Numedalsnett
Søndag 17. november   |     Du er her: Forsiden > Offentlig / kommuner >
PrintBodø og Kongsberg først med automatisert byggesak
21. mars 2017
Geir Arne Olsen, leder for EVRYs satsning i offentlig sektor
Bodø og Kongsberg er blant kommunene som nå går i front for å automatisere saksbehandling av byggesaker. Kommunene har valgt EVRY som samarbeidspartner for å utvikle, implementere og realisere løsningen, som vil gi kortere saksbehandlingstid, bedre samhandling og reduserte kostnader.

Pressemelding


Dagens byggesøknader og saksbehandlingen av disse kan sammenlignes med hvordan selvangivelsen var tidligere. Alle dokumenter må innhentes manuelt, og det brukes mye tid på å skanne inn papirer. Det er ingen interaksjon mellom de ulike systemene, som gir mye manuell datautveksling og treg samhandling. Pilotprosjektet som skal være klart til sommeren, setter en stopper for dette – og revolusjonerer kommunenes byggesaksbehandling.

– Automatisering av byggesak betyr at vi tar digitalisering av offentlig sektor til et nytt nivå. Løsningen vil gi en vesentlig forenkling av interaksjonen mellom innbyggerne, lokalt næringsliv og våre saksbehandlere. På denne måten frigjøres tid til kvalitetsarbeid, oppfølging og ettersyn, sier Tor Åseng, Bygningssjef i Bodø kommune.

Det er store, samfunnsøkonomiske gevinster som nå realiseres. I løpet av en 15-årsperiode er potensialet hele 1,5 milliarder kroner for kommunal sektor og én milliard kroner for byggenæringen, ifølge en studie Devoteam har gjort for Direktoratet for byggkvalitet.

– De fleste enkle byggesaker kan i praksis automatiseres i sin helhet, noe som reduserer behovet for menneskelig bearbeiding. Også ved kompliserte utbyggingsprosjekter, der vurderinger og skjønn slår inn, vil man oppnå positive effekter, sier Geir Arne Olsen, leder for EVRYs satsning i offentlig sektor. En annen svakhet ved manuell behandling av byggesaker at det det vil forekomme ulikheter i vurderingene – både innad og på tvers av kommuner. I den nye løsningen er KS sine retningslinjer for standardisering og likebehandling ivaretatt.

– Ifølge Stortingsmeldingen Digital agenda skal det jobbes mot en brukerrettet og effektiv offentlig forvaltning, noe dette pilotprosjektet er et godt eksempel på. Vi har ambisjon om å etablere en løsning som gir en enklere hverdag med økt produktivitet, som sikrer likebehandling og redusert saksbehandlingstid, sier byggesaksbehandler Lars-Kåre Grøtjorden i Kongsberg kommune.

Datautveksling mellom byggesak, nasjonale registre og andre fagsystemer er en forutsetning for god kvalitet i saksbehandlingsprosessen. Som erfaren systemintegrator har EVRY lang erfaring med dette. Løsningen ivaretar således integrasjon med nasjonale registre og datakilder som karttjenester, matrikkelen, planregistre og folke- og enhetsregisteret. All nødvendig informasjon finnes i ett og samme brukergrensesnitt, noe som gir god oversikt. Integrasjon med den digitale byggesøknadsprosessen ByggSøk vil ivaretas i løsningen.

– Dette prosjektet er et sentralt redskap for offentlig sektors ambisjon om forenkling og effektivisering. Vår tilnærming er å etablere innbyggerrettede tjenester basert på standardiserte og gjenbrukbare funksjoner, som gir alle kommuner tilgang til stordriftsfordeler. Når vi er i mål med dette prosjektet og løsningen er knyttet sammen med en digital byggesøknadsprosess, vil den relativt enkelt kunne rulles ut i alle landets kommuner, sier Geir Arne Olsen.

 
 
Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Anders Sønsterud, Rødberg (31)
Miriam Syvertsen, NOREFJORD (25)
Hanne Høimyr, Svene (36)
Erling Fugleåsen, Rollag (52)
Håvard Solberg, Rødberg (62)
Hanne Løiten Høimyr, Svene (36)
Eline Voldbakken, Veggli (18)
Eline Voldbakken, Veggli (18)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Eline Kongsjorden, Kongsberg (10)
Andre eller uspesifisert bosted
Ingvill thor Straten (55)
Øivind Berg (69)
Christine Haugland (24)
Eline Voldbakken, Nord Fjøse, Veggli (18)
Eva Nysæther, Helle , Rollag (78)
Mariann Svendsen, Kongsberg (42)
Marit Cecilie Kvitberg, krokkleiva (31)
Åshild Marie Stein, Ål (63)
Svein Arne Solberg, Oslo (60)
Torunn Alfsen, Oslo (60)
Åshild Marie Stein, Ål (63)
Ole Kjetil Aasen, Oslo (52)
Lars Andersen, Uvdal (74)
Nora Bertine Wettestad (19)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren