Numedalsnett
Tirsdag 28. januar   |     Du er her: Forsiden > Annet >
PrintMissefinalist med selvinnsikt
5. februar 2017
Malin Svimbil. (Foto: Privat)
“Jeg blir så sint over meg selv, at jeg kan være så egoistisk til tider.. At alt jeg fokuserer på er hvilket instagram bilde jeg skal legge ut, eller blir stresset fordi jeg ikke har oppdatert der”, skriver uvdølingen som kjemper om tittelen Miss Norway 2017.

Av Mia Langås Flåta
I fjor høst ble det offentliggjort at Malin Svimbil fra Uvdal er med i konkurransen om å bli Miss Norway 2017. Svimbil skriver blogg frem til finalen i slutten av juli, og skrev for noen dager siden et blogginnlegg som hun kalte ”Min egen fiende er meg.” Hun valgte å skrive et åpent innlegg om å kunne se mer på verdier man har, istedenfor å fokusere på alt man ikke har. Dette har blitt et stort tema i samfunnet i dag, mener hun. 


“At alt jeg fokuserer på er hvilket instagram bilde jeg skal legge ut, eller blir stresset fordi jeg ikke har oppdatert der, eller lest mailen her. Det er så feil, og det er så feil at jeg ikke kan være mer hjelpsom mot meg selv og alle rundt.” (Utdrag fra
Malins Miss Norway-blogg)

- Jeg hadde faktisk akkurat fått tilbake en innlevering i kjemi med toppkarakter, og alt føltes helt fantastisk fordi jeg hadde følt fra begynnelsen at dette var noe jeg ikke mestret. Da jeg landet på jorden igjen etter noen minutter tenkte jeg "dette har jeg hatt søvnløse netter av", en karakter, mens tusener av mennesker og dyr lider seg igjen dag og natt uten varme og mat.

Uten omsorg. Jeg følte en slags skam. At jeg hadde glemt hva livet handler om.

Malin Svimbil. (Foto: Stine Tragethon) 
Foto: Stine Tragethon

For tiden holder Malin til på Geilo hvor hun er privatist. I høst bodde hun i Oslo.  

 Men Oslo er ikke som hjemme.. jeg lengtet fort tilbake til fjellet! Nå som jeg bor her på Geilo, er jeg veldig ofte hjem til familien min. Uvdal er en stor del av meg, og jeg er uendelig takknemlig for å ha fått voks opp i en så støttende og vakker bygd. Uansett hvor jeg ender i livet, vil Uvdal alltid være mitt hjem, sier Malin.

 

Ikke bare en skjønnhetskonkurranse

Svimbils oppgaver i forhold til konkurransen er å markedsføre seg. Miss Norway er ikke bare en skjønnhetskonkurranse, men en konkurranse hvor man må gå litt utenfor komfortsonen, ifølge Malin. Hun jobber med å skaffe seg sponsorer, medieoppslag, frivillig arbeid og aktivitet på sosiale medier. Da spesielt om oppdateringer på Facebook og Miss Norway-sidens blogginnlegg.

 

”Dømmer meg selv, mister troen allerede før jeg har begynt. Jeg kan i mine tilfeller være utrolig sta og ha mye pågangsmot, men igjen tar det ikke så mye tid før jeg lar meg knekke og trekker meg tilbake.” (Utdrag fra Malins Miss Norway-blogg)

 

 Jeg tror vi i yngre generasjon har selv litt skyld i det å syke oss ut. Vi velger å sammenligne oss med alt som ser perfekt ut, men ofte er tilværelsen noe helt annet enn det vi ser på Instagram. Dessverre er dette ofte et media som gir oss falske forhåpninger om å bli perfekt, og leve i en perfekt verden - hvor vi kun ser oss selv. Instagram kan i mange tilfeller brukes til å rangerte mennesker etter følgere og likes, er du ikke spennende nok eller pen nok er det lite interessant. Jeg er selv veldig aktiv på sosiale medier så jeg har ingen fordommer på den måten, jeg bare håper ikke samfunnet skal bestå av utsende som status.

 

Les også: Malin med i modellkonkurranse

 

Miss Norway-konkurransen er bygd opp av et trappetrinn-system.

 Det innebærer at vi får poeng ut i fra hvor aktive vi er. Det blir registrert og du gjør deg mer "synlig" for dommerne, som stort sett følger godt med på alle som deltar igjennom blogger, Facebook og Instagram. Så det og være Miss Norway handler mye mer om å stå rett opp og ned å se pen ut. Det handler om skjønnhet som begynner innenfra og strømmer ut til alle rundt.

Spille ofte på "jeg er jo fra gård i Uvdal"

Selv om tjuetoåringen er på vei inn i en bransje ikke mange forbinder med bygda, er hun glad for å ha vokst opp i Uvdal.

 Jeg tror jeg fort kunne blitt en mer overfladisk jente av å bare ha bylivet fordi jeg igjennom tenårene var veldig lett påvirkelig. Jeg kan kanskje påstå at oppveksten har gjort meg mye mer bevist på hvem jeg er og hvilken verdier som er viktige. Jeg spiller faktisk ofte på den at "jeg er jo fra gård i Uvdal", og da blir folk veldig interessert i å få vite mer. Dette er kanskje fordi mennesker jeg møter kanskje ikke forventer akkurat det - at jeg er fra bygda og har gått landbruksskole.

 

Les mer om Malins ferd til Miss Norway 2017 på Facebook.

 
 
Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Nils Helge Tufto , Uvdal (63)
stein bergstøl, nore (37)
Emil Myhr Tollefsen, Rødberg (12)
Britt Bauer Godstad, Rollag (48)
Reidunn Kofstadmoen, Lampeland (71)
Gerd Bjørge, Rollag (88)
Torill Karlsrud, Uvdal (57)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Solveig Fremming, Kongsberg (52)
Andre eller uspesifisert bosted
Stig-olav Osen (38)
Lene Sundkvist (37)
TorEinar Evju, Lyngdal (68)
Ingeborg Dokken, Flesberg (25)
Ole Jørgen Hallingstad, Nesbyen (68)
Birgitte Deinboll Moldjord, Drammen (49)
veronica bjørndalen moen, notodden (25)
Karoline Riggenholt Jensen, Våle (23)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren