Numedalsnett
Tirsdag 25. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintSøndagens portrett er idag, Nan Cecilie Snarheim.

Nan Cecilie Snarheim, 23 åringen fra Uvdal. Dette er ei jente med tæl på så mange områder. I dag kan du bli bedre kjent med henne.

 

Nan, som de fleste kaller henne, er født og oppvokst i Uvdal. Hun har tre søsken. Siri, som nettopp har gjort henne til tante, og tvillingene Ina og Glenn. Nan bor i barndomshjemmet, men i løpet av kort tid skal hun flytte for seg selv til et idyllisk lite sted sammen med sin hjertevenn, hesten Veslefrikk. Han og Nan har holdt sammen siden 96, og er vel blitt uadskillige. Han er en 17 år gammel Nordlandshest, som har fått en stor del av Nan`s hjerte.

Nan er lidenskaplig glad i hester, og hele hennes fritid og vel så det går med til arbeid innen hestemiljø. I 1994 ble hun medlem av Nore og Uvdal hesteklubb. Året etter ble hun valgt til sekretær, og sitter i dag som formann. Klubben  teller ca 27 medlemmer, og har en gruppe i Uvdal som kaller seg Villhestene. De er fra 7 til 10 år. Nore og Veggli har en gruppe som heter Småhestene og er i alderen fra 9 til 14 år.  Nan "jobber" nesten full tid med frivillig arbeid i miljøet, og er en stor ressurs for klubben og medlemmene.

Etter endt ungdomskole tok Nan et år på Helse og Sosial på Norefjord. Hun hadde ønsket og gå videre, men følte at ikke alle var enige i at det ville gå bra. Enkelte så "problemer" som kunne komme ! Nan er sterkt synshemmet, og det var røster som mente hun ikke kunne gå videre i den retningen. Nan selv ønsker ikke å lage problemer som kanskje aldri kommer, og etter det jeg kjenner Nan, så er det ikke mye som stopper den jenta ! Hun fungerer helt bra i hverdagen, og klarer seg selv med det aller meste. Men det endte med at hun tok tre og et halvt år på almenfag etterpå. Nå er hun usikker på hvor veien går videre, men bare hun nå kommer seg iorden i sitt nye hjem, ordner nok ting seg etterhvert. Hun ønsker fortsatt å gå videre innen barne og ungdomsarbeid.

Nan begynte i sept i fjor som hospitant på Langedrag. Hun jobbet annenhver uke, og da bodde hun på stedet. Hun stelte dyra og trivdes godt. Hun har også vikariert på Næringsavdelingen, og fikk der erfare at ting går bra når det blir tilrettelagt for det behovet man trenger. Men med mange timer foran dataskjermen blir man forferdelig trett, selv om skjerm og skrift var tilpasset henne.

Det blir ikke så mye tid til annet enn hest for Nan, men hun er glad i å lese, og leser en del bøker. Romantikkbøker ble hun ferdig med etter perioden med bladet Romantikk, var over ! Nå går det i annen litteratur,  og det meste blir lest. Hun har ingen spesiell favoritt forfatter.

Nan er født svaksynt, og synet vil ikke bli annerledes. Hun har alltid hatt det slik, og i barndommen merket hun ikke så mye til at hun så dårligere enn sine venner. Men når leken ble litt mer teambasert, merket hun til tider at hun ikke helt klarte og følge med.

Nan føler seg trygg i nærmiljøet, hvor alt er kjent, og har ikke noen ønsker om og være andre steder. Det er trygt med det som er kjent, og det er her hun har sin familie og sine venner. Når hun nå er kommet iorden i sitt nye hjem, høstkveldene faller på, og vinden uler rundt veggene, ja da får hun kanskje tid til å gjøre ferdig prosjektet med et lappeteppe hun har ?!

Tekst Ann Sidsel Grøtjorden.
Foto Ann Sidsel Grøtjorden / privatfoto.

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Årsmøte 202002.03   18:00Rødberg hotellNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Silje Brugaard, Rødberg (29)
Jon Harald Bergerud, rødberg (27)
Thomas Landsgård, rødberg (21)
Peder Toeneiet, Veggli (68)
Karen Emilie Tufto, Uvdal (27)
Knut Erik Bekkjorden, Veggli (23)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Ingrid Hedvik Bogstrand, Kongsberg (76)
Nils Olav Berge, Kongsberg (36)
Marita Gudmundsen, Kongsberg (44)
Andre eller uspesifisert bosted
Ann Kristin Askestrand, Nesbyen (21)
Svein Moen, Notodden (55)
EINAR HUSLENDE, LAMPELAND (80)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren