Numedalsnett
Tirsdag 28. januar   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Leserbrev >
Buskerud Bygdekvinnelags årsmøte 2017
28. mars 2017

85 bygdekvinner fra hele Buskerud var samlet til årsmøtet i Buskerud Bygdekvinnelag på Lampeland Hotell 17.—18. mars 2017.

LESERBREV:
 
 
To resolusjoner ble vedtatt i tillegg til at vanlige årsmøtesaker ble behandlet.

1. Styrk matproduksjonen. For å kunne det, må vi ta vare på dyrka mark, fra 2008 til 2015 har 2033 dekar blitt bygget ned i Buskerud. Vi ønsker oss en nullvisjon for nedbygging av matjord.

2. Oppskyting av fyrverkeri på nyttårsaften. Vi ønsker at oppskyting skal gjøres av kvalifiserte på dertil anviste steder i alle kommuner i Buskerud. Dette for å unngå ulykker, minimalisere lydforurensing, bedre dyrehelsa og sørge for mindre forsøpling.

Både leder i Buskerud bygdekvinnelag, Søvi Jødal og leder i Norges Bygdekvinnelag, Ellen Krageberg, trakk i sine taler fram at det i februar var 100 år siden første bygdekvinnelag ble startet i Spjelkavik på Vestlandet. Nå har vi 13.500 medlemmer på landsbasis.

Aktiviteten i de lokale bygdekvinnelaga er drivkraften i hele organisasjonen, i 2016 var det avholdt over 4000 møter og arrangement over hele landet. Ellen Krageberg oppsummerte Norges Bygdekvinnelags prosjekt Bygda i bevegelse som har gått de siste 2-3 åra. 175 lag har i alt arrangert 700 åpne folketurer med 17.000 deltakere. En oppfølger til dette skal være prosjektet Kvinner UT. Målet er å etablere møteplasser og kvinnenettverk som styrker innvandrerkvinners deltakelse i lokalsamfunnet og øker integreringskompetansen til bygdefolk. Dette prosjektet støttes av Gjensidigestiftelsen.

Et annet prosjekt som Norges Bygdekvinnelag har på gang, er å kåre Tradisjonsmatskattene som finnes over det ganske land. Det skal lages ei nettside med oppskrifter og framgangsmåter for å få flere til å bruke Norsk tradisjonsmat. Oppskriftsbasen har bygdekvinner tidligere sendt inn, men de kan fortsatt sende inn oppskrifter.

Bygdekvinnelaget har gratis skolemat på dagsorden før valget 2017. I disse dager kartlegger de hva som finnes av skolematordninger, og tar utgangspunkt i dette for å påvirke politikerne.

Under generaldebatten ba flere om at Bygdekvinnelaget måtte engasjere seg aktivt mot bruken av unødvendig emballasje, særlig plast, og også engasjere seg mot den enorme plastforsøplinga i havet.

Fredag ettermiddag holdt Claus Jervell fra likestillings- og diskrimineringsombudet et meget interessant foredrag for oss. Han satte fokus på mange sider av likestilling. Likestilling handler om å øke mulighetene for alle og dermed skape et bedre samfunn. Vi må bestrebe oss til å gi alle like muligheter, rettigheter og plikter. Hver og en måtte prøve å se det positive i møte med nye kulturer, og invitere nye i lokalsamfunnet med i fellesskapet.

Det er mye å engasjere seg i for de 998 medlemmene av Bygdekvinnelaget, og vi trenger alltid flere, velkommen i vårt fellesskap.

 
Hele styret ble gjenvalgt og består fortsatt av f.v. foran nestleder Else Hval fra Norderhov, leder Sølvi Jødal fra Røyse og IT-ansvarlig Inger Margrethe Medhus fra Hol. F.v. bak sekretær Kristin Baalerud fra Lampeland, styremedlemmene Mette Rustand fra Lier, Reidun Røisli fra Vikersund og Frøydis Løkensgard fra Hokksund.
 
Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Nils Helge Tufto , Uvdal (63)
stein bergstøl, nore (37)
Emil Myhr Tollefsen, Rødberg (12)
Britt Bauer Godstad, Rollag (48)
Reidunn Kofstadmoen, Lampeland (71)
Gerd Bjørge, Rollag (88)
Torill Karlsrud, Uvdal (57)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Solveig Fremming, Kongsberg (52)
Andre eller uspesifisert bosted
Stig-olav Osen (38)
Lene Sundkvist (37)
TorEinar Evju, Lyngdal (68)
Ingeborg Dokken, Flesberg (25)
Ole Jørgen Hallingstad, Nesbyen (68)
Birgitte Deinboll Moldjord, Drammen (49)
veronica bjørndalen moen, notodden (25)
Karoline Riggenholt Jensen, Våle (23)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren