Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett. Jonas Fjeld.

Hvis du kjører feil så kommer du til en lang og mørklagt vei. Da har du havna på Konnerud, da har du havna oppe hos meg.

 

 

 

Terje Jensen, født og oppvokst i Drammen. Eller Jonas Fjeld som de fleste kjenner han som. Artisten som har rørt ved hjerterota til mange av oss med sine låter. Terje som vi bruker i dagens portrett har nok blitt en del roligere med årene. Det har nok kona Mai Brit og barna Sigve (5) og Carli Mari på snart fire en stor innvirkning på. Terje syntes det er stort å bli pappa i midten av førti årene, og det krever sin mann og følge opp to viltre og friske småbarn. Men heldigvis for oss ihuga Jonas Fjeld fans tar han seg fortsatt tid til låtskriving, plateutgivelser og konserter.  I kjelleren hjemme på Konnerud har Terje sitt eget studio. Det er godt å være så nær ungene, men det krever også en viss "disiplin" fra hele familien når en stor del av arbeidsplassen er i hjemmet. Det kan være fristende og stikke en tur innom pappa når han likevel er så nær ! Terje og familien bor på Konnerud, en etter hvert stor drabantby utenfor Drammen. En av låtene har også fått navnet Konnerud. Flere av Terjes låter er også en hyllest til Drammen.
Karrieren startet for over 30 år siden med bandet Drammen-Band. Så fulgte en periode med Jonas Fjeld Rock`n Rolf Band. Det ble også en periode på reisefot med Herodes Falsk, som også er en Drammensgutt. I et år fra 1988 til 89 prøvde han seg som låtskriver i Nashvill, og det førte også til en plateutgivelse med Anne Murray. Et år som ga mange gode erfaringer å ta med seg videre i livet. Både i 1985 og 86 ble det Spellemannspriser med platene Neck`n Neck og Time and Motion. Det ble en nominasjon under årets Spellemannsutdeling også med den siste plata Tidevann. Det kom en stor opptur i 1990 med plata Engler i snøen. En av de nydligste låtene jeg vet om.

Det har vært en del motbakker i Terjes karriere men motbakkene har stadig blitt kortere, og i dag er han en artist med låter som berører de fleste av oss. Siste utgivelsen er plata Tidevann. Ei plate fylt av kjærlighet og varme. Må også nevne Nattsang og Sangen, to låter som er utrolig vakre.

I juni får Fjellhallen i Uvdal æren av et besøk av  dagens portrett. Han har med seg Eivind Kløverød og drammensgutten Espen Jørgensen. Det vil bli et flott og stemningsfull konsert langt inne i fjellet. Terje har holdt to fjellhall konserter i Nord Norge,  og gleder seg til å komme til Uvdal. Det blir en stor opplevelse og stor rift om billettene til de to konsertene, så her lønner det seg å være tidlig ute. Vi ønsker Terje, Eivind og Espen velkommen til Uvdal.

Les mer om Jonas Fjelds karriere her og her.

Tekst:Ann Sidsel Grøtjorden.
Foto: Terje Jensen privat.

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren