Numedalsnett
Søndag 29. mars   |     Du er her: Forsiden > Næringsliv >
PrintTverrfaglig opplæringskontor
15. oktober 2002

May-Britt Bølviken- Opplæringskontoret har fått 8 nye medlemmer i løpet av sommeren og har nå 22 medlemsbedrifter. Målet i første omgang er å komme opp i 30 medlemsbedrifter, forteller daglig leder May-Britt Bølviken

 

 

Daglig leder for Tverrfaglig opplæringskontor i Numedal, May-Britt Bølviken begynte i stillingen (50%) rett etter påske i år.
Tverrfaglig opplæringskontor har sitt utspring fra Distriktstilpassa fagopplæring, et prosjekt som ble avsluttet 15 juni.

Opplæringskontoret er organisert som en stiftelse og er et samarbeid mellom bedrifter i Numedal som påtar seg opplæringsansvar for lærlinger. Opplæringen av lærlingene kan foregå i en eller flere medlemsbedrifter. Lærekontraktene inngås mellom lærlingen og opplæringskontoret. Opplæringskontoret blir dermed en lærebedrift på vegne av medlemsbedriftene. - Vi tar mye av papirarbeidet for bedriftene og følger også opp lærlingene slik at de får den opplæringen de skal ha ute i bedriftene. Oppfølgingen med bedriftene er ca hver andre måned. Da er det en samtale med bedriften, som har fagansvaret, og med lærlingen. Det følges opp via "ferdighetsskjema" og "vurderingsskjema"

Ved å tilby lærlingkontrakter i lokale bedrifter sikrer vi medlemsbedriftene tilgang til kvalifisert arbeidskraft. Vi har også oversikt over tilgjengelige læreplasser i Numedal, forteller Bølviken.

På grunnkurset i dag er det 11 stykker på industrimekanikerfaget, 13 stykker på tømrerfaget og 9 på elektrikerfaget. Her har alle fått lærlingplasser.

På VK1 i dag er det kun 2 stykker på industrimekanikerfaget, og det er for lite. Etterspørselen blant medlemsbedriftene er større. Innenfor tømrer- og elektrikerfaget er det henholdsvis 9 og 12 elever, og det er mer i henhold til behovet. Alle innenfor elektro fikk lærlingplasser, men det mangler ennå lærlingplasser for tømrere.

Etter VK1 er lærlingperioden 2 år for retningene industrimekaniker og tømrer, mens det er 2 ½ års læretid innenfor elektro.

May-Britt Bølviken- I dag har vi 8 lærlinger på kontrakt. Det er et minimum. Det bør ligge på 10-14 kontrakter pr. år, sier Bølviken. -Opplæringskontoret går i dag akkurat i balanse Det er flere ting vi gjerne skulle ha gjort, men som vi ikke kan ta oss råd til. Inntektene til opplæringskontoret er 50% av lærlingtilskuddet. Den andre halvdelen går til bedriftene. Lærlingtilskuddet er totalt kr. 77.000 over en toårsperiode. Opplæringskontoret får også en årsavgift fra medlemsbedriftene på kr. 1.000 pr. år.
Det er også søkt om støtte fra Nore og Uvdal kommune og det jobbes for å få enda flere lærlinger.

Det var opprinnelig 14 medlemsbedrifter men i løpet av sommeren har det kommet til 8 nye bedrifter så medlemstallet er nå 22 stykker. De 8 nye er innenfor tømrer og elektro. - Vi kunne gjerne hatt flere medlemsbedrifter. Opp i 30 stykker hadde vært bra. Da ville det vært så mange at det ble et jevnt inntak av lærlinger, avslutter Bølviken. - Målet er at lærlingene blir ansatt i bedriftene og uansett får de et fagbrev.

Bølviken har kontor på Numedal vg. skole og kan treffes på telefon 32 74 49 71 / 905 07 602

 

Tekst og foto: Knut Morten Bjørnsrud

Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Håvard Bondal, Svene (47)
Peder Strømmen, Rødberg (16)
Geir Bergstøl, Nore (47)
Bente Gun Haug Sriudalen, Rødberg (54)
Eirik Rauboti, Nore (32)
Lars Gunnar Nørstebø, Uvdal (50)
Ingvild Nymoen, Rødberg (45)
Bente Gun Haug Skriudalen, Rødberg (54)
Hege Gladheim, Veggli (56)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingjerd Buen, Kongsberg (49)
Halldis Medhus, Kongsberg (53)
Inger Marie Bøhmer Lie, Kongsberg (79)
Stine Lyngås, Kongsberg (36)
Andre eller uspesifisert bosted
Ragnhild Hetland, Oslo/Norefjord (42)
Øystein Hellerud, Sandane (52)
Håvard Rong Sæle, Rong (12)
Bård Terje Skarpås, Lier (47)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren