Numedalsnett
Onsdag 18. juli   |     Du er her: Forsiden >
PrintDe opplever 1000 år på sju dager


En hel uke til ende står telt, vennskap, opplevelser, volleyball, aktiviteter, konserter og mye annen moro på programmet for ungdommene i 4H Buskerud


Tekst og foto: Pressemelding fra Nordisk 4H leir


 
Årets høydepunkt for en 4H-er er å dra på leir. I år går turen til Østfold og Kalnes videregående skole hvor cirka 1.100 ungdommer fra hele Norge og de andre nordiske landene møtes for å ha en drømmeuke.

– Vi koser oss masse. Det er veldig gøy å møte nye folk og være med venner fra både vårt eget og andre fylker og land, sier Sigrid Røberg fra Lauvsprett 4H.

Hun er på leir sammen med 63 andre deltagere fra Buskerud.

Allsidig program

Programmet består av blant annet vikingdag, sciencedag, volleyballturnering, underholdning fra fylkene, Allsang på Grensen, aktiviteter, turer, speed dating, førstehjelpskurs, science-show, rockabilly-kveld og rave party.

– Det er kjempegøy på leir, og vi får være med på mange nye ting. Og så treffer vi mange nye venner og venner fra tidligere leirer og 4H-arrangement, sier ungdommene fra Lyn 4H.

Mottoet til 4H er «å lære ved å gjøre», og det får de prøvd seg på under leiren. I forkant har de valgt ulike aktiviteter de vil være med på i løpet av leiruka, og de har kunnet velge blant for eksempel motorsagkurs, paintball, fisking, judo, blomsterdekorering, klatring og sikring, husflidaktivitet, kanopadling og besøk til sciencesenter.

 

Tar i bruk hele Østfold

Temaet for leiren er «Saga to science» og det påvirker innholdet gjennom uka.

– Temaet til leiren er veldig gjennomført. Vi har både fått lært noe nytt og prøvd oss på ulike aktiviteter som vi ikke har drevet med før. Blant annet vikingtokt med paller og staur, såpefotball og pil og bue, sier ungdommene.

Halden-dagen var en spennende dag for både medlemmer og ledere: Da dro hele leiren inn til byen og fikk servert Haldens historie på riktig historisk vis med sang og fortelling i kirken. Etterfulgt av Allsang på Grensen senere på kvelden. Der var det mange heldige som fikk ansiktet sitt på TV, men en av de heldigste var en gruppe Buskerud-jenter som fikk introdusere boybandet ”The Main Level” med Katrine Moholt.

-          Allsang på Grensen er en av tingene vi kommer til å huske aller best fra leiren. Det passer 4H så godt og var morsomt å komme så nær kjendiser og komme på TV, forteller jentene.

Leirarrangør er 4H Østfold, og de har tatt i bruk alle sider ved fylket. Fra vikingtida da vikingkongen Olav den Hellige grunnla Sarpsborg i 1016 til Inspiria sciencesenter som er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen realfag, fra gruvebesøk i Indre Østfold til Hvaler Nasjonalpark som er kjent for sin flotte natur med den fantastiske skjærgården og blankskurte svaberg.

Lederne forteller at det er utrolig gøy å se alt engasjement og entusiasme som 4H-erne viser. Heiarop, fylkesrop og allsang er noe av det som viser det store samholdet i organisasjonen. Og med hasjtagen #nordic4hcamp2017 har deltagerne lagt ut flere hundre bilder på instagram fra den flotte uka.
 
Fra venstre: Perle Eidal(Andersnatten 4H), Esther Røise(Lauvsprett 4H), Kristian Ruud Nøkleby(Kryllingen 4H), Johannes Hovden(Kryllingen 4H), Solveig Espeseth(Kryllingen 4H), Silje Steinseth(Kryllingen 4H), Ingrid Margrethe Indresæter(Simoa 4H) og Heidi Skaret Glesne(Kryllingen 4H) En flott gjeng, klare for Allsang etter en fin dag i Halden
Fra venstre: Laura Zayan(Lyng 4H), Linn Bruvik(Lyng 4H), Frida Syvertsen Ek(Vittingen 4H) og Sigrid Hotvedt(Vittingen 4H) koser seg på Allsang på Grensen med hjemmelaget banner av gaffatape.
Fra venstre: Bjørnar Sevre(Hallingen 4H), Jacob Foss(Vittingen 4H), Benjamin Hunstad(Andersnatten 4H), Kristin Ramstad(Andersnatten 4H), Joachim Aas(Vittingen 4H), Karine Nørsterud(Vittingen 4H) ga alt under kvartfinalen i volleyball til tross for øsende regn. Det endte dessverre med tap, men det skal ikke stå på innsatsen fra den herlige Buskerud-gjengen
 
FAKTA OM NORDISK 4H-LEIR 2017 og 4H

·         Nordisk 4H-leir arrangeres for første gang i Østfold i 2017.

·         1.253 ungdommer og voksne er samlet på Kalnes i Sarpsborg fra 29. juli til 5. august.

·         Nordisk 4H-leir arrangeres annethvert år og går på rundgang mellom Norge, Sverige, Finland og Danmark og er landenes største 4H-arrangement.

·         Voksne og ungdommer fra hele Østfold er med og lager leiren.

·         Leirens tema er «Saga to Science» og det skal være både sagadag og sciencedag. Vi tar hele Østfold i bruk til aktiviteter og turer.

·         I 4H utvikler vi aktive og samfunnsengasjerte ungdommer med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.

·         4Hs motto er «å lære ved å gjøre».

·         4H Norge er en stor og aktiv organisasjon med over 13.000 medlemmer fordelt på nærmere 600 4H-klubber over hele landet.

·         4H Østfold har cirka 1.200 medlemmer fordelt på 35 klubber.

·         Medlemsalderen i 4H er 10 - 25 år.

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Rudi Sommer, Rødberg (44)
Ole Gunnar Skogli, Uvdal/Hønefoss (45)
Martin Glesne Granhaug, UVDAL (9)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Andre eller uspesifisert bosted
Jorunn Birgitte Gjessing Værnes, bl.a. Kongsberg... (40)
Ida Nygård, Kongsberg (18)
Harald Lislegård, Tunhovd (21)
Ole-Gunnar Skogli, Jevnaker (45)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren