Numedalsnett
Søndag 23. februar   |     Du er her: Forsiden > Venstre stolpe > Lokalmiljoet > Ukas numedøl >
Ukas numedøl: Ola Fosshaug
27. august 2016


Fosshaug har en stor interesse og lidenskap i rifleskyting, både i DFS (Det frivillige skyttervesen) og NSF (Norges Skytterforbund). Han kan fortelle at det blir en del timer på skytterbanen den første helga i september i forbindelse med Ungdomsstevnet. 
Ukas numedøl er et intervju som legges ut hver lørdag. Den som blir kåret til ukas numedøl bestemmer hvem neste ukes intervjuobjekt blir. Hensikten er å bli bedre kjent med Numedal og folka i dalen, og gi en liten hyllest til en som fortjener det.

 

Navn: Ola Fosshaug
Alder: 28

Yrke: Ansatt hos Magne Landrø AS i Lillestrøm. Jobber der med salg, økonomi og markedsføring av våre produkter som er innen jakt, konkurranseskyting, skiskyting og friluftsliv.

Bosted: Vestre Øyberg i Landegrenda i Flesberg.

 

Hvor lenge har du bodd i Numedal?

 Jeg har bodd i Flesberg siden jeg var 3 år gammel. Har hatt noen år i Lillehammer og Oslo mens jeg tok utdanning, men fant fort veien tilbake til Numedal.

 

Hva er grunnen til at du valgte å bosette deg i Numedal?

 Når jeg var liten var jeg nok bare en del av flyttelasset tilbake til mammas hjemkommune, men når jeg tok valget etter utdanning å flytte tilbake til Numedal og overta hjemgården min, var dette fordi jeg ønsket å kunne gi mine barn den samme trygge og gode oppveksten som jeg selv hadde.

 

Hvilke interesser har du?

 Jeg har en stor interesse og lidenskap i rifleskyting, både i DFS (Det frivillige skyttervesen) og NSF (Norges Skytterforbund), både som aktiv skytter men også på det administrative plan. Mye av fritiden går med til å drifte gården vi overtok for to år siden, og være med mine to små døtre. Ellers er jeg glad i fysisk trening, fjellturer sommer og vinter, jakt samt å være med gode venner og familie.

Ungdomsstevnet i skyting arrangeres snart, skal du bidra med noe der?

 Ja, jeg er stevneleder under stevnet som foregår i Flesberg. Så det blir nok en del timer på skytterbanen den første helga i september. Men mye av arbeidet er også i forkant med invitasjoner, markedsføring og arbeidslister.

 

Forrige ukes numedøl omtaler deg som “mangeårig primus motor for Ungdomsstevnet”, hva er grunnen til at du engasjerer deg innen dette stevnet år etter år?

 Ungdomsstevnet er et helt unik skytterstevnet, som arrangeres nå for 22. gang i Flesberg. Det unike med stevnet er at dette har fullt fokus på ungdommene, og svært mye på det sosiale. Det arrangeres aktiviteter og egen skyttercamp, det er premier til absolutt alle og ungdommene får delta i øvelser de ellers ikke er gamle nok til å delta på.

 

Stevnet har vært en del av meg siden jeg startet å skyte for snart 16 – 17 år siden. Det var helt naturlig å bli en del av arrangørstaben til stevnet, og grunnen til at jeg fortsatt velger å engasjere meg i dette er at jeg ser all den gleden og engasjementet et slikt stevne skaper for mange ungdommer og familier, over hele Sør- og Østlandet. De senere årene har vi i Flesberg Skytterlag samarbeidet med Rollag & Veggli Skyttarlag og Sigdal Skytterlag, dette er et samarbeid som gjør det enda artigere å være en del av arrangørstaben til ungdomsstevnet.

Hva er det beste med din hjemkommune? 

 Det beste med Flesberg er alle de engasjerte personene som bor der, all den velvilligheten til å legge til rette for en kommune med god trivsel. I tillegg er Blefjell noe av det aller beste!

 

Hvis du skulle forandret på en ting i hjemkommunen din, hva ville det ha vært?  

 Det ville selvfølgelig vært å få samlet skolene i Flesberg til en felles skole på Stevningsmogen, samt fått en ordentlig flerbrukshall og svømmehall. Heldigvis ser det ut å skje ting med dette nå!

 

Hvis du kunne ta med deg en person på ei guidet tur gjennom dalen, hvem ville du tatt med og hvilke tre spesifikke steder, begivenheter eller severdigheter ville du vist personen?

- Jeg ville vist frem Stevningsmogen Fritidspark, en fjelltur på Blefjell inn til Storeble, og en bedre middag på Rollag Stasjon, i tillegg ville jeg timet det så vi rakk finalene under Ungdomsstevnet i Flesberg. Den jeg ville tatt med meg er Bernt Brovold som er presidenten i Det Frivillige Skyttervesen. Ene og alene for å vise han hva Numedal har å by på, og hva vi klarer å gjøre på dugnad slik at han kan ta med seg et godt inntrykk tilbake til Norges Skytterstyret. Slik at Numedal står sterkere ved en eventuell Landsskytterstevne søknad igjen!

 

Hva er det mest interessante som skjer i Numedal i løpet av året?

 Vi er dyktige til å arrangere i Numedal, jeg selv synes det mest interessante er Ungdomsstevnet, Uvdal Triatlon, Matfestivalen og Lampelandmarken!

Hva har skjedd i Numedal denne uka som du har lagt spesielt merke til?  

 La spesielt godt merke til nominasjonene av «årets unge bonde» i Nore og Uvdal. Det er inspirerende å se hvordan Andre Trondrud velger å satse som melke- og kjøttprodusent i ung alder. Håper hans pågangsmot kan motivere andre yngre til å tørre å satse.

 

Hvem vil du nominere til neste ukes numedøl? Noen spesiell grunn til valget?   

 Jeg vil da nominere Marie Hov fra Rollag til neste ukes numedøl. Marie var en av landets mest lovende skiskyttere, har selv lagt karrieren som utøver på hylla men bruker av sin kunnskap til å hjelpe andre skiskyttere i dalen opp og frem. I tillegg er hun en kommende bonde i dalen! 
 
 
 
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
John Jairo Muñoz, Rødberg (66)
Even Amandus Røed, Veggli (28)
Gro Andersen, 3632 Uvdal (56)
Andrea Nørstebø, Uvdal (15)
Nina Landerud Myhra, Svene (18)
Iselin Omdalen , Rødberg (33)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Marte Bergvad Røssum, Kongsberg (22)
Andre eller uspesifisert bosted
Benjamin Aker (42)
Iris Skjolde (38)
Vetle Fiskum, Vestfossen (12)
Britt Nymoen, Nedre Eggedal (68)
Vetle Fiskum, Ormåsen (12)
Iselin Omdalen, Dagali (33)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren