vente litt, slik at all muringen blir ferdig...

 

Tekst og foto:Ann Sidsel Grøtjorden.

ann.sidsel@numedalsnett.no

 

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren