Numedalsnett
Lørdag 14. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagsportrett, Willy Hagen.

Med Tunhovddammen ruvende over seg og gården, bor Willy Hagen, på Skarpåsjordet i Øygardsgrend.Hva gjør man på et så lite sted ? Numedalsnett har svaret !

 

 

 

Willy Hagen ble født i Lier i 1968. Faren Ole Hagen var fra Øygardsgrend og moren Olaug kom fra Røyken. Willy gikk sine barneår på Oddevall skole i Lier, og siden ungdomskolen på Svangshagan i Lier. Willy lengtet til besteforeldrene i Øygardsgrend, og som 16 åring pakket han kofferten og dro oppover dalen. Etterhvert tok han agronomutdannelsen sin på Lien og jobbet etterpå som landbruksvikar i Nore og Uvdal kommune.

I 1990 tok han over gården Skarpåsjordet etter besteforeldrene sine. Driver gården med kuer og jobber ved siden av som avløser. Med seg på gården har han også omplasseringshunden Bouvieren Caesar. En stor lodden dott av en meget spesiell hund !

Fra våren 2001 og til nyttår jobbet Willy i Valle i Setesdal. Han jobbet som avløser og på fellesbeite. Hadde med seg hele buskapen og lånte båsplass til kyrne. Der var han også med på fredagsklubben som menigheten drev for barn fra 10 år og oppover.

Willy er forlovet med Bente og så fort de får anledning reiser de opp på setra Kjønnset. En fredelig og fin plass. Willy er glad i naturen og er ute så mye det lar seg gjøre. Han reiser også nedover til forloveden på Ås, og da blir det en og annen båt tur innover Oslofjorden. Fin avkobling fra gården.

Willy er aktiv i så mangt. Han er med i SNU, eller som det nå kalles "Barn og unges oppvekstvilkår", i Nore og Uvdal. De har akkurat avsluttet en spørreundersøkelse sendt ut til ungdom om hva de ønsker seg av aktiviteter. Mye spennende kom ut av denne undersøkelsen.

Så må vi ikke glemme Linedansen. Høsten 99 startet det opp linedans i kommunen og Willy droppet opp som eneste "hane" i flokken. Det må sies og være modig gjort. I vinter har ikke helsa vært helt på topp og det har blitt dårlig med dansing, men han sier han kommer sterkt tilbake.

Willy bor i dag på gården , men tror at det kan komme tider da dette vil bli vanskelig. Landbrukspolitikken i dag er ikke akkurat til hjelp for smågårder. Han liker seg godt i Øygardsgrend,  og det er et fint miljø der. Han sier at de også er så heldige å ha sitt eget supermarked, det beste i hele Numedal . Alt skaffes der ! Kort vei til fjell og naturen er det også. Innbyggerne har til og med eget 17 mai arragement på lokalet Fjellvang.

Willy håper til slutt at kommunen gjør alt de kan for å skaffe arbeidsplasser til de som ønsker og komme tilbake til bygda, og lurer samtidig på om det er kommet noe ut av prosjektet " Ungdom Heimatt" Dette spørsmålet lar vi stå ubesvart...

Tekst og foto Ann Sidsel Grøtjorden.

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg





Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (29)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (24)
Frode Nykmark, Veggli (66)
Karoline Brugaard, Rødberg (25)
Marie Lislien, Rollag (35)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (14)
Trine Skullestad, Kongsberg (25)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (47)
Lisa Kristiansen (66)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (45)
Imelda Voldbakken, Oslo (57)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (81)
Lokale portaler



Del bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren