Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Ukas numedøl >
Ukas numedøl: Marie Prestegården
19. november 2016
I resepsjonen på Mårbu Seter og Fjellstue. Marie Prestegården (t.v) med søstrene Ingrid og Siri. (Foto: Privat)
I resepsjonen på Mårbu Seter og Fjellstue. Marie Prestegården (t.v) med søstrene Ingrid og Siri. (Foto: Privat)
Ukas numedøl er et intervju som legges ut hver lørdag. Den som blir kåret til ukas numedøl bestemmer hvem neste ukes intervjuobjekt blir. Hensikten er å bli bedre kjent med Numedal og folka i dalen, og gi en liten hyllest til en som fortjener det.

 

Navn: Marie Prestegården
Alder: 29 år

Yrke: Bestyrer på Mårbu Seter og Fjellstue/Revisor
Bosted: Kongsberg

 

Hvor lenge har du bodd i Numedal?

 Jeg bodde hjemme i Uvdal til jeg var 16 år, da flytta jeg på hybel til Kongsberg for å gå på videregående og siden har jeg studert her og der.

 

Hva er grunnen til at du valgte å bosette deg i Numedal?

 For tiden bor og jobber jeg på Kongsberg, men planen er å flytte hjem til Uvdal. Grunnen til det er nærhet til familie og venner, det avslappende og trygge bygdelivet, og fordi Nore og Uvdal kommune ellers er et godt sted å bo med alt man måtte trenge. I tillegg er det en inspirerende plass – det er nok noe med naturen og lufta som gjør at jeg alltid føler jeg tenker litt bedre når jeg er i Uvdal.

 

Hvilke interesser har du?

 Jeg er veldig glad i å reise, oppleve nye steder, kulturer, smaker og folk. Dessverre blir det litt for sjeldent, men sånn til vanlig går ofte fritida med til litt dans, litt trening, bøker, venner og min største hobby: å jobbe med Mårbu.

 

Du er med og driver Mårbu Seter og Fjellstue på Hardangervidda, kan du fortelle litt om hvordan det er?

 Å drive et sted som Mårbu er veldig innholdsrikt. Det er både morsomt og ikke minst utrolig stas og få lov til å være fjerde generasjons vertskap. Vi møter så mange trivelige folk hver eneste sommer, og opplever stor glede i at folk setter pris på det enkle og ekte. Samtidig er det utfordrende i form av at man må kunne så mye om så masse – alt fra aggregat til parafinovner til å lage god mat og til regnskap og markedsføring. Heldigvis har jeg uvurderlig hjelp fra mange rundt meg. Fra pappa Geir som, i mine øyne, kan alt om alt og som alltid har en løsning. Fra samboer Håkon som opprinnelig er fra Kragerø men som velvillig tilbringer flerfoldige uker midt på Hardangervidda om sommeren. Fra mamma Eli og lillebror Erik som alltid bistår med stort og smått, og fra alle våre venner som gjerne tar seg litt sommerjobb på Mårbu. Sist men ikke minst får jeg utrolig god hjelp fra søstrene mine Ingrid og Siri, som begge to tar over hele hytta med stødig hånd sånn at jeg og Håkon kan dra på en helt vanlig ferie. Vi er utrolig heldige, Mårbu er en ekte familiebedrift og uten familien hadde det aldri gått.

Når det ikke er sesong på Mårbu, hva bruker du tida til da?

 Da jobber jeg som revisor hos Revisorkollegiet AS, mest i Kongsberg men også litt på avdelingen i Uvdal. Der trives jeg veldig godt og har mange gode kollegaer. I tillegg har jeg en super sjef som lar meg avspasere det jeg trenger for å drifte Mårbu.

Følg Mårbu Seter og Fjellstue på Facebook


Hva er det beste med din hjemkommune?

 Uavhengig av hvor jeg har bodd eller bor, er det alltid Nore og Uvdal jeg anser som min hjemkommune. Det beste med Nore og Uvdal er all den fine naturen, folka som bor der og den «hjemme»-følelsen man får av å være der.

 

Hvis du skulle forandret på en ting i hjemkommunen din, hva ville det ha vært?  

 Nå som det til og med har kommet et apotek på Rødberg kan jeg ikke skjønne hva vi mangler sånn reint materialistisk. Men man håper jo alltid på flere arbeidsplasser slik at tilflytningen kan øke igjen.

 

Hvis du kunne ta med deg en person på ei guidet tur gjennom dalen, hvem ville du tatt med og hvilke tre spesifikke steder, begivenheter eller severdigheter ville du vist personen?

 Jeg ville tatt med den av vennene mine som er den største «byfisen» for å vise hvor godt livet på landet kan være. Vi skulle først ha stoppa på Rollag Stasjon og fått servert et fantastisk måltid der laget av Gunhild Lesteberg Kjøntvedt med flere, og kjøpt med oss diverse godsaker fra utsalget der til ferden videre. Neste stopp måtte blitt på Sevletunet, der er det så fint, og er vi heldige vil Gro fortelle historien om Sevleguten samtidig som vi får spise takkestekte sveler. Siste stopp skulle vært helt til endes i Uvdal, til Uvdal Alpinsenter. Det å ta til sammen tre skiheiser for å komme seg helt til topps, og der oppe kunne skue både innover vidda, utover dalen og nedover bakkene før en suser ned til lavvoen for en kald øl med gode venner – det er magisk det.

 

Hva er det mest interessante som skjer i Numedal i løpet av året?

 Det skjer jo så mye at det er vanskelig å velge! Men Landbrukets dag kommer virkelig for fult, og kanskje kan det bli med den slik det var med Bygdedagene før i tida.

 

Hva har skjedd i Numedal denne uka som du har lagt spesielt merke til?

 Vilhelm Håvardsrud vant NM i rakfisk! Det er utrolig kult men også lett å forstå, med den fine fisken som er å finne på Hardangervidda og med den tradisjonsrike kunnskapen som Vilhelm sitter på.  

 

Hvem vil du nominere til neste ukes numedøl? Noen spesiell grunn til valget?

 For litt siden var jeg så heldig å få være med på øl-smaking i regi av Numedals helt eget mikrobryggeri og det var så moro! Derfor vil jeg gjerne nominere Ellen Tråen på Numedal Stasjons Bryggeri. Det er så bra at noen tørr og vil og kan prøve sånt i Numedal, og i tillegg er de jo så flinke, for ølet er utrolig godt. Min favoritt er «Nore»/Ellen Ale!

 
 
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren