Numedalsnett
Fredag 14. desember   |     Du er her: Forsiden > Sport >
Over 110 biler påmeldt til Numedalsrally
23. februar 2017

Det er et fantastisk startfelt som stiller til start ved Rødberg Hotell førstkommende lørdag. 113 biler er påmeldt, noe som befester Numedalsrally sin posisjon som ett av de største og mest populære løpene her til lands. 

Gudveig Marit Førle
 
 
 

Førstkommende lørdag er det klart for tredje og siste vinterrally i årets NM-serie. Numedalsrally er for mange vinterens høydepunkt, og det er 27. gang dette populære fjelleventyret med base på Rødberg arrangeres.

Numedalsrally går som planlagt, bortsett fra SS1, som droppes, melder arrangøren på sin nettside.

Etter at det har gått forskjellige rykter de siste dagene om Numedalsrally og stryking av etapper. Har Sportskomiteen hatt møte tirsdag kveld, og bestemte at årets Numedalsrally går som planlagt, men at SS1 dessverre må kanselleres.  

Forrige NM-runde,  Rally Finnskog, ble en sekundstrid og en uhyre spennende kamp om topplasseringene. Når rundt 110 biler legger ut fra Rødberg sentrum på lørdag kan det igjen komme til å bli stor spenning.

Løpet, som arrangeres av NMK Nore & Uvdal, betegnes ofte som Vinterens vakreste eventyr for rallyfolket. Numedalsrally består av åtte fartsetapper på til sammen 104 km. Den legendariske Smådøla-etappen på i underkant av 27 km er som vanlig med, og kjøres både nordover og sørover. Andre kjente etapper som Vergjedalen og Bjørkeflåta er også med i årets utgave.

NM-leder Eyvind Brynildsen vant løpet i 2015 og er en av de store favorittene på lørdag. Anders Grøndal fra Drammen vant Numedalsrally i 2011 og i fjor. Han ligger på en 3. plass i årets NM og må også regnes med. Det må også outsideren Ole Chr. Veiby som overrasket med andreplass bak Mads Østberg i KNA Rally Finnskog og som ble beste nordmann i VM-løpet Rally Sweden nylig. 
 

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er sju NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september. I klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift er det mesteren fra 2015, Eyvind Brynildsen fra KNA Varna, som har tatt NM-ledelsen etter seier i sesongåpningen Sigdalsrally, og tredjeplass i Rally Finnskog. Sammen med kartleser Anders Fredriksson stiller han igjen blant favorittene med sin Ford Fiesta R5. De to vant Numedalsrally for to år siden.

Norgesmesteren fra 2014, Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal er den som ligger nærmest Brynildsen i NM-kampen så langt i år, sammen med kartleser Torstein Eriksen. Med sin Ford Fiesta R5 ligger han ti poeng bak Brynildsen. Fjorårets mester i denne klassen, Anders Grøndal fra Asker og Bærum Motorsport ligger på en 3. plass. Han har med seg Roger Eilertsen i kartleserstolen på sin Ford Fiesta R5, og er åtte poeng bak Larsen. Mads Østberg fra Asker og Bærum Motorsport har samme poengsum som Grøndal, men VM-føreren kommer ikke til start på lørdag. 
 
Marius Aasen fra Asker og Bærum Motorsport ligger på en 5. plass med sin Subaru Impreza. En utfordrer i denne klassen på lørdag blir Ole Chr. Veiby fra KNA Solør Motorsport. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen kjørte han inn til andreplass etter en sekundstrid med Eyvind Brynildsen i KNA Rally Finnskog. Med sin Skoda Fabia R5 ble han også beste nordmann i VM-løpet Rally Sweden nylig. De var ikke med i Sigdalsrally, men ligger på en 6. plass i NM-sammendraget.
 

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger som har åpnet best i årets mesterskap. Han har seier og andreplass så langt. Sammen med kartleser Mads Ola Stensbøl har han kjørt inn 46 poeng med sin Renault Twingo R2. I samme type bil kjører Morten Storsveen fra KNA Varna og han ligger på en andreplass med 36 poeng sammen med kartleser Erik Svartås. På en tredjeplass følger fjorårets sølvvinner, Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg med sin Ford Fiesta. Sammen med kartleser Marius Fuglerud har han 30 poeng. I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Edvall Martin Stenberg fra NMK Hadeland vært uslåelig så langt i år. Bronsevinneren fra 2015 har vunnet begge runder så langt med sin Ford Escort og med Trond-Håvard Østheim i karteserstolen.

Bak Stenberg er det jevnt og det er delt andreplass så langt. Vidar Nordbø fra KAK i BMW M3, og Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg med sin Volvo 940, er begge 15 poeng bak Stenberg. 

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det tre førere som deler ledelsen etter to runder. Torkjell og Steingrim Westheim fra Asker og Bærum Motorsport med Subaru Impreza, Jim Roger Haugom og Arne Martin Lundberg i Mitsubishi samt Søren Snartemo og Arne Ingar Stulen, også i Mitsubishi, har alle 30 poeng.

Numedalsrally starter fra Rødberg lørdag morgen. Løpets serviecplass er også på Rødberg og der er også målgang på lørdag ettermiddag.

Kilde: norsk-rally.com

Se også:
Favorittseier til Grøndal i Numedalsrally

Hjemmeseier til Jan Egil Halland og Anders Nygård i Numedalsrally

 
 
 
Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Julekonsert16.12   18:00Skjønne kirkeNore og UvdalMusikk
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Marius Bekkeseth Hovd, Rødberg (28)
Lasse B. Tveiten, Uvdal (23)
Frode Nykmark, Veggli (65)
Karoline Brugaard, Rødberg (24)
Marie Lislien, Rollag (34)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ida Holtan Kongsjorden, Kongsberg (13)
Trine Skullestad, Kongsberg (24)
Andre eller uspesifisert bosted
Vinnes Anita (46)
Lisa Kristiansen (65)
Andrè Bjørnsrud, Oslo (44)
Imelda Voldbakken, Oslo (56)
Alf Myrann, OSLO/UVDAL (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren