Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Ukas numedøl >
Ukas numedøl: Sissel Hanssen-Bergan
12. november 2016Ukas numedøl er et intervju som legges ut hver lørdag. Den som blir kåret til ukas numedøl bestemmer hvem neste ukes intervjuobjekt blir. Hensikten er å bli bedre kjent med Numedal og folka i dalen, og gi en liten hyllest til en som fortjener det.

 

Navn: Sissel Hanssen-Bergan
Alder: 43

Yrke: Utdannet formingslærer, jobber for Matopplevelser i Numedal.
Bosted: Et lite småbruk i Bergangrend, Rollag kommune

 

Hvor lenge har du bodd i Numedal?

 Jeg har bodd i Rollag siden jeg var barn, reiste fra Numedal for å studere, og vendte hjem for 16 år siden.

 

Hva er grunnen til at du valgte å bosette deg i Numedal?

 Var heldig å få lærerjobb på Idrettsskolen Numedal folkehøgskole, et skoleslag og viktig kulturbærer for meg helt fra oppveksten, både sosialt, jobbmessig og gjennom aktivitetstilbud. Målet mitt var ikke nødvendigvis å komme tilbake, men da sjansen bød seg med jobb, var det helt riktig. Det er her jeg hører hjemme.

 

Hvilke interesser har du?

 Jeg liker godt å skape noe, det kan jeg gjøre praktisk gjennom ulike håndverksteknikker, enten det er med hammer og sag, symaskin eller strikkepinner. Vi som bor i Numedal er så heldige å bo nær naturen. Jeg trives godt i skog og fjell. Jeg trives med at vi har noe drift på gården, gjennom sauehold. De er med på å holde kulturlandskapet vedlike, og å nyttiggjøre seg av de ressursene som utmarka har.

Skjer det noe spennende på Rollag Stasjon fremover som folk bør få med seg?

 Gjør julehandelen hos oss. Årets julegavetips er gaver som kan spises og drikkes. Vi har spekepølser, bakst, lokalt øl, krydder, pinnekjøtt, julekaker, syltetøy og saft for å nevne noe. I tillegg til varer fra egne medlemmer i Matopplevelser i Numedal, har vi varer fra Eventyrsmak. Vi har pinnekjøtt som er stabburstørket og røkt i bastaug i Nedre Bergan i Rollag, og fersk lammerull. Vi har også gavekort som kan brukes både i kafé og butikk. Et eget gavekort på fenalår har vi også. Egner seg som julegave, men mottas først når gjøken galer.

Første helg i advent, lørdag 26. november kl. 17, arrangerer Rollag Havnevesen julegrantenning i sentrum med sang rundt juletreet og kanskje nissen kommer. Denne dagen fyrer vi bålpanne og serverer gløgg, bålkaffe og hjemmebakt julekaker på stasjonen.

Har du en yndlings-matrett?

 Jeg har mange yndlingsretter, men bare en yndlings-kokk! Det er Gunhild! (Lesteberg Kjøntvedt) Når hun disker opp med fredagsmidddag eller lunsj på Kafeen på Rollag Stasjon, storkoser jeg meg. Nå ser jeg fram til pinnekjøtt med rotmos og kokt potet.

 

Har du en spesiell historie eller en opplevelse fra Rollag Stasjon du kan dele?

 Hilde, Gry og Sissel, tre damer som alle har et levende engasjement for bygda de bor i: Vi pusset opp og startet kafé på Rollag Stasjon. Vi ville lage en møteplass for folk som bor i bygda, et sted for hyttebeboere og turister å komme innom. Stasjonsfruene klarte det, og jeg er utrolig stolt av det vi fikk til! Selv om Stasjonsfruene gav seg, lever Rollag Stasjon fortsatt, med lokalt bryggeri, Numedal Stasjons Bryggeri, lokalmatbutikk i 2. Etg. drevet av bryggeriet, Nabokjerringan og Matopplevelser i Numedal, som i tillegg driver Kafeen i 1. Etg.

 

Hva er det beste med din hjemkommune? 

 Menneskene og naturen! Det er et trygt sted med dyktige personer som jobber i offentlig og privat sektor. Det er hyggelig å spise lunsj hos Gry, Ingeborg og de andre på NUPRO i Veggli. Alltid like fint å møte betjeningen på bygdeheimen, som er med på å gjøre hverdagen god for mange. Også har vi en god og trygg skole for ungene våre. Vi har Lågen, skog og mark, fjell og vidde. Nå er vinteren kommet, og det er godt tilrettelagt skiløyper både på Vegglifjell og Rollagsfjell.

 

Hvis du skulle forandret på en ting i hjemkommunen din, hva ville det ha vært?  

 Flere boliger for folk som ønsker å bosette seg i Rollag. Det er enorme priser i boligmarkedet i byene, og jeg tror det er stadig flere som ønsker å bo mer landlig. Det er mange som pendler til jobb som bor i Rollag.

 

Hvis du kunne ta med deg en person på ei guidet tur gjennom dalen, hvem ville du tatt med og hvilke tre spesifikke steder, begivenheter eller severdigheter ville du vist personen?

 Da ville jeg startet dagen med familien min på tur i Trillemarka med bålkaffe og niste. Tatt turen opp på Svartetjønnåsen, som har en flott utsikt. Derfra ses bl.a. Knuten, Senhovd, Gaustadtoppen, Eidsfjell, Norefjell, Vikersundbakken og Tekslehugget. Så ville vi reist til Halvorset Camping og spist en god middag. Stedet drives av et nederlandsk ektepar som lager supergod stein-ovnsbakt pizza, og som regel bør man bestille bord for å være sikker på å få plass. Til slutt kunne jeg tenke meg en hotell-natt på Lampeland Hotell. Det er et utrolig fint hotell, med god atmosfære og alltid hyggelig betjening.

 

Hva er det  mest interessante som skjer i Numedal i løpet av året?

 Det er mange arrangementer, små og store, i hele Numedal. Det er mange som gjør en kjempeinnsats: Lag og organisasjoner, bedrifter og grendelag. Har lyst å trekke fram velforeninger i de ulike bygdelagene som arrangerer bygdedager og sosiale møteplasser. Quizkvelder, strikkekafe, og som BuINore som nylig hadde foredragskveld med Oddgeir Bruaset. Det er stas i hverdagen og settes pris på.

 

Av større ting, så er Middelalderuka et kulturelt høydepunkt, hvor historie, kunst og håndverk kan oppleves med alle sanser. Det er fint gå på konsert og sitte i tunet på Søre Kravik i Nore en sommerkveld.

 

Les også: Bergtatt av Bøksle

 

Matfestivalen i Numedal, som neste sommer har 5-års jubileum, er Numedals kulinariske opplevelse! Det er utrolig kult å sitte til bords å få servert rett på rett med spennende smaker og kreasjoner med utgangspunkt i råvarer som har lang tradisjon og bruk i Numedal, men som ses på med nytt blikk av kokkene i Numedalsgruppen. Det gir inspirasjon!

 

Hva har skjedd i Numedal denne uka som du har lagt spesielt merke til?

 Vinteren har kommet, noe jeg liker godt. Håper det ikke er behov for å strø med det første, for nå er det faktisk sparkføre.

 

Hvem vil du nominere til neste ukes numedøl? Noen spesiell grunn til valget?

 Den superblide og hyggelige driver av Mårbu Seter og Fjellstue, Marie Prestegården. Jeg har nettopp fått mulighet til å bli bedre kjent med henne, og hva de tilbyr for sine gjester. Det er flott at hun bringer familiens historie videre gjennom det arbeidet hun gjør og tankene hennes for driften fremover. 

 
 
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren