Numedalsnett
Torsdag 20. september   |     Du er her: Forsiden >
PrintVegglifjell Skisenter satser med nytt mannskap


Vegglifjell Skisenter går nye veier og har nå ansatt driftsleder og altmuligmann Knut Heiberg fra Rødberg i full stilling. Knut har snaut 30 års erfaring med drift av Uvdal Alpinsenter og styret er veldig fornøyd med å ha fått han med på laget. Han synes det er en spennende utfordring å få til stabil og god drift i Vegglifjell skisenter.

Tekst og foto: Vegglifjell Skisenter - Facebook


 
 
Knut startet i jobben 1. september og er allerede godt i gang med gjennomføring av første del av utviklingsplanen i skisenteret, nemlig grunnberedning i traseene. «Snø har jo sjelden vært noe stort problem på Vegglifjell, men vi så sist vinter at vi må tenke nytt», sier styreleder Solveig Kongsjorden. «Vi må kunne åpne en trase med bare kunstsnø».

Dermed har det blitt noen timer i gravemaskina for Knut i sin første måned på jobb i skisenteret. «Jeg tror vi har spart nærmere 1000 m3 med kunstsnø med det vi har gjort nå», sier Knut og har stor tro på at skisenteret nå vil kunne åpnes i god tid før jul. «Vi er selvfølgelig fortsatt avhengig av kuldegrader for å kunne produsere snø» humrer Knut. 


At snøproduksjon er viktig har skisenteret forstått. Men det er ikke nok å sette opp et snøproduksjonsanlegg, det skal driftes også. «Med Knut med på laget som kan snøproduksjon, vil vi i år være på hugget med en gang kuldegradene kommer» sier Solveig. «Det er viktig å få lagt en base med kunstsnø tidlig og utnytte alle muligheter til å produsere», sier Knut. «Da vil vi tåle noen perioder med plussgrader uten at snøen forsvinner». Det vil også settes opp snøfangere i toppen av skisenteret for å samle opp natursnø som føyker i løpet av vinteren. Da får vi hjelp fra naturen til å legge naturlig snø i nedfartene, i stedet for at snøen blåser bort.


Da skulle vel alt ligge til rette for et godt driftsår i skisenteret. «Men hva med økonomien da», spør vi. «Det er klart at den fortsatt er utfordrende» sier Solveig. Det er en kjensgjerning at skisenteret har gått med underskudd de senere årene, og uten midler fra hovedeier Vegglifjell Infra hadde det ikke vært mulig å drive. Heldigvis er Infra en eier som tenker langsiktig og som gjerne vil ha drift i skisenteret. «Men vi kan ikke fortsette med å drive med underskudd, det har vi fått klar beskjed om fra eierne», sier Solveig. «Vi håper derfor at det vi nå har gjort, også gir tillit hos kundene våre».

Skisenteret går i disse dager ut med en tilbudspakke på sesongkort og håper at mange vil støtte opp om skisenteret med å kjøpe pakka. «Blir det god oppslutning skal jeg gjøre mitt for at det skal bli gode forhold i skisenteret i vinter», sier Knut. «Vi skal lage en liten park med rails og hopp, og så håper vi selvfølgelig på masse villsnø som muliggjør off-pist kjøring og flere muligheter til å lage hopp og annen moro», avslutter Knut.
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Pensjonistmøte21.09   16:00Søre Svene grendehusFlesbergAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Ove Helgesplass, Uvdal (61)
henrik karlsen, rødberg (32)
elias r.myrann, uvdal (17)
Rangnhild Lundheim, Rodberg (92)
Guri Rudi Grøtjorden, Rødberg (29)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Geir Tore Skullestad, Kongsberg (45)
Andre eller uspesifisert bosted
Anne Berit Fjermedal Gali, Jerusalem, Israel (63)
Oddveig Jensen , Kongsberg (46)
Britt Reinhardtsen, Tidl. Fagerfjell (64)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren