PrintBes√łksrekord i jubileumsuka
3. august 2010
7382 besøkte Middelalderuka i år, som er ukas 10-års jubileum. Dermed ble rekorden på 6706 fra 2009 slått med god margin. Middelalderuka bød på 43 arrangementer fra Langedrag i nord til Labro i sør.

Gudveig Førle

Del |
Inkludert i statistikken er også besøk på bygdetunene/stavkirkene, Lågdalsmuseet på Kongsberg/ Vassdragsmuseet Labro, samt besøk på middelaldergårdene Nordre Vangestad, Alfstad og Søre-Kravik for hele uka.

Veven- spelet om Nume Vardebygger ble en suksess! 627 besøkende fordelt på 4 arrangementer fikk med seg denne friluftspelet som handler om et sagn om hvordan Numedal fikk navnet sitt.

Langedrag toppet listen over enkeltarrangementer med 1292 publikummere, med Kunst & håndverksdag på Dåsettunet i Flesberg (259), Aasmund Nordstoga m/band (250), Frilansene (244) og Kunst og kulturdag på Dåsettunet blant de 5 beste.

Besøkstallet for kommunene økte i forhold til 2009, med unntak av Nore og Uvdal som hadde en liten nedgang.. De fikk likevel flest besøkende med 4019 personer– de hadde også flest arrangementer. Flesberg hadde 1033 besøkende, mens 431 gjestet Rollag. Lågdalsmuseet/Labro hadde et besøkstall på 1317.

Fagturen ”Middelaldertur til gamle gårder og stavkirker” trakk 38 påmeldte og er en sikker gjenganger, med flest besøkende fra Oslo/Vestfold.

Arrangørene ved Flesberg, Rollag og Nore- og Uvdal kommune, i samarbeid med Lågdalsmuseet og Fortidsminneforeningen, avd. Buskerud, er svært fornøyd med årets rekordoppslutning og takker alle involverte for all støtte, inkl. Buskerud fylkeskommune for festivalstøtte.

Se: Middelalderuka i Numedal

Tips en venn